Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

To Juke-R με σάρκα και οστά

Η Nissan αιφνιδίασε τους πάντες, παρουσιάζοντας στη Μάλαγα της Ισπανίας την τελική μορφή του πρώτου Juke-R concept, ενός μοντέλου για το οποίο μέχρι στιγμής είχαμε δει μονάχα σκίτσα και βίντεο από την κατασκευή του.
Χωρίς να το περιμένουμε, είδαμε τελικά τη μορφή του εκρηκτικού compact crossover της Nissan, του Juke-R. Η ιαπωνική εταιρεία παρουσίασε στη Μάλαγα της Ισπανίας, το ένα από τα δύο ολοκληρωμένα πρωτότυπα Juke-R που ετοιμάζει. Αυτό ήταν το αριστεροτίμονο concept, ενώ το άλλο θα έχει το τιμόνι δεξιά.Το πρωτότυπο crossover φέρει κάτω από το καπό του το διπλά υπερτροφοδοτούμενο V6 μηχανικό σύνολο των 3,8 λτ. του super car GT-R, από το οποίο προέρχεται και το high tech σύστημα τετρακίνησης.
Η εμφάνιση του Juke-R είναι εμπνευσμένη και αυτή από το GT-R και καθορίζεται από το «φουσκωμένο» body kit, τους ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, τους μαύρους τροχούς των 20 ιντσών με τα ελαστικά χαμηλού προφίλ, τους αεραγωγούς στο καπό και τη διπλή πίσω αεροτομή.
Το πρωτότυπο με κανονική άδεια κυκλοφορίας εξελίσσεται για λογαριασμό της Nissan από την RML, με τη βοήθεια του ευρωπαϊκού τεχνικού τμήματος της εταιρείας (NTC-E). Οι πρώτες δοκιμές αναμένονται να ξεκινήσουν το Νοέμβριο.ΠΗΓΗ.autotriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: