Παρασκευή, 25 Μαΐου 2012

Η Δίκη του Σωκράτη - live streaming-18:30

Τεράστια είναι η ανταπόκριση του κοινού στην «Δίκη του Σωκράτη» που θα επαναληφθεί 2.500 χρόνια μετά,σήμερα 25 Μαΐου στις 18:30 στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.
Τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν και οι παρευρισκόμενοι στη δίκη θα παρακολουθήσουν διακεκριμένους δικαστές και νομικούς να διασταυρώνουν τα ξίφη τους όσον αφορά την αθωότητα ή την ενοχή του μεγάλου φιλοσόφου.
Για την τύχη του Σωκράτη θα αποφασίσει όμως το κοινό, που θα κρίνει τα επιχειρήματα κάθε πλευράς.
Η νέα δίκη θα πραγματοποιηθεί στην ελληνική, αγγλική και γαλλική γλώσσα με ταυτόχρονη μετάφραση ενώ η παρακολούθησή της θα γίνεται και μέσω διαδίκτυου  live streaming
 Αιώνες μετά από το θάνατο του Σωκράτη (399 π. Χ.) το ερώτημα που τίθεται όμως τώρα είναι, αν μπορεί να επανεξετασθεί η υπόθεση υπό το πρίσμα του χρόνου που μεσολάβησε και σύμφωνα με τη επικρατούσα σήμερα αντίληψη για τη δικαιοσύνη.
Οπως είναι γνωστό οι κατηγορίες εναντίον του Σωκράτη ήταν:«ασέβεια προς τους θεούς της πόλης» εισαγωγή «καινών δαιμονίων» και «διαφθορά των νέων».
Από τους 500 αθηναίους πολίτες που είχαν ψηφίσει τότε στη δίκη, ένοχο τον είχαν κρίνει οι 280. Σήμερα οι δύο πλευρές (κατήγοροι και υπερασπιστές) θα επιχειρήσουν μία επαναπροσέγγιση στην συμβολή του Σωκράτη στο πεδίο της φιλοσοφίας αφενός και αφετέρου στη δημόσια ζωή της αρχαίας
Αθήνας.
Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.sgt.gr
Παρακολουθήστε ζωντανά τη  «Δίκη του Σωκράτη» εδώ: live.grnet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: