Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

O Firefox 13 είναι εδώ

Ο Firefox ήταν πάντοτε μια σταθερή αξία στο χώρο των browsers και η τελευταία του έκδοση κάνει σαφές το γιατί.
Γεμάτος νέα χαρακτηριστικά ο Firefox 13 αυξάνει κατά πολύ την χρηστικότητα του και σίγουρα θα αποτελέσει δύσκολο αντίπαλο για Chrome και Internet Explorer.
Η πρώτη διαφορά που θα δει κανείς είναι ένα «δάνειο» από τον Opera.Έτσι λοιπόν όταν ανοίγει κανείς ένα νέο tab θα δει εμφανίζοντας με τη μορφή εικόνων τα site που επισκέπτεται συχνότερα.Επιπλέον όμως μπορεί να τα διαχειρίζεται όπως θέλει βάζοντας ή αφαιρώντας όσα δεν τον ενδιαφέρει να εμφανίζονται.
Η αρχική σελίδα του έχει σχεδιαστεί ξανά και εκτός από το Google, εμφανίζει τις επιλογές αγαπημένα, ιστορικό, πρόσθετα και ρυθμίσεις του χρήστη.Στην ίδια σελίδα, επίσης η δυνατότητα επαναφοράς όλων των ανοιχτών tabs και παραθύρων που ήταν ανοιχτά πριν από κάποιον ξαφνικό τερματισμό της εφαρμογής.
Σε ό,τι αφορά τις πολλές καρτέλες, πλέον δεν θα ανοίγουν αυτόματα κατά την επανεκκίνηση του browser.Αντιθέτως θα φορτώνουν σταδιακά εφόσον ο χρήστης τις επιλέξει.Ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό είναι και η λειτουργία Reset.Μέσω του Reset ο browser επανέρχεται στην αρχική του κατάσταση.Σαν να έχει εγκατασταθεί δηλαδή εκ νέου.Παρόλα αυτό όλες οι επεκτάσεις, ρυθμίσεις συγχρονισμού και ανοιχτές καρτέλες διατηρούνται ως είχαν.
Με άλλα λόγια ο χρήστης δεν χάνει τίποτε από τις προσωπικές του πληροφορίες παρά την επαναφορά. Τέλος το πρωτόκολλο SPDY της Google είναι πια ενεργοποιημένο από προεπιλογή.Έτσι όσες σελίδες το υποστηρίζουν θα δείτε ότι θα ανοίγουν αρκετά πιο γρήγορα.ΠΗΓΗ.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: