Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Ωμη παρέμβαση στις Ελληνικές εκλογές από τον Γιούνκερ

Σε μία άνευ προηγουμένου πολιτική παρέμβαση στα πολιτικά πράγματα της Ελλάδας προχώρησε ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Ο πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, παρανόησε όπως όλα δείχνουν, τις έννοιες της Δημοκρατίας και της Εθνικής κυριαρχίας και με ύφος χιλίων καρδιναλίων, προχωρά σε δηλώσεις ασκώντας κριτική στους Έλληνες πολιτικούς.

Με τη δυναμική που του έχουν δώσει οι διεθνείς τοκογλύφοι, οι οποίοι νομίζουν ότι επειδή ανάγκασαν μία χώρα να γονατίσει οικονομικά θα τους προσκυνήσει και ο λαός της, εξαπέλυσε επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα.
Ωστόσο όπως όλα δείχνουν υπολόγιζαν χωρίς τον… ξενοδόχο.
Τον Ελληνικό λαό που παρά τα δεινά καταφέρνει να σταθεί στα πόδια του και να πολεμήσει για ένα καλύτερο αύριο, απέναντι σε όσους τον θέλουν υποδουλωμένο.
O Αλέξης Τσίπρας δεν είναι αυτήν τη στιγμή κατάλληλος για πρωθυπουργός της Ελλάδας δηλώνει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξή του στο Euro2day.
Ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν αναφέρει ότι σε περίπτωση που εκλεγεί ο Αλέξης Τσίπρας, δεν θα συνεργαστεί αποτελεσματικά με την Ε.Ε. και αυτό θα ήταν μεγάλος κίνδυνος για την Ελλάδα.
«Εγώ θα ήμουν διατεθειμένος να συνεργαστώ μαζί του, αλλά δεν νομίζω να ήταν αυτός διατεθειμένος να το κάνει, εάν γινόταν πρωθυπουργός της Ελλάδας.
Αυτό θα ήταν μεγάλος κίνδυνος για τη χώρα.
Γιατί πιστεύω ότι δεν έχει καταλάβει επαρκώς ποια είναι τα προβλήματα στην Ελλάδα και ποια στην Ευρώπη όσον αφορά την Ελλάδα.
Θα ήθελα να αναλάβει μεγάλες ευθύνες, αλλά δεν πιστεύω ότι θα ήταν ο κατάλληλος άνδρας για τη χώρα αυτήν τη δεδομένη στιγμή, αυτήν τη δραματική στιγμή για την Ελλάδα» λέει χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του.
Ο πρώην πρόεδρος του Eurogroup σημειώνει ότι κανείς δεν ήταν έτοιμος για την κρίση που έπληξε τη χώρα μας. Υπογραμμίζει, όμως, ότι η Ελλάδα κατάφερε το ακατόρθωτο, τήρησε τις δεσμεύσεις και τώρα ήρθε η ώρα των δανειστών να υλοποιήσουν τις αποφάσεις που ελήφθησαν το 2012.
Αναφέρει, ωστόσο, ότι η κρίση δεν έχει τελειώσει και η δημοσιονομική προσαρμογή πρέπει να συνεχιστεί.
ΠΗΓΗ.reportazpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: