Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Γραμματέας έμαθε στα 55 πως είναι βασίλισσα!

Άφωνη έμεινε η 55χρονη γραμματέας Peggielene Bartels όταν, μεσούσης της νυκτός, την ενημέρωσαν τηλεφωνικά ότι ήταν…βασίλισσα!
Η 55χρονη θεώρησε φυσικά ότι επρόκειτο για τηλεφωνική φάρσα και ας την διαβεβαίωνε ο συνομιλητής της για το αντίθετο.
Η Peggielene Bartels γεννήθηκε στη Νότια Γκάνα το 1953. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Αγγλία, επισκέφθηκε τις Ηνωμένες Πολιτείες όπου και αποφάσισε να εγκατασταθεί μόνιμα, παίρνοντας την Αμερικανική Υπηκοότητα.
Έμενε σε ένα πολύ μικρό διαμέρισμα και εργαζόταν ως γραμματέας ενός συγκροτήματος κατοικιών στην Ουάσιγκτον.
Όλα αυτά μέχρι που την ενημέρωσαν από ένα παραθαλάσσιο χωριό της Γκάνα (απ’ όπου έχει κοντινές ρίζες) πως ο βασιλιάς τους απεβίωσε και ότι πλέον εκείνη ήταν η νέα τους βασίλισσα.
Το χωριό ονομάζεται Otuam και ο πληθυσμός του αγγίζει τους 7000 κατοίκους.
Η 55χρονη γραμματέας μετά το αρχικό σοκ, αποφάσισε να αποδεχτεί τον τίτλο. Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνει γυναίκα τέτοιο ηγετικό ρόλο καθώς συνήθως ο τίτλος της βασίλισσας ήταν διακοσμητικός και συμπληρωματικός του βασιλιά της περιοχής.
Έτσι η βασίλισσα Peggie έχει την πλήρη εκτελεστική εξουσία της περιοχής.
Παρά τις τιμές και τον ελκυστικό τίτλο η Βασίλισσα Peggie εξακολουθεί να εργάζεται στις Η.Π.Α, ενώ βρίσκεται σε καθημερινή τηλεφωνική επικοινωνία τους βοηθούς της, οι οποίοι την ενημερώνουν για τα τεκταινόμενα.
Με τη βοήθειά της επανδρώθηκαν με ηλεκτρονικούς υπολογιστές οι αίθουσες διδασκαλίας, ενώ πλέον το Otuam διαθέτει το δικό του ασθενοφόρο και έχει πρόσβαση σε καθαρό τρεχούμενο νερό.
Η Peggie ζει δύο διαφορετικές ζωές ταυτόχρονα ενώ όπως λέει και η ίδια στις Η.Π.Α. είναι μια απλή γυναίκα, που μαγειρεύει μόνη της και δεν έχει κάποια ιδιαίτερη μεταχείριση ενώ όποτε επιστρέφει στο βασίλειό της, την ντύνουν με χρυσά, την περιφέρουν στο χωριό και εκτελούν κάθε της επιθυμία ακόμη και αν εκείνη νιώθει άβολα με τις τιμές αυτές.
Η ιστορία της Peggie που από απλή γραμματέας έγινε βασίλισσα, εκδόθηκε σε βιβλίο ενώ αναμένεται να βγει και στις κινηματογραφικές αίθουσες του χρόνου.
ΠΗΓΗ.rizopoulospost.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: