Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Επιτραπέζια παιχνίδια για όλη την οικογένεια

Τα παιχνίδια αποτελούν την πιο ευχάριστη και διασκεδαστική ψυχαγωγία ενός παιδιού.
Είτε με ψυχολογικό είτε με εκπαιδευτικό χαρακτήρα, τα παιχνίδια αποτελούν σημαντικά εργαλεία για την ανάπτυξη της προσωπικότητάς του.
Θα πρέπει να παραδεχτείτε ότι στη ζωή είναι λίγα τα πράγματα, τα οποία μπορούν να κάνουν το παιδί σας να είναι πιο ευτυχισμένο όσο ένα νέο παιχνίδι και αυτό το έχετε σίγουρα καταλάβει από τις αντιδράσεις του.

Υπάρχουν διάφορες κατηγορίες που μπορείτε να επιλέξετε, από κούκλες μέχρι αυτοκινητάκια, αλλά τα πλέον πολύτιμα είναι τα επιτραπέζια, στα οποία μπορείτε να πάρετε μέρος και εσείς ως γονείς.
Ξέροντας πως η καθημερινότητα των γονέων την σημερινή εποχή δεν αφήνει αρκετό ελεύθερο χρόνο για το παιδί, έχει μεγάλη σημασία να αφιερώνετε κάποιες ώρες για την εκπαιδευτική και ψυχαγωγική ανάπτυξή του.
Τα επιτραπέζια παιχνίδια πρέπει να επιλέγονται με βάση την καταλληλότητά τους για κάθε ηλικία και να απελευθερώνουν τη φαντασία του παιδιού.
Καθίστε με το παιδί σας και παίξτε μαζί του καλλιεργώντας του το ομαδικό πνεύμα, τις γνωστικές ικανότητες και την εγρήγορσή του στην αλλαγή καταστάσεων.
Με τα επιτραπέζια παιχνίδια, χαλαρώνετε και εσείς και αναπτύσσετε την ικανότητα στρατηγικής του παιδιού. Δε χρειάζεται να είστε αυστηροί αν γίνονται λάθη.
Σκοπός είναι να τηρούνται οι κανόνες του παιχνιδιού και το παιδί να μάθει να προσαρμόζεται σε αυτούς με τη φαντασία και τις σωστές κινήσεις του.
ΠΗΓΗ. post4life.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: