Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Από που και εως που είναι υποχρεωμένοι οι Δανειστές να δώσουν τη δόση...;

Τίτλος που από το θέμα προκαλεί αντιδράσεις...
Όμως ας κάνουμε μια προσεκτική προσέγγιση...
Ενώ οι 3 της συγκυβέρνησης,έδωσαν τα πάντα-ακόμη και να υπογράψουν τους έβαλαν,ενώ κάποιοι έλεγαν ότι έχουν λόγο τιμής,οι ίδιοι ακριβώς που κατηγορούσαν τους προηγούμενους ότι δολοφονούν τη χώρα,δεν πήραν καμία μα καμία εξασφάλιση ότι θα δοθούν τα χρήματα.
Μόνο κάποιες σκόρπιες δηλώσεις δήθεν πολιτικής στήριξης.Αυτές για ψηφοθηρικούς λόγους τις εκμεταλλεύτηκαν για να μας "πείσουν" ότι το κλίμα αλλάζει...
Όμως όπως αποδείχτηκε ήταν πολύ το λάδι και από τηγανίτα τίποτε.
Με την αποδοχή της δανειακής σύμβασης και των μέτρων που τη συνοδεύουν,το 2010 έδωσαν όλο το χρόνο να ξεφορτωθούν τα ομόλογα οι ξένοι και να τα φορτωθούν οι εγχώριοι από τη δευτερογενή Αγορά.Μετά αφού τα φόρτωσαν αυτά στις Τράπεζες μας,τα ασφαλιστικά μας ταμεία τα κούρεψαν.
Μας απήλλαξαν,λέει, από 100 δις χρέους...
Ψευδέστατο και ανυπόστατο...
Απλά κούρεψαν τα ομόλογα των εγχώριων τραπεζών,ασφαλιστικών ταμείων και μικροομολογιούχων. Κι ενώ τις Τράπεζες θα τις ανακεφαλαιοποιήσουν οι υπόλοιποι θα μείνουν με τα ομόλογα κουρεμένα και με λήξεις ετεροχρονισμένες.

Έτσι με τον ένα ή άλλο τρόπο φρόντισαν να ικανοποιήσουν πλήρως τους δανειστές απεμπολώντας κάθε δικαίωμα πίεσης για να ζητήσουν έστω τα συμφωνηθέντα.
Οι "υπεύθυνοι" της τρικολόρε Κυβέρνησης,έκαναν και ένα ακόμη μοιραίο λάθος.
Ξεχάσαν όταν έκαναν το PSI ότι το καταστατικό του Δ.Ν.Τ. προβλέπει ένα βιώσιμο χρέος για να συνεχίσει τη χρηματοδότηση...
Με αυτά που κούρεψαν όμως μόνο βιώσιμο δεν έγινε το χρέος και κανείς δεν το επισήμανε.
Άρα απόλυτα υπεύθυνοι είναι οι δικοί μας που με πράξεις και παραλείψεις φρόντισαν για το χειρότερο..Οποιαδήποτε εξέλιξη είναι απλά αναμενόμενη και οφείλεται στα ανθρωπάρια που Κυβερνούν.
ΠΗΓΗ.pikri-sokolata.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: