Κυριακή, 12 Ιουνίου 2011

Πράσινο Τσάι

Tο πράσινο τσάι, έχει αποδειχθεί, πως παίζει αντιβακτηριδιακό και αντιθρομβωτικό ρόλο και ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.Φαίνεται ότι οι πολυφαινόλες, με πρωταγωνίστριες τις κατεχίνες, είναι η κύρια αιτία των ωφελειών του πράσινου τσαγιού. Οι ελεύθερες ρίζες - άτομα ή μόρια δηλαδή που έχουν χάσει ένα ηλεκτρόνιο και αποτελούν φυσιολογικά προϊόντα του μεταβολισμού - εμπλέκονται στη διαδικασία της παθογένεσης διάφορων χρόνιων νοσημάτων όπως η αθηροσκλήρυνση, ο σακχαρώδης διαβήτης, οι χρόνιες φλεγμονές, οι νευροεκφυλιστικές ασθένειες, ακόμη και κάποιες μορφές καρκίνου. Τα τελευταία λοιπόν επιστημονικά δεδομένα φανερώνουν˙ πως η κυριότερη κατεχίνη του πράσινου τσαγιού, η EGCG (epigallocatechin – 3 –gallate), έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση -δρα, δηλαδή, ενάντια στις ελεύθερες ρίζες. Αλλά, πέρα από όσα προαναφέρθηκαν, το πράσινο τσάι, αποτελεί και ένα πρώτης τάξεως αντίδοτο στον πονόδοντο… Ωστόσο, ενώ οι περισσότεροι από εμάς, γνωρίζουμε τις ευεργετικές του ιδιότητες, σπάνια το προτιμούμε έναντι του καφέ…

Δεν υπάρχουν σχόλια: