Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Νίκος Λυγερός:Ο ευφυέστερος των Ελλήνων I.Q.189

Είναι 42 χρονών, όμως ο δείκτης του I.Q. του αγγίζει το 189.
Ο ερευνητής και μαθηματικός, Νίκος Λυγερός, γεννήθηκε το 1968 στο Βόλο.

Ασχολήθηκε με την Άλγεβρα, τη Θεωρία των Αριθμών αλλά και με τον τομέα της Συνδυαστικής.
Εδώ και αρκετά χρόνια είναι επισκέπτης καθηγητής στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ενώ συνεργάζεται στενά και με την Πολυτεχνική Σχολή της Ξάνθης.
Είναι ιδρυτής του Ιδρύματος «Αλτρουισμός στην Κύπρο»
που προωθεί τις μαζικές προσφυγές κατά της Τουρκίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.Παράλληλα, έχει ιδρύσει την οργάνωση «The Pi Society» στην οποία, για να εγγραφεί κάποιος, πρέπει να διαθέτει I.Q. 176 και πάνω, βαθμό νοημοσύνης που σύμφωνα με στατιστικές αντιστοιχεί σ’ έναν άνθρωπο στο εκατομμύριο.
"Για την ανθρωπότητα ο ελληνισμός είναι μήνυμα"
Η αναζήτηση της παγκοσμιότητας είναι η διαφορά που κάνει την διαφορά.
Η ελευθερία της σκέψης μάς χαρακτηρίζει από τον Προμηθέα.Ο Έλληνας δεν έχει να διαχωριστεί, διότι δεν διαχωρίζει, αυτό είναι το νοητικό σχήμα της φιλοξενίας.Ο ξένος των ξένων, αν θέλετε, είναι το στίγμα του ελληνισμού.Δεν αναζητά τη διαφορά, είναι διαφορετικός.Δεν αναζητά το ίδιο, διότι θέλει τη διαφορετικότητα".
"Ο Έλληνας είναι ταξιδιώτης του χρόνου"
Το διαχρονικό στοιχείο τον χαρακτηρίζει.Λες και γνωρίζει ότι τα μεγαλύτερα ταξίδια είναι τα ακίνητα.Ως ακίνητοι άνθρωποι οι Έλληνες αποτελούν το δείγμα της ανθρωπιάς μέσα στο χρόνο της ανθρωπότητας.
Το παν ετέθη υπό των Ελλήνων

1 σχόλιο:

ποντίκι είπε...

΄Μου άρεσε η αναρτηση σου...
Το είδα στο τρομακτικο...
Μπράβο. Τέτοια νέα να ακούμε..