Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Μετακόμιση… οικογένειας αρκούδων από τον «Αρκτούρο»

Μια νεαρή θηλυκή αρκούδα με το μικρό της, φωλιάζουν από τα τέλη Απριλίου σε κατάφυτη, θαμνώδη έκταση, σε απόσταση μόλις 100 μέτρων από κατοικημένο τμήμα του Τσοτυλίου Κοζάνης.
Πρόκειται για το ίδιο ζώο που και πέρυσι με δύο μικρά φώλιαζε στην ίδια περιοχή.Οι κάτοικοι εξοικειωμένοι με την αρκούδα, όσο και η αρκούδα μαζί τους τάιζαν αρκούδα και μικρό αφήνοντας ακόμη και αποφάγια κοντά στο «γιατάκι» της αρκούδας.
Πλησίαζαν τα ζώα προκειμένου να τα φωτογραφίσουν και να τα βιντεοσκοπήσουν (δείτε το βίντεο παρακάτω) ενώ τα παιδάκια του οικισμού προσπαθούσαν να προσελκύσουν την προσοχή της αρκούδας, όπως θα έκαναν με κατοικίδιο ζωάκι!
Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ επισκέφθηκε επανειλημμένα την περιοχή και συνέστησε την απομάκρυνση των κατοίκων από το σημείο παρουσίας της αρκούδας, καθώς η αρκούδα είναι ένα άγριο και απρόβλεπτο ζώο αλλά και τον καθαρισμό της θαμνώδους περιοχής προκειμένου να απομακρυνθεί το ζώο από την κατοικημένη περιοχή, με απόλυτα άμεσο, φυσικό, ανέξοδο και ακίνδυνο τρόπο τόσο για το ίδιο το ζώο όσο και για τους κατοίκους.
Με την αγαστή συνεργασία του Δασαρχείου Τσοτυλίου, του Δήμου Βοΐου, της ΚΟΜΑΘ και του τοπικού Κυνηγετικού Συλλόγου πραγματοποιήθηκε καθαρισμός της περιοχής από τη βλάστηση του υπο-ορόφου ώστε η αρκούδα να μην μπορεί να φωλιάσει στο σημείο αυτό.
Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία για το κοινό στο: 6944514288 και 6957834668 με στόχο την παροχή συμβουλών αλλά και την επιτόπια επίσκεψη περιοχών με προβλήματα συμβίωσης αρκούδας και ανθρώπου.ΠΗΓΗ.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: