Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Αρχαίοι Μακεδόνες.... ξεναγούν τουρίστες στα Σκόπια

Στα Σκόπια οι ζέστες έχουν «σφίξει» για τα καλά.
Με απόφαση του Γραφείου Τουρισμού του δήμου Σκοπίων, ξεναγοί ντύνονται… αρχαίοι Μακεδόνες Στρατιώτες και ενημερώνουν τους επισκέπτες για τα «μνημεία» που έχουν στηθεί στο κέντρο της πρωτεύουσας, που πλέον θυμίζει θεματικό πάρκο, με των 13 μέτρων άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, να ξεχωρίζει.
Οι λιγοστοί τουρίστες, φωτογραφίζονται με… αρχαίους Μακεδόνες, που θυμίζουν περισσότερο με Ρωμαίους στρατιώτες, καθώς και με γυναίκες ξεναγούς που φορούν λευκούς  αρχαιοελληνικούς χιτώνες και συστήνονται ως «Ολυμπιάδες».
«Τουριστική Φρουρά» ονομάζεται η ομάδα των ξεναγών και λοιπών εθελοντών, που ενημερώνουν τους επισκέπτες, για τη ζωή και το έργο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τον οποίον οι Σκοπιανοί θεωρούν «εθνικό» τους ήρωα.
«Είμαστε οι θεματοφύλακες του Αλέξανδρου του Μακεδόνα, που ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος, ένας ταξιδιώτης του κόσμου, ο μεγαλύτερος πολεμιστής όλων των εποχών, που κατάγεται από τα χώματα αυτά» δήλωσε ένας από τους ξεναγούς – «καρναβαλιστές» σε ρεπορτάζ τοπικού τηλεοπτικού σταθμού.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Υπηρεσίας Στατιστικής, ο μέσος όρος του αριθμού των ξένων επισκεπτών που διανυκτερεύουν στην πρωτεύουσα αγγίζει τους 500.Τόσο η κυβέρνηση, όσο και ο δήμος Σκοπίων, ευελπιστούν πως το «τσίρκο» στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας, θα αποτελέσει τουριστική ατραξιόν, που θα προσελκύσει το ενδιαφέρον των ξένων επισκεπτών στη χώρα.
ΠΗΓΗ.protothema.gr
Άντε και στήν Πάτρα,Ξάνθη και Rio de janeiro.Ο Βασιλιάς καρνάβαλος ζεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: