Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΑΪΔΗΜΗΤΡΙΝΩΝ 2012 ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Σ.Ε.Ο.ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ&ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΠΙΕΡΙΑΣ



Μία ακόμη προσπάθεια που ξεκίνησε από άκρατο ενθουσιασμό ,μεράκι και την επιθυμία για παρέα, φιλία ,ανταλλαγή προβληματισμών αλλά και όρεξη για γλέντι και ξεγνοιασιά και μετουσιώθηκε σε σημείο ορόσημο στις καρδιές των απανταχού Αϊδημητρινών και φίλων.
Μεγάλοι και μικροί ,άντρες  και γυναίκες ενώνουν τις ψυχικές και πνευματικές τους δυνάμεις και μας καλούν σε ένα  πρωτόγνωρο λαϊκό-αθλητικό-πολιτιστικό  ξεφάντωμα στις 15&20-21 Ιουλίου. Κοινός  ο τόπος και ο στόχος να ξεφύγουμε από την ρουτίνα της καθημερινότητας και να μετουσιώσουμε τον θυμό  και την αγανάκτηση για όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας σε ελπίδα για ένα λαμπρό μέλλον που όλοι αξίζουμε και δικαιούμαστε αλλά κάποιοι μας το στέρησαν.
Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω!
Κυριακή 15 Ιουλίου και δεκάδες Ελεύθεροι Ποδηλάτες με την υποστήριξη της ποδηλατικής ομάδας του Συλλόγου Ελλήνων Ορειβατών Κατερίνης , δηλώνουν παρών στο κάλεσμα των πολιτιστικών συλλόγων του Αγίου Δημητρίου , για την ποδηλατοδρομία των 15χλμ στο μυθικό βουνό του Ολύμπου. Αφετηρία η  πλατεία του χωριού που κατακλύζεται από χαμόγελα και έντονες συζητήσεις από νέους και νέες κάθε ηλικίας.
Η διαδρομή  σχετικά εύκολη  για έμπειρους ποδηλάτες αλλά δεν σε αφήνει  και να χαλαρώσεις ,περνάει από:  Σκάλα, Κρυόβρυση, Γερακοφωλιά, Γαλονέρι με τερματισμό την πλατεία του χωριού. Όλη την διαδρομή επιβλέπει η  έμπειρη Διασωστική Ομάδα Αγίου Δημητρίου(πυρήνας της  Διασωστικής Ομάδας Πιερίας) με ειδικά  επανδρωμένα οχήματα μοτοσυκλέτες  και αυτοκίνητα 4χ4  έρευνας και διάσωσης από τοπικούς εθελοντές.
Η εμπειρία μιας ποδηλατοδρομίας ή ήρεμης εντουροβόλτας  στον Όλυμπο με δρακόντεια μέτρα ασφάλειας ,σε υψόμετρο 1000+ μέτρων,  ανάμεσα σε δάση από έλατα, οξιάς, βαλανιδιάς …απλά δεν περιγράφεται  ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΖΗΣΕΙΣ!
Το αντάμωμα συνεχίζεται και οι φιλόξενοι, καλόκαρδοι  κάτοικοι και φίλοι του ιστορικού χωριού σας προσκαλούν για να διασκεδάσετε μαζί τους:
 Παρασκευή 20 Ιουλίου: με  πολιτιστικά δρώμενα και λαϊκό μουσικό πρόγραμμα με την ορχήστρα του <<ΑΕΡΙΚΟΥ>>.
Σάββατο 21 Ιουλίου: με πλούσιο  πολιτιστικό πρόγραμμα και μεγάλο παραδοσιακό γλέντι  με τον ΛΑΚΗ ΧΑΛΚΙΑ. Έναρξη από τις  21:00.
Καλή διασκέδαση και καλό καλοκαίρι σε όλους!
ΜΗΛΙΩΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Έφορος ποδηλασίας Σ.Ε.Ο. Κατερίνης 

Δεν υπάρχουν σχόλια: