Τρίτη 30 Απριλίου 2013

To «μάτι» του Μεγάλου Αδερφού στο Διαδίκτυο!

Με το πρόσχημα της θωράκισης απέναντι σε διαδικτυακές απειλές, προωθείται στις ΗΠΑ
το νομοσχέδιο CISPA (Cyber Intelligence Sharing and Protection Act) το οποίο θα καθιερώσει τη συστηματική συνεργασία ανάμεσα την κυβέρνηση των ΗΠΑ και σε εταιρίες που έχουν ως αντικείμενο την πληροφορική και το διαδίκτυο.
Μέχρι εδώ όλα καλά και άγια, αν πρόκειται να ματαιώνονται τρομοκρατικές και εγκληματικές ενέργειες.
Από εκεί και πέρα όμως, φαίνεται ότι μας προκύπτει ένας Big Brother που θα παρακολουθεί κάθε δραστηριότητα στο διαδίκτυο και κυρίως στα social media.

To νομοσχέδιο που περιμένει και την έγκριση της Γερουσίας, μάλλον θα βρει απέναντί του το βέτο του προέδρου Ομπάμα που αντιλαμβάνεται την αντίδραση πολλών οργανισμών και ομάδων ακτιβιστών του διαδικτύου, καθώς ήταν από τους κύριους υποστηρικτές του, και οι οποίοι υποστηρίζουν ότι το νομοσχέδιο παραβιάζει την ιδιωτικότητα των πολιτών και ουσιαστικά να τους κατασκοπεύει, με το πρόσχημα της ασφάλειας.
Ο δύσκολο για τον Ομπάμε είναι ότι το CISPA υποστηρίζουν η Microsoft, το Facebook, η Apple, η IBM, η Intel και η AT&T.
Από την άλλη υπάρχει το ιστορικό προηγούμενο της ματαίωσης ενός άλλου νομοσχεδίου, του SOPA (Stop online privacy act), το οποίο απέβλεπε στην καταπολέμηση της πειρατείας και της παραβίασης των πνευματικών δικαιωμάτων.
Το ζήτημα είναι ότι το διαδίκτυο και τα κοινωνικά δίκτυα είναι στο στόχαστρο του συστήματος που θέλει να τα ελέγχει και να τα εκμεταλλεύεται…
ΠΗΓΗ.rizopoulospost.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: