Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2010 ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΙΣΩΠΟΥ

Ποντιακό σκέτς''Γιατί να μαθάνω τα Ποντιακά''
Στον επίλογο της εκδήλωσης τιμήθηκαν - με την απονομή αναμνηστικών δώρων - από την Πρόεδρο της Ένωσης Ποντίων Ζαΐρα Λαζαρίδου, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Χαράλαμπος Καρατζόγλου και όλοι οι συντελεστές της εκδήλωσης.
 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΔΙΑΛΕΚΤΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ                                                                                                                                            Διάλεξη και θεατρικό δρώμενο από συντελεστές του Εργαστηρίου Ποντιακής Διαλέκτου της Ένωσης Ποντίων Πιερίας, με επίκεντρο δύο παραμύθια σε κινούμενο σχέδιο από Αισώπειους μύθους,΄΄Ο χαμελετάρτς και ο πάρδον΄΄ και ΄΄Ο ψωμάς π΄ εθέλεσεν να πετά΄΄, καθώς και το μικρό Ποντιακό σκέτς,΄΄Γιατί να μαθάνω τα Ποντιακά΄΄,πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στον κινηματογράφο Ευκαρπίδη. Ένα ταξίδι – στο πλαίσιο των Αικατερινείων - για μικρούς και μεγάλους στον συναρπαστικό κόσμο του Αισώπου, που χάριν των προσπαθειών του εργαστηρίου ποντιακής Διαλέκτου της Ένωσης Ποντίων παρουσιάστηκε στην Ποντιακή Διάλεκτο.
Σε χαιρετισμό του κατά την έναρξη της εκδήλωσης ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Χαράλαμπος Καρατζόγλου τόνισε μεταξύ άλλων:

«Μικροί μας φίλοι, κυρίες και κύριοι, όλα τα μεγάλα πράγματα είναι και πρέπει να είναι απλά, αβίαστα. Τέτοια, που όταν τα προσεγγίζεις σου φαίνονται εντελώς οικεία, σαν κάτι που δεν το ακούς, βλέπεις ή αισθάνεσαι για πρώτη φορά, αλλά σαν κάτι που βρισκόταν δίπλα σου και απλώς εσύ δεν έτυχε, δεν σου δόθηκε η ευκαιρία μέχρι τώρα να το προσέξεις. Και ο θείος Αίσωπος είναι μεγάλος. Δείγμα αυτής της αξιοπρόσεκτης προσπάθειας αξιόλογων συντελεστών που τους αξίζουν συγχαρητήρια θα απολαύσουμε όλοι σήμερα στο πλαίσιο των Αικατερινείων».
Γνωστοί μύθοι του Αισώπου, που σε παίρνουν από το χέρι και σε οδηγούν εκεί που πρέπει, μεγαλειώδεις στην απλότητά τους, εύληπτοι, κατανοητοί, διδακτικοί συντρόφευσαν για δυο ώρες ηλικιωμένους και νήπια, που πρόσφεραν απλόχερα το παρατεταμένο χειροκρότημά τους σε όλους τους συντελεστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: