Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Ισραήλ – Ελλάδα:(0-1)Τους... χόρεψε συρτάκι ο Νίνης!

Με εκπληκτικό γκολ του Σωτήρη Νίνη, ο οποίος... χόρεψε συρτάκι όλη την άμυνα του Ισραήλ, η Εθνική μας ομάδας πέρασε νικηφόρα (1-0) από το "Μπλούμφιλντ" και βρέθηκε στην κορυφή του ομίλου της με 14 βαθμούς, έναν περισσότερο από τους Ισραηλινούς και την Κροατία που αγωνίζεται το βράδυ στην Μάλτα! Ανώτερη στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα η γαλανόλευκη, πήρε άξια τους τρεις βαθμούς και απειλήθηκε μονάχα στο τελευταίο δεκάλεπτο, όταν η κούραση έπαιξε και αυτή τον ρόλο της.
Πως παρατάχθηκαν οι ομάδες
Χωρίς εκπλήξεις παρατάχθηκε η Εθνική μας ομάδας, με τον Σηφάκη κάτω από τα γκολπόστ, τους Τοροσίδη, Κυριάκο Παπαδόπουλο, Αβράαμ Παπαδόπουλο και Ζαραδούκα στην άμυνα, τους Κατσουράνη, Καφέ, Καραγκούνη στην μεσαία γραμμή και τριπλέτα στην επίθεση τους Σαμαρά (αριστερά), Νίνη (δεξιά) και Σαλπιγγίδη (κορυφή).
Οσον αφορά το Ισραήλ, ο Λουί Φερναντέζ παρέταξε την ομάδα του με μία έκπληξη, αφού ξεκίνησε στην ενδεκάδα στο αριστερό άκρο τον Μπεν Χαρούζ. Οι υπόλοιποι δέκα ήταν οι αναμενόμενοι. Ο Αουάτ κάτω από τα γκολπόστ, με τους Γκέρσον, Μπεν Χαϊμ και Σπούνγκιν στην άμυνα, στη μεσαία γραμμή τους Καγιάλ και Κοέν, με τον Ζάχαβι σε ρόλο οργανωτή, τους Μπεναγιούν και Ρεφαέλοφ στα "φτερά" και τον Σέχτερ στην κορυφή της επίθεσης
Ανώτερη στο α' μέρος, δεν απειλήθηκε
Η γαλανόλευκη ήταν ανώτερη στο πρώτο μέρος και είχε τρεις καλές στιγμές, προκειμένου να ανοίξει το σκορ. Στον αντίποδα, δεν απειλήθηκε ουσιαστικά σε καμία φάση από τους Ισραηλινούς, που ήταν καλά μπλοκαρισμένοι. Στο 24', μετά από σέντρα του Τοροσίδη, ο Σαλπιγγίδης έπιασε το σουτ στην κίνηση, αλλά ο Αουάτ μπλόκαρε τη μπάλα. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ο Νίνης έκλεψε από τον Ζάχαβι και πάσαρε στον Μάκο (σ.σ. αντικατέστησε τον Καφέ που τραυματίστηκε στο 42ο λεπτό), που σούταρε, αλλά και πάλι ο γκολκίπερ του Ισραήλ αποσόβησε τον κίνδυνο. Τελευταία φάση, πριν λήξει το ημίχρονο, σουτ του Καραγκούνη έφυγε σύρριζα άουτ από το δεξί δοκάρι!
Γκολάρα από τον Νίνη
Με την έναρξη της επανάληψης, η Εθνική μας είχε μία ακόμη καλή στιγμή με τον Σαμαρά στο 53', ο οποίος από κόρνερ του Νίνη, έπιασε την κεφαλιά, αλλά οι αμυντικοί του Ισραήλ έδιωξαν πάνω στην γραμμή! Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν ανώτερο και έψαχνε το γκολ που θα του έδινε τη νίκη. Αυτό ήρθε στο 60ό λεπτό, όταν οι Καραγκούνης και Μάκος έκλεψαν την μπάλα, την έδωσαν στον Νίνη, ο οποίος "χόρεψε" πέντε Ισραηλινούς και την έστειλε στην δεξιά γωνία του Αουάτ κάνοντας το 0-1!
Χτυπούσαν βρόμικα οι Ισραηλινοί
Το γκολ του Νίνη έφερε εκνευρισμό στους Ισραηλινούς που άρχισαν να βαράνε στο... ψαχνό, ενδεικτικά είναι τα σκληρά φάουλ πάνω στον Καραγκούνη και στον Νίνη. Ο σκόρερ της Εθνικής μας, άφησε τη θέση του στο 78' στον Φετφατζίδη, που μπήκε για να κρατήσει μπάλα και να κερδίσουμε πολύτιμο χρόνο.
Οπισθοχώρησε η Εθνική, που δέχθηκε πίεση
Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι παίκτες της Εθνικής μας οπισθοχώρησαν και λόγω κούρασης, με συνέπεια οι Ισραηλινοί να πιέσουν την εστία μας μήπως και πετύχουν την ισοφάριση. Ωστόσο, αφενός ο Σηφάκης ήταν σταθερός, αφετέρου οι περισσότερες προσπάθειες των γηπεδούχων έφευγαν άουτ. Ο Σάντος στο 84' έριξε και τον Μανιάτη στη θέση του Σαλπιγγίδη, προκειμένου να ενισχύσει την άμυνά του που δεχόταν πίεση. Οι διεθνείς μας άντεξαν και πήραν τη νίκη.ΠΗΓΗ.sport.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: