Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ε.Υ.ΖΗ.Ν. Εκπαιδευτικές διαλέξεις σε μαθητές για άσκηση, διατροφή

Η Επιστημονική Ομάδα Υλοποίησης του Προγράμματος Ε.Υ.ΖΗ.Ν., στο πλαίσιο της πολύπλευρης παρέμβασης στους μαθητές, την εκπαιδευτική κοινότητα και την κοινωνία, πραγματοποιεί διαλέξεις/παρουσιάσεις σε όσα σχολεία ενδιαφέρονται να ενημερωθούν σε θέματα που σχετίζονται με την υγεία, τη διατροφή, τη φυσική δραστηριότητα και την ανάπτυξη των παιδιών.
Οι διαλέξεις πραγματοποιούνται στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.
Για όσα σχολεία η πρόσβαση δεν είναι εφικτή αλλά ενδιαφέρονται να συμμετέχουν, υπάρχει η δυνατότητα αποστολής των παρουσιάσεων σε ηχογραφημένη μορφή ή υλοποίησής τους μέσω skype. Τα θέματα των παρουσιάσεων απευθύνονται στους μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, ενώ παρέχεται και η δυνατότητα προβολής παρουσιάσεων προς ενημέρωση των γονέων/κηδεμόνων.Υπενθυμίζεται πως κάθε σχολική χρονιά, το Πρόγραμμα αξιολογεί τον ρυθμό ανάπτυξης, τις διατροφικές συνήθειες, τη σωματική δραστηριότητα και το επίπεδο της φυσικής κατάστασης παιδιών και εφήβων, καλύπτοντας όλους τους μαθητές των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας.
Οι μετρήσεις γίνονται στο χώρο του σχολείου από εκπαιδευτικούς διαφόρων ειδικοτήτων.
Η αξιολόγηση των μετρήσεων γίνεται ηλεκτρονικά, πάλι στο χώρο του σχολείου, χωρίς την παρέμβαση τρίτων. Για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των μαθητών, δεν χρησιμοποιούνται τα ονόματά τους αλλά ο αριθμός μητρώου τους.
Τα αποτελέσματα των μετρήσεων για κάθε μαθητή ενσωματώνονται στην Ατομική του Αναφορά, η οποία παράγεται αυτόματα στον υπολογιστή του σχολείου και στέλνεται σε κλειστό φάκελο από τον διευθυντή του σχολείου προς τους γονείς/κηδεμόνες του, μαζί με κατάλληλες συστάσεις.
Για τη διασφάλιση της ποιότητας του Ε.Υ.ΖΗ.Ν., την παρακολούθηση του Προγράμματος έχει αναλάβει επιτροπή με μέλη καθηγητές Διατροφής και Εργοφυσιολογίας από τα Πανεπιστήμια Χαροκόπειο, ΕΚΠΑ, ΔΠΘ και ΑΠΘ.
Στην επιτροπή μετέχουν επίσης Σύμβουλοι Φυσικής Αγωγής και άλλοι επιστήμονες από τους τομείς της Διατροφής, Φυσικής Αγωγής και Υγείας.
Το Πρόγραμμα πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της ΟΠΑΠ Α.Ε.
Περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα Ε.Υ.ΖΗ.Ν. και τις δράσεις του, στον σχετικό ιστότοπο του υπουργείου Παιδείας:eyzin.minedu.gov.gr

Πρόγραμμα Ε.Υ.ΖΗ.Ν.
Ιστότοπος: http://eyzin.minedu.gov.gr/
Newsletter

Δεν υπάρχουν σχόλια: