Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Ελληνικές Βουλευτικές Εκλογές 2012


Σήμερα Κυριακή 17 Ιουνίου 2012 θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές για την ανάδειξη των 300 μελών του Εθνικού Κοινοβουλίου.
 Η ψηφοφορία θα αρχίσει στις 7 το πρωί και θα λήξει στις 19:00 το βράδυ.Το πού ψηφίζετε μπορείτε να το πληροφορηθείτε στη διεύθυνση - link στο τέλος του άρθρου.
Υπενθυμίζεται ότι η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική και δικαίωμα ψήφου έχουν οι Έλληνες πολίτες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και είναι εγγεγραμμένοι σε εκλογικό κατάλογο Δήμου ή κοινότητας της χώρας.
Είναι η πρώτη φορά, στα χρόνια της μεταπολίτευσης, που θα κληθούμε να ψηφίσουμε, για δεύτερη φορά εντός 40 ημερών, σε βουλευτικές εκλογές και επομένως είναι νωπή σε όλους τους ψηφοφόρους η εκλογική διαδικασία. Οι εκλογικοί κατάλογοι για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου παραμένουν ίδιοι όπως και στις εκλογές της 6ης Μαΐου.
Επομένως, ψηφίζετε όπου ψηφίσατε και στις προηγούμενες εκλογές. Οι ετεροδημότες που είχαν υποβάλει σχετική αίτηση έως την 29η Φεβρουαρίου του 2012 ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους, όπου και είναι εγγεγραμμένοι στους καταλόγους ως ετεροδημότες.
Σημειώνεται ότι αιτήσεις που έγιναν μετά την 29η Φεβρουαρίου του 2012 δεν έχουν ισχύ για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012. Σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο, σε περίπτωση που εκλογές διενεργούνται πριν από τη συμπλήρωση 18 μηνών από τις προηγούμενες, η εκλογή των βουλευτών δεν γίνεται με σταυρό προτίμησης, αλλά με λίστα.
Πως ψηφίζω: Οι ψηφοφόροι θα επιλέξουν μόνο το ψηφοδέλτιο με το κόμμα που επιθυμούν να ψηφίσουν, χωρίς να βάλουν σταυρούς προτίμησης υπέρ των υποψήφιων βουλευτών. Εντούτοις, ψηφοδέλτια με σταυρό προτίμησης δεν λαμβάνονται υπόψη ως άκυρα.
Προσοχή: Τα ΠΑΛΙΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ των εκλογών τις 6ης Μαΐου 2012 ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ και, αν βρεθούν μέσα στην κάλπη, θα εκληφθούν ως ΑΚΥΡΑ.
Που ψηφίζω: Συμπληρώνοντας στη σελίδα από το site του Υπουργείου Εσωτερικών τα πεδία Επώνυμο, Όνομα, Όνομα Πατέρα, Έτος Γέννησης, Όνομα Μητέρας (προαιρετικό)*, ή μόνο τα πεδία Ε.Ε.Α. και Επώνυμο εφόσον τα γνωρίζετε, μπορείτε πληροφορηθείτε και να βρείτε στο χάρτη το εκλογικό τμήμα που ψηφίζετε.www.ypes.gr/services/eea/eea.htm
ΠΗΓΗ.express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: