Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Ξηροί καρποί: Προσφέρουν αντιοξειδωτική δράση στον οργανισμό μας


Οι ξηροί καρποί αποτελούν την τέλεια διατροφική πρόταση της φύσης τόσο για το σώμα μας όσο και για το μυαλό μας.
Επίσης είναι πλούσιοι σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, ω3/ω6 λιπαρά οξέα και φυτοστερόλες που συμβάλλουν στη συνολική καλή σωματική υγεία.
Όλοι οι ξηροί καρποί προσφέρουν αντιοξειδωτική δράση στον οργανισμό μας.
Παράλληλα, βοηθούν το μυαλό να διατηρεί οξεία και γρήγορη αντίληψη.Καθένας ξηρός καρπός έχει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του.
Τέσσερις σημαντικοί «εκπρόσωποι» είναι οι εξής: 
Τα αμύγδαλα όπου θεωρούνται πλούσια πηγή βιταμίνης Ε και Β2, και έχουν αντιγηραντικές, αντιφλεγμονώδεις και επουλωτικές ιδιότητες.Είναι πλούσια στα μεταλλικά στοιχεία (μαγνήσιο, κάλιο, και ασβέστιο) που είναι σημαντικά για τη καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση της επιδερμίδας.
Τα φουντούκια όπου η κατανάλωση φουντουκιού σε καθημερινή βάση αποτελεί σημαντικό συστατικό για μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή. Επίσης είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε καθώς και σε βιταμίνη Β1, Β2 και Β6. Από όλους τους ξηρούς καρπούς θεωρούνται τα πλέον ευεργετικά για την καλή υγεία της καρδιάς.
Καθώς είναι πολύ καλή πηγή μαγγανίου αποτελεί μια από τις πιο πλούσιες σε αντιοξειδωτικά τροφές.
Τα καρύδια από τις πλουσιότερες πηγές ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρών οξέων, τα οποία συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερίνης (LDL) καθώς και στην αντιγήρανση των εγκεφαλικών κυττάρων. Βοηθούν στη βελτίωση της μνήμης και της νοητικής λειτουργίας καθώς και την καταπολέμηση της κατάθλιψης.
Τέλος τα φιστίκια είναι πλούσια σε ένα συστατικό που ονομάζεται resveratrol το οποίο σύμφωνα με τελευταίες μελέτες έχει σημαντικές αντιγηραντικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Επίσης συμβάλλουν στη διατήρηση του ζαχάρου σε χαμηλά επίπεδα.
Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νιασίνη (βιταμίνη Β3 ), η οποία συμβάλλει στην αποτοξίνωση του οργανισμού , και σε φυλλικό οξύ που επηρεάζει και μπορεί να βελτιώσει τη διάθεση μας.
ΠΗΓΗ.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: