Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Για να μη γυρίσουμε (Βουκου)ρέστοι!

Για τους Ρουμάνους ο αγώνας της Τρίτης είναι το ματς του αιώνα, καθώς αν ανατρέψουν το σκορ της ήττας τους θα πάνε στο Μουντιάλ για πρώτη φορά στον…21ο αιώνα.
Για την Ελλάδα και την εθνική ομάδα που έχει μάθει να ανταποκρίνεται στις μεγάλες προκλήσεις, είναι απλώς άλλη μια μεγάλη πρόκληση.
Το μεγάλο αβαντάζ για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, εκτός φυσικά από το 3-1 του Φαλήρου, είναι η εμπειρία του σε συνθήκες τελικών.
Με ελάχιστες εξαιρέσεις, όσες φορές χρειάστηκε να πάρει ένα μεγάλο αποτέλεσμα σε ματς που έδινε πρόκριση, το πέτυχε.
Τώρα είναι φαβορί όχι απλώς επειδή έχει αυτό το σημαντικό προβάδισμα με τα γκολ του Μήτρογλου και του Σαλπιγγίδη, αλλά γιατί στον πρώτο αγώνα κατάλαβε ότι είναι καλύτερη ομάδα από την Ρουμανία.

Ο αντίπαλος δεν υπολείπεται σε τεχνική ή ταλέντο, κάθε άλλο.
Αλλά, όπως και να το κάνουμε, η Ρουμανία δεν έχει ούτε Μήτρογλου, ούτε την αμυντική ποιότητα της δικής μας ομάδας.
Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση κι αυτό πρέπει να είναι ο σύμβουλος για τη ρεβάνς.
Ένα ελληνικό γκολ (απο)τελειώνει τους Ρουμάνους, η πίεση των οποίων προς την οπισθοφυλακή της εθνικής υποχρεωτικα θα είναι έντονη καθώς δεν έχουν περιθώρια υπομονής, αλλά και ελεγχόμενη. Θα επιτεθούν με την έγνοια ότι αν το φάνε, τέλος το παραμύθι και χωρίς… δράκουλα στα Καρπάθια.
Συνεπώς η αμυντική λειτουργία μας που συνήθως είναι άψογη, πρέπει να εμφανιστεί στα καλύτερά της.
Αλλά όσο σημαντική είναι η ανθεκτικότητά της, τόσο καθοριστικό θα είναι να παίξουμε μπάλα, να βρούμε τον Μήτρογλου ή όποιον άλλο και να τους τελειώσουμε προτού καν αρχίσουν να το πιστεύουν.
Υπεραισιοδοξία και υποτίμηση του αντίπαλου δεν υπάρχει σε ένα 90λεπτο που οδηγεί σε Μουντιάλ΄. Ακόμα και 5-1 να είχε τελειώσει το πρώτο παιχνίδι.
Οι Ρουμάνοι έκαναν μεγάλη φασαρία για τη διαιτησία του Προένσα, τώρα τους όρισαν έναν διαιτητή – τον Σέρβο Μάζιτς – που σφυρίζει συνεχώς τα παιχνίδια τους και τον ξέρουν καλά.
Δεν μπορεί, όμως, καμία διαιτησία σε τέτοιο επίπεδο να καθορίσει την έκβαση της αναμέτρησης.
Αν οι διεθνείς επιστρέψουν ρέστοι από το Βουκουρέστι, θα πρέπει να έχουν κάνει οι ίδιοι πολλά λάθη και να έχουν μεγάλη απόσταση από την αγωνιστική λογική και απόδοσή τους.
Διαφορετικά, αυτή η πρόκριση που χτίστηκε την περασμένη Παρασκευή στο Καραϊσκάκη, δεν γκρεμίζεται με τίποτα.
ΠΗΓΗ.rizopoulospost.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: