Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

ΘΕΡΙΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΨΗΦΙΔΩΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΨΗΦΙΔΩΤΩΝ ΔΙΟΥ-2014

Το Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών Δίου διοργανώνει 15νθήμερο σεμινάριο ψηφιδωτού από 21 Ιουλίου έως 6 Αυγούστου.
Τα μαθήματα θα διεξαχθούν στο αρχαίο Δίον, στα εργαστήρια του Κέντρου Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου. Θα διδάξει ο γνωστός δάσκαλος της τέχνης του ψηφιδωτού, Βαγγέλης Γαληνός.
Το πρόγραμμα θα περιέχει μαθήματα θεωρίας και πρακτικής (υποχρεωτικό 9 π.μ. έως 13 μ.μ.–προαιρετικό 17 μ.μ. έως 20 μ.μ.).

Κόστος συμμετοχής 150 ευρώ.
Στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνονται, η διδασκαλία, οι σημειώσεις, τα υλικά, ψηφίδες, κονιάματα κ.λ.π, τα εργαλεία, η δωρεά παραχώρηση έργου ψηφιδωτού, η βεβαίωση σπουδών.
Δηλώσεις συμμετοχής από 19 Μαΐου έως 30 Ιουνίου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@dionculture.gr (τμήμα ολιγομελές έως 15 μαθητές)
Πληροφορίες στα τηλέφωνα κιν. 6972469952, σταθερό 2351051200 κ. Μαρία Γκριμούλα (πρόεδρο Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου)
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΑΣΚΑΛΟΥ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΓΑΛΗΝΟΣ
Ο Βαγγέλης Γαληνός σπούδασε ζωγραφική με δάσκαλο τον Κώστα Λούστα, και ψηφιδωτό στη Ραβέννα της Ιταλίας με δάσκαλο τον Cicogniani. Βραβεύτηκε δυο φορές με το 1ο βραβείο, το πρώτο το 1977 στα ΙΒ’ Δημήτρια (το έργο βρίσκεται στο Τελόγλειο Ίδρυμα, Θεσσαλονίκη) και το δεύτερο το 2007 για το υπαίθριο μνημείο Κυρίλλου και Μεθοδίου στην Θεσσαλονίκη.
Το 1980 γυρίστηκε ταινία μικρού μήκους, σε σκηνοθεσία Μάκη Πιτσαλίδη, με τίτλο «Το τραγούδι της πέτρας –Βαγγέλης Γαληνός» η οποία προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Δράμας και στην ΕΡΤ 2.
Το 1987, έγραψε το πρώτο του βιβλίο με θέμα το ψηφιδωτό και με τίτλο: «Ψηφιδωτό παραδοσιακό και σύγχρονο - Βαγγέλη Γαληνού» και το 2009 το δεύτερο με τίτλο «Η Διαδρομή του Ψηφιδωτού». Έργα του υπάρχουν στο Μουσείο Βορρέ στην Αθήνα, σε πολλές δημοτικές πινακοθήκες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε υπαίθρια μνημεία πολλών Δήμων, σε εκκλησίες και ιδιωτικές συλλογές.
Είναι μέλος του Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε. και του Συλλόγου των Φίλων Αστρονομίας, Θεσσαλονίκης. Έκανε 46 ατομικές, οι 4 εξ’ αυτών στο εξωτερικό: Παρίσι, Νυρεμβέργη, Μόναχο, Φιλιππούπολη, και 48 ομαδικές εκθέσεις.
Ζει και εργάζεται στην Αρετσού Καλαμαριάς.

Sfix Press Katerini - Τύπος – Δημόσιες Σχέσεις – Κατερίνη - Τηλ: 6978 495134

Δεν υπάρχουν σχόλια: