Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΑΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ "ΚΡΙΤΣΜΑΣ 2011" ΡΗΤΙΝΗ-ΠΙΕΡΙΑΣ



Εντυπωσιακή η συμμετοχή δεκάδων παιδιών στους αγώνες δεξιοτεχνίας  ποδηλάτου ,που έγιναν στα πλαίσια των εκδηλώσεων "ΚΡΙΤΣΜΑΣ 2011" στην Ρητίνη.

Κατόπιν προσκλήσεως του προέδρου του πολιτιστικού συλλόγου Ρητίνης  "Η ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑ",κ. Τουλίκα Βασίλειου και του προέδρου της ομάδας  Α.Ε.ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ Πιερίων κ. Μακρή  Παναγιώτη, η ποδηλατική ομάδα του Συλλόγου Ελλήνων Ορειβατών Κατερίνης  "EXTREMETEAM1" με την καθοριστική υποστηρίξη του καταστήματος:EXTREME SPORTS & ΠΟΔΗΛΑΤΟ, ανέλαβε την διοργάνωση  των ποδηλατικών εκδηλώσεων  κατά την διάρκεια  του λαϊκού γλεντιού.
Ουσιαστικά η ποδηλατική δεξιοτεχνία του "ΚΡΙΤΣΜΑ" <<ανοίγει>>  τις εκδηλώσεις που θα επακολουθήσουν  στην Πιερία για την εβδομάδα βιώσιμης  κινητικότητας ή <<Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο, που πρωτοξεκίνησε στη Γαλλία το 1998 και καθιερώθηκε σε πανευρωπαϊκή κλίμακα με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το 2000. Στον εορτασμό συμμετέχουν πάνω 1500 πόλεις της Ευρώπης.
Κάθε χρόνο, στις 22 Σεπτεμβρίου οι αρχές πολλών πόλεων κλείνουν το κέντρο τους για τα αυτοκίνητα και ενθαρρύνουν τους πολίτες τους να χρησιμοποιήσουν για τις μετακινήσεις τους τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ποδήλατα, οτιδήποτε μέσο που δεν χρειάζεται βενζίνη, αλλά και τα πόδια τους.>>
Συνδιοργάνωση: Oργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Πρόνοιας Δήμου Κατερίνης(ΟΠΠΑΠ).




ΕΦΟΡΟΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ Π.Ο.Σ.Ε.Ο.ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
EXTREMETEAM1: ΜΗΛΙΩΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: