Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Η δύναμη της αυθυποβολής

Ο καλός και επαρκής ύπνος συμβάλλει στην καλή υγεία και βοηθάει το μυαλό.
Χάρη όμως στη δύναμη της αυθυποβολής, αρκεί να νομίζει κανείς απλώς ότι έχει κοιμηθεί καλά, για να εμφανίσει βελτίωση στις νοητικές επιδόσεις του, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.
Σύμφωνα με την Independent, οι ερευνητές του Κολλεγίου του Κολοράντο, με επικεφαλής την καθηγήτρια ψυχολογίας Κρίστι Έρνταλ και την Κριστίνα Ντράγκανιτς, πειραματίστηκαν με 164 εθελοντές, χωρισμένους σε δύο ομάδες, στους οποίους εξηγήθηκε εκ των προτέρων πόσο σημαντικός είναι ο βαθύς ύπνος με όνειρα (τύπου REM) για τη λειτουργία του νου την επόμενη μέρα.

Οι ερευνητές παραπλάνησαν τη μία από τις δύο ομάδες, λέγοντας το επόμενο πρωί στα μέλη της πως είχαν κοιμηθεί πολύ καλά.
Η δεύτερη ομάδα παραπλανήθηκε σκοπίμως σε αντίθετη κατεύθυνση, λέγοντας πως είχαν κοιμηθεί χειρότερα από ό,τι είχε συμβεί πραγματικά.
Ακολούθησαν νοητικά και γνωσιακά τεστ που έδειξαν πως ακόμα και ο εικονικός ύπνος επηρεάζει θετικά τους ανθρώπους, με αποτέλεσμα να έχουν καλύτερες επιδόσεις όταν ξυπνάνε.
«Τα συμπεράσματά μας υποστηρίζουν την υπόθεση ότι η νοοτροπία μπορεί να επηρεάσει τις νοητικές – γνωσιακές καταστάσεις τόσο σε θετική, όσο και σε αρνητική κατεύθυνση, πράγμα που μπορεί να επηρεάσει την υγεία και το μυαλό κάποιου», αναφέρουν οι ψυχολόγοι.
ΠΗΓΗ.rizopoulospost.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: