Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Ευρωπαϊκή Διαστημική Πύλη η Καλαμάτα!

Τη δημιουργία «Κέντρου Διαστημικής Έρευνας και Υψηλής Τεχνολογίας» στην Καλαμάτα προανήγγειλε ο Δρ. Περικλής Παπαδόπουλος, καθηγητής Αεροδιαστημικής και Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Λ-Sat Επιθεωρητής της NASA.
Όπως ανέφερε ο διακεκριμένος Μεσσήνιος στην καταγωγή επιστήμονας, η Καλαμάτα είναι λόγω της γεωγραφικής της θέσης ιδανική για τη δημιουργία Ευρωπαϊκής Διαστημικής Πύλης.
Ο Δρ Παπαδόπουλος ο οποίος παραβρέθηκε στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Απριλίου στην Τρίπολη,έκανε εκτενή παρουσίαση του πρώτου ελληνικού δορυφόρου,ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον διαστημικό τουρισμό, καινοτομία με εξαιρετικά υψηλές προσδοκίες για το προσεχές μέλλον.
Tο συγκεκριμένο project, συσχετιζόμενο και με τους στόχους της περιφέρειας Πελοποννήσου και τη στόχευση για την «Πελοπόννησο 2020» θα μπορούσε να αποδώσει με αυτόν τον χρονικό ορίζοντα 1 τρις δολάρια.
Προανήγγειλε δε, ότι τον προσεχή Ιούλιο θα βρίσκεται στην Ελλάδα ο Γενικός Διευθυντής της NASA προκειμένου να υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με την ελληνική Κυβέρνηση.
ΠΗΓΗ.www.arcadiapress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: