Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

«Τα μαγικά μαξιλάρια» του Ευγένιου Τριβιζά,τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 11:00 π.μ. στo 2ο – 5ο ΓΕΛ Κατερίνης

Το κορυφαίο έργο «Τα μαγικά μαξιλάρια» του Ευγένιου Τριβιζά,από το Νέο Θέατρο Θεσσαλονίκης,παρουσιάζουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης της Π.Κ.Μ., η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και ο Δήμος Κατερίνης, την Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 11:00, στo 2ο – 5ο ΓΕΛ Κατερίνης.
Το έργο του Ευγένιου Τριβιζά «Τα μαγικά μαξιλάρια» παρουσιάζει η Παιδική – Νεανική Σκηνή του Νέου Θεάτρου Θεσσαλονίκης, τη θεατρική περίοδο 2014 - 2015 στο Θέατρο «Ολύμπιον».
Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία – χορογραφίες Ισίδωρου Σιδέρη, μουσική Γιώργου Χριστιανάκη, εικαστικά Πένης Ντάνη.
Παίζουν οι ηθοποιοί : Ευτυχία Σπυριδάκη, Διαμαντής Αδαμαντίδης, Αχιλλέας Αναγνώστου, Ευστράτιος Ανούδης, Αριστοτέλης Ζαχαράκης, Πρόδρομος Κιρκινεζιάδης, Στέφανος Πίττας.Διαβάζοντας τα βιβλία του Ευγένιου Τριβιζά μπορείς να νιώσεις παιδί, ακόμα κι αν δεν είσαι.
Με τις πρώτες αράδες έχεις σαλπάρει με το πλοίο του ουράνιου τόξου στην χώρα του μύθου και της φαντασίας.
Συνταξιδεύεις με αχώριστους φίλους την περιπέτεια, το όνειρο, την αθωότητα.
Γνωρίζεσαι με αξίες, ήθη και ιδανικά που αξίζει να μπολιάσεις μέσα σου για να πολεμήσεις τους δράκους της ζωής σου.
Ο Ευγένιος Τριβιζάς είναι ένας πολυβραβευμένος σύγχρονος παραμυθάς, γνήσιος απόγονος του Αριστοφάνη και του Αισώπου, που επιμένει σε πείσμα των καιρών να σμιλεύει τις παιδικές ψυχές με διδάγματα των μύθων και τα ονείρατα των παραμυθιών.
Τα βιβλία του, τρυφερές ασπίδες προστασίας για κάθε παιδική ψυχή, χρωματίζουν την ελπίδα μας για ένα ανθρώπινο, δικαιότερο και ειρηνικό κόσμο. Και είναι αλήθεια πως όταν μπορείς να εμπνέεις την ελπίδα, τότε η προσφορά σου είναι μεγαλειώδης.
Θέμα του έργου : «Μια χώρα χωρίς ουρανό. Ένας άπληστος άρχοντας με ένα χρυσό τηλεσκόπιο και ένα μαύρο φτερό.
Ένας καταχθόνιος μυστικοσύμβουλος.
Ένας νόμος που καταργεί τις Απόκριες, τα πάρτι γενεθλίων και τις Κυριακές. Ένας ύπουλος αρχιμάγος.
Μια παπαρούνα κατακόκκινη σαν φλόγα και χιλιάδες μαξιλάρια που έχουν κατασκευαστεί με σκοπό να στερήσουν τον κόσμο από τα όνειρά του.
Αλλά τα όνειρα δε σβήνουν έτσι εύκολα.
Απεναντίας, κάτι ονειράκια τοσαδά, που δε σου γεμίζουνε το μάτι, φουντώνουνε καμιά φορά, φουντώνουνε σαν την φωτιά, γίνονται σίφουνας, λαίλαπα γίνονται και κάνουνε τον κόσμο άνω κάτω.
Κάποτε λοιπόν στην Ουρανούπολη…»
…και μην ξεχνάτε πως ότι και αν σας πάρουν κάτι πάντα μένει, που κανείς δεν το αγγίζει, που κανείς δεν σας το παίρνει, μένουνε τα όνειρα σας, ελπίδα όαση παρηγοριά σας, θησαυρός στην μοναξιά σας, μένουνε τα όνειρα σας.
Η είσοδος στην παράσταση είναι ελεύθερη για το κοινό.
Η παράσταση είναι ενταγμένη στη δράση «Ευριπίδεια 2011-2014» του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ΕΣΠΑ 2007-2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια: