Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Instagram: Sponsored posts και χρήσιμες συμβουλές

ο Instagram είναι ένα σχετικά πρόσφατο Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης το οποίο παρουσιάζει μία μόνιμη ανοδική πορεία.
Πολλοί από εμάς το χρησιμοποιούν για προσωπική χρήση, για να ανεβάζουμε φωτογραφίες από τις βραδινές μας εξόδους, ειδυλλιακά ηλιοβασιλέματα και τις διακοπές μας.
Στο εξωτερικό όμως το Instagram έχει περάσει σε μία άλλη διάσταση, πιο επαγγελματική και προσοδοφόρα με αποτέλεσμα να το εμπιστεύονται μεγάλες και μικρότερες εταιρίες και brands για την προβολή τους εντάσσοντάς το σε μόνιμη πλέον βάση στα Social Media Marketing Campaign τους.

Πριν από περίπου ένα χρόνο ξεκίνησαν τα Sponsored Posts (οι γνωστές πληρωμένες διαφημίσεις) στο Instagram στις Ηνωμένες Πολιτείες και μόλις το Σεπτέμβριο του 2014 και στο Ηνωμένο Βασίλειο, με αποτέλεσμα να έχει γίνει ένα μεγάλο Buzz στα Social Media σχετικά με τη διαφήμιση στο Instagram.
Ο σχεδιαστής Michael Kors ήταν ο πρώτος ο οποίος διαφημίστηκε στο Instagram με την παρακάτω φωτογραφία και κατάφερε να αποκτήσει 34000 νέους Followers σε μόνο 18 ώρες!
Το παράδειγμά του ακολούθησαν γνωστές μεγάλες εταιρίες (Nike, Starbucks, Burberry’s, Ben & Jerry’s, Taco Bell, Mercedes, Samsung…).
Για να δούμε πως θα αντιδράσουν οι αντίστοιχες ελληνικές εταιρίες όταν θα έρθουν τα Sponsored Posts και στην Ελλάδα!
Μέχρι τότε, οι ελληνικές εταιρίες μπορούν να χρησιμοποιούν το Instagram με διάφορους «έξυπνους» τρόπους για να δυναμώσουν την online παρουσία τους.
Μερικές χρήσιμες συμβουλές για εταιρίες που τώρα ξεκινούν το Instagram Account τους:
Θα πρέπει να ξεφύγετε από την αντίληψη ότι «πουλάτε» κάτι.
Καλλιεργήστε μία μοναδική οπτική αίσθηση για την εταιρία σας, τα προϊόντα σας ή τις υπηρεσίες σας και προβάλλετε την μέσα από το Instagram.
Βγάλτε φωτογραφίες και videos που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με το Brand σας και παρουσιάστε τις με τρόπο που λένε μία ιστορία.
Στόχος σας είναι να περάσετε ένα μήνυμα για την εταιρία σας το οποίο θα δημιουργήσει συναισθήματα, θα εμπνεύσει το κοινό σας και θα δημιουργήσει μία οικειότητα.
ΠΗΓΗ.spinningsm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: