Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Το μικρότερο ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο

Σύντομα, θα είμαστε σε θέση να οδηγούμε μέχρι τη καρέκλα του γραφείου μας, καθώς το μικρότερο οικολογικό αυτοκίνητο του κόσμου πρόκειται να βγει στην αγορά και είναι τόσο μικρό που χωράει ακόμα και σε έναν ανελκυστήρα.
Το πρωτότυπο «Volpe» έχει πλάτος μόλις ένα μέτρο, ενάμισι μέτρο ύψος και ζυγίζει μόνο 350 κιλά. Επιπλέον, είναι ηλεκτρικό και μπορείτε να το φορτίσετε σε οποιαδήποτε πρίζα.
Οι μεγάλες διαδρομές και τα ταξίδια δεν αποτελούν τη βασική επιλογή του Volpe, δεδομένου ότι η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 50 χμ/ώ και δεν διαθέτει αρκετό χώρο για αποσκευές.
Η εταιρία Volpe ανήκει στον Ιταλό επιχειρηματία Romano Artioli, πρώην ιδιοκτήτη των εμπορικών σημάτων της Bugatti και Lotus, και σχεδιάστηκε από την εταιρία Zagato.
Στόχος του μίνι- αυτοκινήτου είναι να διευκολύνει τους πολίτες των μεγάλων αστικών κέντρων και να ανακουφίσει από τη κυκλοφοριακή συμφόρηση. Η Isabella Artioli, αντιπρόεδρος της Volpe, δήλωσε: «Το αυτοκίνητο μας απευθύνεται σε εκείνους που θέλουν να κινούνται μέσα στη πόλη με στιλ και ελευθερία.
Το πάρκινγκ θα είναι μια απλή υπόθεση και θα διευκολυνθεί η αστική κυκλοφορία». Το Volpe ανήκει στη κατηγορία των ηλεκτροκίνητων τετράκυκλων και για την οδήγηση του απαιτείται δίπλωμα μοτοσυκλέτας.
Όταν βγει στην αγορά – αρχές 2013 - θα κοστίζει περίπου 7.000 ευρώ






ΠΗΓΗ.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: