Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Έκλεισε το deal: Η PSA εξαγόρασε την Opel!

Δημιουργείται η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης με μερίδιο αγοράς 17%!
Ένα από τα μεγαλύτερα deals στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι γεγονός, καθώς μέσα στο σαββατοκύριακο General Motors και PSA συμφώνησαν για την πώληση της Opel από την πρώτη στη δεύτερη.
Η συνολική αξία της συναλλαγής φτάνει στα 2,2 εκατομμύρια ευρώ, με τα 1,3 να αντιστοιχούν στη μονάδα Opel/Vauxhall και τα 900 εκατομμύρια στην ευρωπαϊκή οικονομική μονάδα της GM (στο συγκεκριμένο κομμάτι εμπλέκεται και η BNP Paribas).

«Είμαστε υπερήφανοι που ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την Opel/Vauxhall και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε αυτή τη σπουδαία εταιρεία, επιταχύνοντας την αύξηση του τζίρου της» ανέφερε ο chairman του PSA Group, Carlos Tavares.
Με την προσθήκη της Opel/Vauxhall, η οποία συγκέντρωσε τζίρο 17,7 δις ευρώ το 2016, η PSA καθίσταται η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στην Ευρώπη, με μερίδιο αγοράς 17%. Συνολικά, η PSA αποκτά (πέραν των μαρκών) έξι εργοστάσια συναρμολόγησης, πέντε μονάδες κατασκευής εξαρτημάτων, ένα μηχανολογικό κέντρο και περί τους 40.000 υπαλλήλους.
pikosapikos.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: