Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross 2014

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross 2014 βρίσκεται προ των πυλών, ξεκινώντας
το ταξίδι δεκαοχτώ αγώνων από τον εξωτικό προορισμό της Dοha στο Qatar.
Εκεί μαζί με τις κατηγορίες MXGP και MX2 θα αγωνιστούν και οι γυναίκες για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών και αναμένετε να προκαλέσει αίσθηση το συγκεκριμένο γεγονός σε μια χώρα όπου οι γυναίκες έχουν περιορισμένες ελευθερίες.
Κατηγορία MXGP

Το πρώτο πράγμα που έχει αλλάξει για την φετινή χρονιά στην κατηγορία είναι φυσικά το όνομα που από MX1 έγινε MXGP ή μάλλον επέστρεψε η ονομασία από το παρελθόν, όπου MXGP ονομάζονταν γενικά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΜΧ. Ακολουθώντας τα πρότυπα του παγκοσμίου πρωταθλήματος ταχύτητας όπου και εκεί τα GP500 έγιναν MotoGP(αναγκαστικά μετά την αλλαγή κανονισμών που τελείωναν τα δίχρονα 500), η Youthstream προσπαθεί να φέρει στο motocross στα ίδια στάνταρντ. Αυτό που δεν αλλάξει στην κατηγορία είναι το φαβορί για τον τίτλο που για ακόμα μια χρονιά θα είναι ο περσινός πρωταθλητής Antonio Cairoli.
Ο ιταλός έχει δείξει στους αγώνες προετοιμασίας όπου έχει αγωνιστεί ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση και θα είναι έτοιμος για τον αυριανό αγώνα.Δυστυχώς όμως δεν συμβαίνει το ίδιο και για τον ομόσταυλό του Ken deDycker που αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού και δεν είναι γνωστό σε ποια κατάσταση βρίσκετε, αναμένετε να αγωνιστεί όμως αύριο.
Επιστροφή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΜΧ για την Husqvarna και τον T.Rattray.
Χωρίς τον ομόσταυλο του θα είναι και ο δεύτερος του περσινού πρωταθλήματος Clement Desalle αφού ο Kevin Strijbos είναι και αυτός τραυματίας. Ο Desalle ουσιαστικά είχε κερδίσει τον περσινό αγώνα πετυχαίνοντας το καλύτερο συνδυασμένο αποτέλεσμα στα σκέλη της ΜΧ1 και το δοκιμαστικό τότε μικτό σκέλος του SuperFinal. Το marketing όμως τότε, έδωσε την νίκη στο A.Cairoli που κέρδισε το SuperFinal ίσως για να γίνει το άθλημα πιο κατανοητό στις αραβικές χώρες. Φέτος όμως δεν υπάρχει SuperFinal και θα πρέπει πάλι να κινηθεί η διαδικασία εξήγησης του συνδυασμένου αποτελέσματος που κρίνει τον νικητή. Ακόμα πιο δυνατή θα είναι φέτος η ομάδα της Kawasaki που εκτός του Gauteir Paulin απέκτησε στην θέση του Jeremy vanHorebeek τον Steven Frossard. Οι δύο γάλλοι αναβάτες της πράσινης εταιρίας είναι σε θέση να διεκδικήσουν αρκετές πρώτες θέσεις στο φετινό πρωτάθλημα και αν μπορέσουν να είναι ανταγωνιστικοί σε κάθε αγώνα ίσως να έχουν ακόμα και την ευκαιρία για την κατάκτηση του τίτλου. Στην κατηγορία φέτος επέστρεψε μετά από πολλά χρόνια η Husqvarna και μαζί της επέστρεψε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και ο νοτιοαφρικανός Tyla Rattray που για πρώτη φορά θα αγωνιστεί στην μεγάλη κατηγορία. Πολλά τα νέα δεδομένα για την κατηγορία και ας ελπίσουμε ότι θα παίξουν τον ρόλο τους για ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα.
J .Herlings
Κατηγορία MX2
Το βαρόμετρο για την μικρή κατηγορία είναι ένα και ακούει στο όνομα Jeffrey Herlings. Αν ο ολλανδός είναι σε καλή κατάσταση αυτό αρκεί για να κερδίζει. Ο Herlings το τελευταίο διάστημα δεν ήταν καλά και αυτό γιατί πείσε έναν περσινό τραυματισμό για να αγωνιστεί και να κερδίσει το GP της πατρίδας του ενώ φυσιολογικά θα έπρεπε να αναρρώνει. Πριν δύο εβδομάδες έδωσε το παρόν σε έναν διεθνή αγώνα στην Αγλλία όπου κέρδισε χωρίς όμως τον γνωστό κυρίαρχό τρόπο. Ο στόχος του παραμένει ίδιος με τον περσινό και δεν είναι άλλος από το να πάρει αήττητος σε σκέλη και αγώνες τον φετινό τίτλο. Οι μόνοι που μπορούν να σταθούν εμπόδιο σε αυτό είναι ο Arnaud Tonus που τα πήγε εξαιρετικά στο Internazionaly di Italia, ο Romain Fabvre, ο Jordi Tixier, ο Christophe Charlier, ο Glenn Coldenhoff και ο Jake Nichols. Όπως είπαμε όμως, βαρόμετρο για να απειλήσουν τον Herlings είναι ο ίδιος ο Herlings ανάλογα σε τη μέρα θα βρεθεί. Με όλα αυτά τα ονόματα πάντως πίσω του, οι μάχες για την δεύτερη θέση θα είναι απολαυστικές για ακόμα μια χρονιά.
K.Fontanesi
Κατηγορία WMX
Στον περσινό αγώνα η Youstream έκανε τα αδύνατα δυνατά(παρακάμπτοντας και κάποιους δικούς της κανονισμούς) για να μπορέσει η Livia Lancelot να αγωνιστεί μαζί με την MX2. Ήταν καθαρά μια κίνηση για να προετοιμάσει την αυστηρή αραβική κοινωνία σε θέματα γυναικών, για τον στόχο διοργάνωσης αγώνα Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross Γυναικών. Φέτος ο πρώτος αγώνας motocross γυναικών και μάλιστα παγκοσμίου πρωταθλήματος στην αραβική χερσόνησο είναι γεγονός. Ο θεσμός για την φετινή σεζόν αναβαθμίστηκε και μετά από αρκετό καιρό θα συμμετέχουν σχεδόν όλες οι παγκόσμιες πρωταθλήτριες του παρελθόντος Stephanie Laier, Livia Lancelot και η περσινή πρωταθλήτρια Kiara Fontanesi.

Πως μπορείτε να δείτε ζωντανά τους αγώνες
Τους αγώνες των κατηγοριών MXGP και ΜΧ2 θα τους δείξει ζωντανά το MotorsTV ξεκινώντας το πρόγραμμά του αύριο(οι αγώνες γίνονται το Σάββατο) στις 18:00 ώρα Ελλάδας με τα πρώτα σκέλη και συνεχίζοντας στις 21:00 με τα δεύτερα σκέλη. Επίσης το Eurosport2 θα δείξει μαγνητοσκοπημένα τα πρώτα σκέλη στις 19:30 και θα δείξει ζωντανά τα δεύτερα στις 21:00.
ΠΗΓΗ.mxin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: