Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Pontos-news η νέα φωνή των Ποντίων

«Τ’ όνειρον αληθινόν εξέβεν»: Εδώ η Ελλάδα είναι μεγαλύτερη..
Το ανανεωμένο pontos-news.gr παρουσιάστηκε τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014, στην αίθουσα του θεάτρου Παλλάς στην Αθήνα.
Η ποντιακή και προσφυγική ψυχή, μαζί με τον Μικρασιατικό και απόδημο ελληνισμό, ενώνονται κάτω από το νέο site που φιλοδοξεί να γράψει τη δική του ιστορία, προσφέροντας μία πληθώρα ενοτήτων για όποιον ενδιαφέρεται να γνωρίσει ή να νοσταλγήσει τα πάντα γύρω από τον Ελληνισμό του Πόντου, με τη στήριξη του γνωστού, πόντιου επιχειρηματία, Δ. Μελισσανίδη.
Την εκδήλωση παρουσίασαν η Πόπη Τσαπανίδου και ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης, ενώ παρευρέθησαν σημαντικά πρόσωπα από τον πολιτικό, τον δημοσιογραφικό, τον καλλιτεχνικό και τον θρησκευτικό χώρο.
Με slogan «έχουμε φωνή, έχουμε πολλά να πούμε, καιρός να συναντηθούμε» και με την εικόνα των Καζαντζίδη και Κωστίκα, ο Πόντος έδειξε πως είναι εδώ και ενώνει γενιές και καρδιές.
Με στόχο τη διάδοση της ιστορίας, του πολιτισμού και της παράδοσης, το pontos-news προσδίδει στην τεχνολογία, ψυχή , ανθρωπιά και ευαισθησία και δικαίως αξίζει πολλά συγχαρητήρια για όσα έχει καταφέρει και για όσα ακόμα θα προσφέρει.

image8
image4image1



Με καινοτόμες εφαρμογές και στήλες αφιερωμένες στην ιστορία αλλά και την επικαιρότητα, καθώς και διαδραστικές πρωτοβουλίες, το pontos-news.gr είναι το νέο, εύχρηστο, αξιόπιστο και δημοσιογραφικό site που προσφέρει τη δυνατότητα μέσω του ρωσικού μενού και στους Ρωσόφωνους Ποντίους να ενημερώνονται.
image6image7
Κατά τη διάρκεια της παράστασης, προβλήθηκαν βίντεο με ανθρώπους- σύμβολα του Ποντιακού Ελληνισμού (Φιόντορ Γιουρτσίχιν, Δεσποτόπουλος Κων/νος, Ξανθόπουλος Νίκος, Αντωνιάδης Αντώνης), ενώ ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί και μπουφές με ποντιακές, πολίτικες και μικρασιάτικες γεύσεις.
Οι Πόντιοι, πιστεύοντας πως θα γυρίσουν μια μέρα στην πατρίδα, πήραν μαζί και τα κλειδιά τους.
Με το νέο διαδικτυακό τόπο, ήρθε ο καιρός να ξεκλειδώσουν τις θύμισες και να ξαναζήσουν όσα νοστάλγησαν.
ΠΗΓΗ.rizopoulospost.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: