Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Αστέρια Michelin 2017: Funky Gourmet και Σπονδή στην κορυφή των ελληνικών εστιατορίων

Πριν από λίγο δόθηκε στην δημοσιότητα ο φετινός Οδηγός Michelin με επιλογές εστιατορίων από 44 μεγάλες πόλεις και 20 ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.
Σύμφωνα με την λίστα, 2 αθηναϊκά εστιατόρια διατηρούν τα αστέρια τους, η Σπονδή και το Funky Gourmet, ενώ επίσης διατηρούν το 1 αστέρι τους τα Botrini’s, η Ηytra και το Varoulko.

H αλλαγή σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και σε ό,τι αφορά τον οδηγό είναι τα Bib Gourmands, με το Nolan να διακρίνεται εδώ μαζί με εστιατόρια Αθήρι και Οικείο, που τιμήθηκαν για την ισορροπημένη συνάφεια ποιότητας και τιμής.
Το εντυπωσιακό σε κάθε περίπτωση -και πέρα από τη συστηματική προσπάθεια των ελληνικών εστιατορίων να διακριθούν στους τομείς της γεύσης και της παρεχόμενης υπηρεσίας- είναι η αύξηση των εστιατορίων που κάθε χρόνο βραβεύονται.
Ας σημειωθεί μόνο ότι από το 2006 ένα αστέρι Michelin είχαν 188 εστιατόρια σε όλη την Ευρώπη, ενώ πέρσι ο αριθμός αυτός είχε αυξηθεί στα 414, γεγονός που μαρτυρά την εμφάνιση νέων επαγγελματιών με υψηλές φιλοδοξίες στον χώρο της εστίασης.
rizopoulospost.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: