Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Τα Στρουμφάκια ''κέρδισαν'' τον Καντάφι σε ισπανικό χωριό

Ένα μικρό χωριό της Ανδαλουσίας γνωρίζει μεγάλες δόξες ως ''στρουμφοχωριό''.
Το Χουθκάρ, του οποίου μεγάλες εκτάσεις είχε αγοράσει ο συνταγματάρχης Μουαμάρ Καντάφι, βάφτηκε μπλε για την προώθηση της ταινίας με ήρωες τα μικρά στρουμφάκια. Και όπως όλα δείχνουν σκοπεύει να παραμείνει έτσι.
Το 1995 Λίβυοι επιχειρηματίες και αξιωματούχοι έφτασαν στην καρδιά της Κόστα ντελ Σολ και αγόρασαν εκτάσεις γύρω από το Χουθκάρ. Σκόπευαν να τις μετατρέψουν σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και γήπεδα γκολφ, αναφέρει η Global Mail.
Με τον θάνατο του Λίβυου ηγέτη αυτή η προοπτική απομακρύνθηκε.
Την απόβαση του Καντάφι, ακολούθησε μια μπλε απόβαση: εκείνη των στρουμφ. Η εταιρεία παραγωγής Sony αποφάσισε να βάψει ένα χωριό μπλε για την προώθηση της στρουμφοταινίας της.
Το Χουθκάρ ήταν το ''τυχερό'' και βάφτηκε όλο μπλε. Όλο; Όχι, ένας κάτοικος εξακολουθεί να αντιστέκεται, διατηρώντας τους τοίχους του δικού του σπιτιού προκλητικά λευκούς.
Αυτό που οι κάτοικοι νόμιζαν ότι αποτελεί προσωρινή κατάσταση έγινε τελικά μόνιμη. Τουρίστες κατέκλυσαν το Χουθκάρ, φωτογραφίζονταν μπροστά στους μπλε τοίχους, άφηναν εκατοντάδες δολάρια πίσω τους.
Το Χουθκάρ ζει σε ρυθμούς μπλε. Από το μπλε νεκροταφείο, μέχρι τη διοργάνωση μπλε γάμων, το χωριό μοιάζει να κατανοεί ότι στην Ισπανία της κρίσης η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μοιάζει, σχεδόν, αναγκαστική.
Κάτι τέτοιο αποτυπώθηκε σε δημοψήφισμα που διενήργησε ο -ιδιαίτερα δημοφιλής- δήμαρχος του Χουθκάρ για το εάν οι τοίχοι μπορούν να παραμείνουν λευκοί ή μπλε. Οι κάτοικοι ντυμένοι στρουμφάκια πήγαν να ψηφίσουν, δίνοντας ηχηρή απάντηση: μέχρι την επόμενη ταινία η πόλη θα εξακολουθήσει να κινείται σε στρουμφορυθμούς.ΠΗΓΗ.news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: