Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015

Όλα όσα ΔΕΝ πρέπει να κάνει στο Facebook όποιος ενήλικος σέβεται τον εαυτό του!

Το Facebook έχει τη μοναδική ικανότητα να μετατρέπει μερικούς ανθρώπους σε διαδικτυακά τέρατα. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε γίνει θεατές φίλων και γνωστών να ποστάρουν συνέχεια ενοχλητικά status, να μοιράζονται πολλές περισσότερες πληροφορίες για την προσωπική τους ζωή από αυτές που θα θέλαμε και να ανεβάζουν συνεχώς πολύ προσωπικές φωτογραφίες.
Όχι, όλα τα παραπάνω δεν συμβαίνουν από έφηβους που δεν μπορούν να διακρίνουν ή να θέσουν τα όρια της διαδικτυακής τους ταυτότητας, αλλά από ενήλικους άντρες και γυναίκες που θα έπρεπε να γνωρίζουν πολύ καλά που πρέπει να τραβάει κανείς τη γραμμή στην ιδιωτικότητα και την προσωπική ζωή.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδαThrillist, αν θέλετε να βάλετε τέλος σε αυτή τη συμπεριφορά, καλό θα ήταν να σταματήσετε να κάνετε μερικά (ή και όλα) από τα παρακάτω.
Άλλωστε, υπάρχουνπολλά πράγματα που είναι καλύτερα από ένα like!

Μην ανεβάζετε status- «κονσέρβα»
Ξέρετε αυτά τα status που απευθύνονται στο Facebook λέγοντας ότι δεν του επιτρέπουν να χρησιμοποιήσει τις φωτογραφίες τους και τα προσωπικά τους δεδομένα ή άλλα αλυσιδωτά μηνύματα σχετικά με πολέμους και άλλα δεινά που αντιμετωπίζει ο κόσμος. Εάν νομίζετε ότι ένα τέτοιο status έχει τη δύναμη για να αλλάξει τον κόσμο, τότε ίσως πρέπει να αναζητήσετε και τον νιγηριανό πρίγκιπα που θα σας χαρίσει εκατομμύρια αν τον βοηθήσετε.Μην γίνεστε ενοχλητικοί σχολιάζοντας οποιοδήποτε αθλητικό γεγονός
Ακόμα και στην τηλεόραση υπάρχει το κουμπάκι που βάζει τον ήχο στην σίγαση προκειμένου να μην χρειάζεται να ακούμε τα σχόλια κατά τη διάρκεια ενός αγώνα. Και σκεφτείτε ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι επαγγελματίες.

Μην ποστάρετε τα πάντα σχετικά με μωρά, γάμους και αρραβώνες
Το Facebook είναι σχεδιασμένο για να βοηθά τους ανθρώπους να γιορτάζουν και να μοιράζονται όλες τις σημαντικές στιγμές της ζωής τους, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό ώστε να σας απομονώσει από τους γύρω σας επειδή τους κάνετε να νιώθουν άβολα με τη συνεχή υπενθύμιση της προσωπικής σας επιτυχίας.

Οι φωτογραφίες που δείχνουν πόσο πολύ πίνετε
Το να είστε όλη μέρα και όλη νύχτα με ένα ποτό στο χέρι είναι δική σας δουλειά, αλλά δεν χρειάζεται να υπάρχουν και διαδικτυακές αποδείξεις από τις περιπέτειές σας. Τα βίντεο που σας δείχνουν να κατεβάζετε κιβώτια με μπίρες ή να κυκλοφορείτε σε ημιλιπόθυμη κατάσταση μπορεί να ήταν αστεία στα 18 σας αλλά από τα 22 και μετά δεν είναι και τόσο κολακευτικά.

Ή να ζητάτε συγγνώμη για την επόμενη μέρα
Εάν πάλι βάλετε κάτι από την προηγούμενη νύχτα είναι καλύτερο να το αφήσετε ασχολίαστο και να μην ασχοληθείτε περαιτέρω με όλα όσα έγιναν ή δεν έγιναν την προηγούμενη νύχτα.

Μην στέλνετε μαζικές προσκλήσεις για το show σας/ τη συναυλία που κάνετε ή το μαγαζί που παίζετε μουσική
Είναι υπέροχο που κυνηγάτε το όνειρό σας αλλά μην βομβαρδίζετε τους γνωστούς σας με προσκλήσεις, ειδικά επανειλημμένα.


Mην αντιμετωπίζετε το προφίλ σας ως το προσωπικό σας blog
Το status σας στο Facebook δεν είναι ημερολόγιο, ούτε το προσωπικό σας blog. Με λίγα λόγια, κανείς δεν ενδιαφέρεται για το τι φάγατε το μεσημέρι, αν έχει κρύο ή αν σας άρεσε η ταινία που είδατε στον κινηματογράφο. Μπορείτε πάντα να δημιουργήσετε το δικό σας blog. Δεν θα το διαβάσει κανείς, αλλά θα κρατήσετε την αξιοπρέπειά σας.

Μην κάνετε αιτήματα φιλίας σε ανθρώπους που δεν γνωρίζετε πραγματικά
Το Facebook δεν είναι ένα μέσο για να κάνετε καινούριους φίλους, αλλά για να παραμείνετε συνδεδεμένοι με τους παλιούς φίλους και γνωστούς σας. Δεν χρειάζεται να έχετε 2.000 φίλους από τους οποίους δεν έχετε δει από κοντά ούτε τους μισούς.

Ή να έχετε πάρε-δώσε με ανθρώπους που δεν χρειάζεται
Εάν σας στείλει αίτημα φιλίας μία παλιά σας δασκάλα ή η μητέρα του φίλου σας δεν σημαίνει ότι χρειάζεται να πατήσετε το κουμπάκι που λέει «αποδοχή», γιατί μετά από καιρό που θα έχετε χωρίσει με τον φίλο σας μπορεί να δείτε ότι η μητέρα του πάτησε «like» στην φωτογραφία με το καινούριο σας φλερτ και κάτι τέτοιο μπορεί να είναι πολύ άβολο.

Μην στέλνετε συνεχώς προσκλήσεις για τα παιχνίδια που παίζετε
ΟΧΙ δεν θέλουμε να παίξουμε ούτε Farmville ούτε candy crash, ούτε και οτιδήποτε άλλο.
creteblogs.blogspot.gr 

1 σχόλιο:

Summertime Blues είπε...

μετά από μικρό σχετικά χρονικό διάστημα στο φέις κατάλαβα πως δεν έχει καμιά σχέση με το επίπεδο του μπλογκ. αλλά αν κι έχετε δίκιο στα περισσότερα τελικά έκανα κάποιες λίγες φιλίες και μάλιστα ανταλλάξαμε και κανονικά αληθινά γράμματα μέσω ταχυδρομείου και αυτό μέσω ενός παιχνιδιού. θέλει προσοχή όμως.