Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΠΙΕΡΙΑΣ Δημοτικό συμβούλιο 22-5-2013 σχετικά με τους ποδηλατοδρόμους στην Κατερίνη


Νομίζουμε πως η καλύτερη απάντηση σε αυτή τη δύσκολη στιγμή που περνά ή χώρα μας, ήταν η πρόταση του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης ,σχετικά με τους ποδηλατοδρόμους.
Δηλαδή η ολιστική αντιμετώπιση του θέματος των ποδηλατοδρόμων , με την ολοκλήρωση της μελέτης σε συνεργασία με την Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ο εκάστοτε δήμαρχος Κατερίνης είχε πάντα(και θα ΕΧΕΙ) στην διάθεση του την υποστήριξη εθελοντών, ομάδων και εκατοντάδων προτάσεων χρόνια , για την δημιουργία ποδηλατικών δράσεων ποδηλατικών πάρκων και διαδρομών , με αποκορύφωμα την κατασκευή ποδηλατοδρόμων.
Δυστυχώς η αδυναμία συνεργασίας μεταξύ δημάρχων (& παρατάξεων) δημιούργησε μία χρόνια σύγχυση ,με ημιτελείς ποδηλατοδρόμους από απερχόμενους δημάρχους και επανασχεδιασμό από νέους (και όχι ουσιαστική συνέχεια) των ποδηλατοδρόμων.

Τραγική κατάληξη της ασυνεννοησίας -αλλά δυστυχώς μέρος της εύθηνης φέρουν και οι ποδηλάτες, ομάδες ,σύλλογοι που δεν παίρνουν τα αυτονόητα μέτρα ασφαλείας και αυτοπροστασίας τους- ήταν το 2010 με τον θάνατο τριών ποδηλατιστών !
Πιστεύουμε πως όλοι οι σύμβουλοι που τοποθετήθηκαν είχαν δίκιο και το θέμα ποδήλατο είναι πολύ μεγάλο και πρέπει να απασχολεί κάθε πολιτιστικό σύλλογο ,φορέα και κάθε πολίτη άμεσα ή έμμεσα !
ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΠΙΕΡΙΑΣ - facebook
ΕΦΟΡΟΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ Σ.Ε.Ο.ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΜΗΛΙΩΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: