Τετάρτη, 13 Μαΐου 2015

Πιλάφι με τας κεμπάπ…

Ανατολίτικη συνταγή τας κεμπάπ με πιλάφι!
Συνταγή για 6 άτομα:
Θα χρειαστείτε:

½ κιλού ρύζι
1 κιλό μοσχάρι
½ φλιτζανιού τσαγιού βούτυρο
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι κρασί λευκό
¾ ώριμες ντομάτες
Αλάτι, πιπέρι

Για την εκτέλεση:

Κόβετε το κρέας σε μικρά τεμάχια (σαν καρύδια), το πλένετε πολύ καλά και το στραγγίζετε.
Βάζετε σε μία κατσαρόλα 2/3 από το βούτυρο να κάψει.
Ρίχνετε το κρέας και το τσιγαρίζετε.
Ρίχνετε τότε τα κρεμμύδια (ψιλοκομμένα) και τα καβουρδίζετε και αυτά μαζί με το κρέας.
Προσθέτετε κατόπιν το κρασί, τις ντομάτες αφού έχουν περάσει από τον τρίφτη, ένα φλιτζάνι νερό, αλάτι, πιπέρι και το αφήνετε να σιγοβράσει.
Προσθέτετε και άλλο ποτήρι με νερό.
Ετοιμάζετε το ρύζι, το ζεματάτε με το υπόλοιπο βούτυρο και το σερβίρετε κατά προτίμηση σε ατομικές φόρμες.
Πάνω από το ρύζι ρίχνετε το τας κεμπάπ και σερβίρετε!
Καλή σας απόλαυση!
post4life.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: