Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Tο «Hugo» καλύτερη ταινία για το 2011

Η ταινία «Hugo», του Martin Scorsese, διακρίθηκε ως η καλύτερη ταινία για το 2011, σύμφωνα με το National Board of Review, ενώ ο ίδιος ο Scorsese ψηφίστηκε ως ο καλύτερος σκηνοθέτης.
Το βραβείο καλύτερου ηθοποιού απέσπασε, όπως ανακοινώθηκε, ο George Clooney για την ερμηνεία του στην ταινία «The Descendants», ενώ η Tilda Swinton αναδείχθηκε καλύτερη ηθοποιός για τον ρόλο της στο «We Need to Talk About Kevin».
Το βραβείο β' ανδρικού ρόλου απέσπασε ο Christopher Plummer, για την ταινία «Beginners», και η Shailene Woodley, που εμφανίζεται στην ταινία «The Descendants», διακρίθηκε στην κατηγορία β' γυναικείου ρόλου.
Το National Board of Review απέδωσε το βραβείο καλύτερου καστ στην ταινία «The Help», ενώ ως καλύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων βραβεύθηκε το «Rango». Ο Alexander Payne και οι Nat Faxon και Jim Rash απέσπασαν το βραβείο διασκευασμένου σεναρίου, ενώ το αντίστοιχο πρωτότυπου σεναρίου πήγε στον Will Reiser.
Στην κατηγορία καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας διακρίθηκε το ιρανικό φιλμ «A Separation».
Τα βραβεία του National Board of Review θα αποδοθούν στους νικητές σε ένα λαμπερό gala, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη στις 12 Ιανουαρίου.
Το National Board of Review είναι η αρχαιότερη ένωση κριτικών των ΗΠΑ, με 102 χρόνια αδιάλειπτη παρουσία, και τα βραβεία του θεωρούνται προάγγελοι των Όσκαρ.ΠΗΓΗ.thessalianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: