Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Ζητούν αναγνώριση των γενοκτονιών Αρμενίων, Ελλήνων και Ασσυρίων

Να αναγνωρίσει τις γενοκτονίες σε βάρος των Αρμενίων, των Ελλήνων και των Ασσυρίων ζητούν από το αυστραλιανό Κοινοβούλιο Αυστραλοί βουλευτές και γερουσιαστές από όλα τα κόμματα. Πρόκειται για τον Μάλκολμ Τέρνμπουλ (σκιώδη υπουργό Επικοινωνιών και πρώην αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης), Τζο Χόκι (σκιώδη Θησαυροφύλακα), Κρεγκ Κέλι, Μάικολ Ντάνμπι, Τζόελ Φότζιμπον (πρώην υπουργό Αμύνης), Τζον Αλεξάντερ και Πολ Φλέτσερ.
Ο κ. Τέρνμπουλ είπε χαρακτηριστικά ότι «στην περίοδο 1914-1923 έγινε ένα έγκλημα σε βάρος της ανθρωπότητας και μια συστηματική γενοκτονία Ελλήνων, Ασσυρίων και Αρμενίων».
Σε ανάλογο μήκος κινήθηκαν και οι τοποθετήσεις των άλλων βουλευτών που υπογράμμισαν ότι επιβάλλεται να αναγνωριστούν οι συγκεκριμένες γενοκτονίες, διευκρινίζοντας πάντως ότι μια τέτοια αναγνώριση δεν στρέφεται εναντίον της σημερινής Τουρκίας.
Προσφάτως και οι γερουσιαστές Νίκος Ξενοφών, Λι Ριάνον αλλά και ο σκιώδης υπουργός Μετανάστευσης, Σκοτ Μόρισον, έθεσαν επίσης στη Βουλή το θέμα της αναγνώρισης των συγκεκριμένων γενοκτονιών.Στην Καμπέρα βρέθηκαν αυτές τις μέρες μέλη του Αυστραλο-Ελληνικού Συμβουλίου της Νέας Νότιας Ουαλίας και εκπρόσωποι Αρμενίων και Ασσυρίων για να ενημερώσουν τους Αυστραλούς πολιτικούς σχετικά μέσω της κοινής επιτροπής που έχουν δημιουργήσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: