Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Τι περιμένουν οι οικονομολόγοι 17 μεγάλων τραπεζών από την ΕΚΤ

Αυτές είναι οι προσδοκίες οικονομολόγων 17 μεγάλων τραπεζών για τη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΚΤ σχετικά με τις στρατηγικές για το ευρώ, Θυμίζουμε ότι ο Μάριο Ντράγκι αναμένεται να παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στις 3 και μισή το μεσημέρι.

Goldman: Περιμένουμε τα επιτόκια να παραμείνουν (Βασικό επιτόκιο αναχρηματοδότησης στο 0,05%), και αναμένουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα αγοράς περιουσιακών στοιχείων.

Morgan Stanley: Η ΕΚΤ θα παράσχει τις λεπτομέρειες του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης σήμερα, καθώς και τις νέες προβλέψεις για την οικονομία έως το 2017.

Αναμένεται ανοδική αναθεώρηση των προβλέψεων για την ανάπτυξη, αλλά προς τα κάτω αναθεώρηση των προβλέψεων για τον πληθωρισμό.
JP Morgan: Η ΕΚΤ αναμένεται να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την ποσοτική χαλάρωση που ανακοινώθηκε στις 22 Ιανουαρίου

Σύμφωνα με τους αναλυτές τα 60 δισ. ευρώ μηνιαίων αγορών θα πρέπει να κατανέμονται ως εξής: αγορές 10 δισ. καλυμμένων ομολογιών και ABS, 6 δισ. τίτλων από τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, 2 δισ. τίτλους οργανισμών και 42 δισ. κρατικών ομολόγων.

SocGen: Η ΕΚΤ σήμερα θα ανακοινώσει κάποιες λεπτομέρειες του προγράμματος αγοράς ομολόγων, αλλά δεν αναμένονται…πυροτεχνήματα.
Αξιοσημείωτη θα είναι σύμφωνα με τη γαλλική τράπεζα η οποιαδήποτε διαφοροποίηση από την Bundesbank στη σημερινή συνεδρίαση.

Barclays: Δεν αναμένεται κάποια σημαντική αλλαγή στη νομισματική πολιτική, αλλά μόνο οι λεπτομέρειες για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Οι αγορές κρατικών ομολόγων αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές Μαρτίου.

SEB: Αμετάβλητα επιτόκια και την ανακοίνωση λεπτομερειών για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης αναμένουν και οι αναλυτές της SEB.

BNPP: Η αγορά ανησυχεί για το αν η ΕΚΤ θα επιτύχει τον στόχο για την αγορά κρατικών ομολόγων ύψους 60 δις. ευρώ μηνιαίως, στο πλαίσιο του QE.

O Draghi αναμένεται ωστόσο να διαβεβαιώσει τις αγορές ότι ο στόχος θα επιτευχθεί.

BTMU: Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι αναλυτές της ιαπωνικής τράπεζας, όσον αφορά την επίτευξη του στόχου που έχει θέσει η ΕΚΤ για το QW.

Η BTMU αναμένεται ότι ο Draghi θα φανεί αποφασιστικός, διαβεβαιώνοντας για την ικανότητα της ΕΚΤ να φέρει εις πέρας την αποστολής της.

ING: Η περαιτέρω διολίσθηση του ευρώ θα είναι η σημαντικότερη συνέπεια από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), εκτιμούν οι αναλυτές της ING.

Ήδη η «ψυχολογική» επίδραση του προγράμματος, το οποίο δεν έχει εφαρμοστεί ακόμη, οδήγησε σε αποδυνάμωση του ευρώ, σχολιάζει ο Carsten Brzeski, αναλυτής της ING.

«Το κρισιμότερο ερώτημα είναι αν το QE θα βοηθήσει ουσιωδώς, πέραν της επίδρασης που έχει στην ψυχολογία των επενδυτών», τονίζει οι αναλυτής.

Σύμφωνα με την ING η αυξημένη ζήτηση θα οδηγήσει σε πλεονάζουσα ρευστότητα και σε χαμηλότερες αποδόσεις στα ομόλογα.

Credit Suisse: Καμία αλλαγή στη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ, σύμφωνα με την ελβετική τράπεζα. Αναμένονται οι λεπτομέρειες του QE, με τους αναλυτές να δηλώνουν bearish για το ευρώ.

Westpac: Ο πληθωρισμός, η πορεία της ανάπτυξης και η χρήση της ρευστότητας που παρέχει η ΕΚΤ στην αγορά, θα κρίνουν την προοπτική της νομισματικής πολιτικής, εκτιμούν οι αναλυτές της Westpac.

UBS: Τις λεπτομέρειες του QE αναμένουν από την ΕΚΤ και οι αναλυτές της UBS.

RBS: Στις πιέσεις που αναμένεται να δεχθεί ο Draghi προκειμένου να απαντήσει στα κρίσιμα ερωτήματα που αφορούν την ελληνική οικονομία, αναφέρεται η RBS.

Credit Agricole: Short για την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου δηλώνουν οι αναλυτές της Credit Agricole, εν όψει της έναρξης της αγοράς κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ.

Deutsche Bank: Η ΕΚΤ δεν πρόκειται να αυξήσει τα επιτόκια σε ορίζοντα δεκαετίας, υποστηρίζουν οι αναλυτές της γερμανικής τράπεζας.

Η Deutsche Bank προβλέπει περαιτέρω διολίσθηση του ευρώ.

BofA Merrill: Στις λεπτομέρειες του QE θα επικεντρωθεί η σημερινή συνεδρίαση της ΕΚΤ, σύμφωνα με τους αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας.

Danske Bank: Στις 9 Μαρτίου αναμένεται να αρχίσει τις αγορές κρατικών ομολόγων η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), στο πλαίσιο του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (QE), σύμφωνα με τους αναλυτές της Danske Bank.
«Η προσοχή σήμερα είναι στραμμένη στη συνεδρίαση της ΕΚΤ, παρά το γεγονός ότι αναμένεται λιγότερο ενδιαφέρουσα έναντι της συνεδρίασης του Ιανουαρίου», σχολιάζει ο Lars Christensen, επικεφαλής αναλυτής της Danske Bank.
Όπως τονίζει, αναμένονται οι λεπτομέρειες του προγράμματος αγοράς ομολόγων, οι οποίες αναμένεται να αρχίσουν τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015.
Ωστόσο, η επίδραση στις αγορές δεν αναμένεται σημαντική, καθώς τα περισσότερα στοιχεία του QE έγιναν γνωστά στις 21 Ιανουαρίου.
ΠΗΓΗ.rizopoulospost.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: