Δευτέρα, 3 Νοεμβρίου 2014

«Ο Τρελαντώνης» της Πηνελόπης Δέλτα,το Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 7:00 μ.μ.,στo Πολιτιστικό Κέντρο Μεθώνης

Το κορυφαίο έργο «Ο Τρελαντώνης» της Πηνελόπης Δέλτα, από το Θέατρο Παυσίλυπος παρουσιάζουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης της Π.Κ.Μ., η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και ο Δήμος...Πύδνας - Κολινδρού, το Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 19:00, στo Πολιτιστικό Κέντρο Μεθώνης.
ΤΟ ΕΡΓΟ:
Ο Αντώνης, η Αλεξάνδρα, η Πουλουδιά και ο Αλέξανδρος που ζουν μόνιμα στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου φιλοξενούνται για τις καλοκαιρινές διακοπές από τους θείους τους στην Καστέλα του Πειραιά. Τα τέσσερα παιδιά φέρνουν τα πάνω κάτω στη ζωή των ενηλίκων. Αντιπαλότητες, συμμαχίες, ξεγνοιασιά, παιχνίδι, καυγάδες, κλάματα, φιλιώματα, βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη. Ο Αντώνης, ο πιο σκανδαλιάρης απ’ όλους, με αρχηγικές τάσεις και με ακέραιο χαρακτήρα πρότυπο για τ’ αδέρφια του, παραδέχεται αντρίκια κάθε του αταξία και γίνεται με τις απολαυστικές περιπέτειες του σύμβολο εντιμότητας και θάρρους.
«Ο ΤΡΕΛΑΝΤΩΝΗΣ» κορυφαίο μυθιστόρημα της παιδικής λογοτεχνίας, πρωτοεκδόθηκε το 1932. Πρόκειται για μια διασκεδαστική ιστορία, όπου περιγράφεται το συναρπαστικό καλοκαίρι του 1881 που έζησε η ίδια η Πηνελόπη Δέλτα με τ’ αδέρφια της, στις διακοπές τους στην Καστέλα στο σπίτι των θείων τους, που έμεναν σ’ ένα νεοκλασικό κτήριο κτισμένο από τον Τσίλερ.
Διασκευή: Αλεξάνδρα Γιαννοπούλου
Σκηνικά - κοστούμια: Κατερίνα Παπαγεωργίου
Χορογραφίες: Κώστας Γεράρδος
Μουσική: Διαμαντής Αδαμαντίδης
Στίχοι τραγουδιών: Αλεξάνδρα Γιαννοπούλου
Φωτισμοί: Τάσος Πανταζής
Βοηθός σκηνοθέτη: Πέπη Κέη
Παίζουν: Ελευθερία Αγγελίτσα, Βιολέττα Θεοδωρίδου, Αντώνης Μιχαλόπουλος, Ανδρονίκη Μαλακόζη, Στέλιος Ντοκούζ, Δημήτριος Όντος, Στεφανία Ζώρα
Η είσοδος στην παράσταση είναι ελεύθερη για το κοινό.
Η παράσταση είναι ενταγμένη στη δράση «Ευριπίδεια 2011-2014» του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ΕΣΠΑ 2007-2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια: