Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Φρένο στο... φαγητό και αλκοόλ

Όταν επιλέξουμε για την έξοδο μας κάποιο εστιατόριο πρέπει ο οδηγός της παρέας να αποφύγει την υπερβολική κατανάλωση φαγητού και αλκοόλ, γιατί οδηγεί σε μείωση των αντανακλαστικών του. Όταν μία παρέα κάθεται για φαγητό, ο οδηγός θα πρέπει να κάνει κάποιες παραχωρήσεις όσον αφορά στην κατανάλωση εδεσμάτων.
Κατά τη διάρκεια της πέψης, μία μεγάλη ποσότητα αίματος του σώματός μας συσσωρεύεται γύρω από το στομάχι, με αποτέλεσμα όλες οι υπόλοιπες λειτουργίες του οργανισμού μας να ατονούν.
Έτσι, θα εμφανιστεί υπνηλία στον οδηγό και τα αντανακλαστικά του θα μειωθούν κατά ένα μεγάλο ποσοστό. Επίσης, ακόμα ένας παράγοντας που επηρεάζεται αρνητικά είναι η συμπεριφορά του, μιας και προσπαθεί να φτάσει όσο πιο γρήγορα στον προορισμό του, με οποιοδήποτε τρόπο.
Ακόμα μία λανθασμένη κίνηση, είναι ο οδηγός να συνδυάσει, ακόμα και μικρή ποσότητα φαγητού, με αλκοόλ. Επίσης, το να καταναλώνουμε αλκοόλ με "γεμάτο στομάχι" είναι μία άποψη εντελώς λανθασμένη.
Το αλκοόλ κυκλοφορεί στο αίμα μας και μειώνει σημαντικά τα αντανακλαστικά μας, ενώ τις περισσότερες φορές μας κάνει να νομίζουμε ότι είμαστε επαγγελματίες οδηγοί αγώνων.
Η παρέα και το κέφι δεν θα πρέπει να μας παρασύρει ούτε λεπτό από τη στιγμή που είμαστε υπεύθυνοι για τη ζωή τη δική μας, των υπολοίπων επιβατών αλλά και των άλλων ανθρώπων που κυκλοφορούν στο δρόμο. Σε περίπτωση που γίνει υπερκατανάλωση, θα πρέπει ο οδηγός να αναβάλει για κάποιες ώρες το ταξίδι και να ξεκουραστεί ή να παραδώσει τα κλειδιά του αυτοκινήτου σε κάποιο άλλο άτομο που είναι νηφάλιο.ΠΗΓΗ.autotriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: