Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Ηλίας Σουρδής:ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ


Το κείμενο που ακολουθεί δεν είναι ούτε από πολιτικό κόμμα και ούτε έχει σχέση με τις ερχόμενες εκλογές.
Στόχος του είναι να το διαβάσει η κάθε Ελληνίδα και Έλληνας, ειδικά οι νέοι και αν τους αρέσει τότε να επιλεχθούν και οι κατάλληλοι να το εφαρμόσουν σαν εναλλακτική λύση για το μέλλον της Ελλάδος, δεδομένου ότι όλες οι προηγούμενες πολιτκες ιδέες απέτυχαν.
 Κατά την διάρκεια της μακραίωνης ιστορίας της, η Ελλάδα υπέμενε πολύ χειρότερες καταστάσεις από την σημερινή, τις όποιες κατάφερε να ξεπεράσει και να επιβιώσει μέχρι σήμερα.
Οπωσδήποτε  και η σημερινή κρίση θα ξεπεραστεί και θα ξαναβρεί η Πατρίδα μας τον σωστό δρόμο για την ανάπτυξη, πρόοδο καιεθνική υπερηφάνεια..
Αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει Έλληνας, ο όποιος δεν γνωρίζει την τεράστια ζημιά που έχει υποστεί η Πατρίδα μας από τις διάφορες λανθασμένες πολιτικές των περασμένων δεκαετιών. 
Είναι μεγάλο λάθος να πιστέψουμε πως κάποιος από τους σημερινούς πολιτικούς η πολιτικό κόμμα και ιδεολογία θα βγάλει την Ελλάδα μέσα από αυτόν τον βούρκο που την οδήγησαν...


H Ελλάδα θα είναι σε πολύ καλύτερη θέση εκτός της Ευροζωνης και την Ευρωπαϊκή Ένωση 
Δυστυχώς για τον Ελληνικό λαό, αυτήν την κρίσιμη στιγμή της ιστορίας δεν εχει βρει ακομα άξιους Έλληνες ηγέτες με καθαρό και εφικτό πρόγραμμα για να βγάλουν την Ελλάδα από τον βούρκο που την έριξαν οι σημερινοί ανίκανοι πολιτικοί της, και να την ΣΏΣΟΥΝ πραγματικά από τα παρων και τα ερχόμενα  αυριανά δεινά, στα οποία την οδηγητε με γοργό ρυθμό.

Για να πετύχουν τα χειρότερα έχουν καταφέρει να παρασύρουν μια αρκετά μεγάλη μερίδα του Ελληνικού λαού οι οποίοι με τις επαναλαμβανόμενες κινδυνολογίες των ντόπιων Ελλήνων φιλο-ευρωπαϊκών πολιτικών σε συνεργασία με Ευρωπαίους κερδοσκόπους οι οποίοι φανερά μας το απέδειξαν ότι δεν τρέφουν καμιά συμπάθεια, σεβασμό και συμπόνια για τον Έλληνα πολίτη, θα προσπαθήσουν να μας πείσουν πως εμείς σαν λαός πλέον είμαστε ανίκανοι σταθούμε στα πόδια μας και οι μόνοι που θα μας σώσουν είναι οι Ευρωπαίοι !

Τις ίδιες αόριστες υποσχέσεις περί διάσωσις τις άκουσε ο Ελληνικός λαός στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012, θα τις ακούσει και στις επόμενες εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012 και σίγουρα θα τις ακούσει και στις μεθ’επομενες εκλογές που θα κηρυχθούν μετά την 17η Ιουνίου.
Δεν είναι καθόλου παράλογο ούτε υπερβολικό αν συγκρίνουμε τα πολιτικά κόμματα με φορτηγά αυτοκίνητα τα όποια ενώ θα έπρεπε να είναι γεμάτο αγαθά (πχ. πακέτα με έργα για εφαρμογή) οι οδηγοί τους (δηλ. κομματικοί αρχηγοί) οργώνουν την Ελλάδα μοιράζοντας υποσχέσεις στον Ελληνικό λαό, ότι έχουν τα πάντα για να σώσουν την Ελλάδα γνωρίζοντας πολύ καλά ότι στην ουσία δεν έχουν τίποτα να παρουσιάσουν!
Με λίγα λόγια, φροντίζουν να απατήσουν τον λαό με την παρουσία του φορτηγού και του οδηγού άλλα δεν σκέφτονται πως τους Έλληνες πολίτες τους ενδιαφέρουν τα αγαθά που κουβαλάει το φορτηγό διότι αυτά θα του δώσουν δουλεία, μισθό, σύνταξη, περίθαλψη κλπ.

Όλοι γνωρίζουμε πως αυτή η απάτη πρέπει να σταματήσει τώρα και να απαιτήσουμε να δούμε πρώτα τα αγαθά και μετά το φορτηγό με τον οδηγό του.
Είναι απαραίτητο να λάβουν λευκά ψηφοδέλτια όλοι όσοι δεν έχουν να παρουσιάσουν συγκεκριμένο πραγματοποιήσιμο βήμα προς βήμα πρόγραμμα για να το βλέπει και να εκτιμά τον ρυθμό της εκτέλεσης του, ο κάθε Έλληνας πολίτης.

Φτάσαμε εδώ που είμαστε σήμερα, διότι κανένα από τα πολιτικά κόμματα ούτε νοιάστηκε αλλά ούτε και σήμερα δεν νοιάζεται για πραγματικές λύσεις των προβλημάτων. Τα γνωστά μεγάλα πολιτικά κόμματα που έχουν και το μεγαλύτερο βάρος της ευθύνης για την σημερινή κατάστασή, συνεχίζουν να παροτρύνουν τον Ελληνικό λαό να συνεχίσει την πορεία τους μέσα στον βούρκο, διότι οι εταίροι μας (κερδοσκόποι) Ευρωπαίοι θα μας σώσουν.
Δεν δίστασαν και ούτε  διστάζουν να διατυμπανίζουν στον Ελληνικό λαό, ότι οι εταιροι μας΄Ά Ευρωπαίοι είναι αυτοί που θα μας σώσουν, μολονότι ήδη το απέδειξαν και με πράξεις πως για να διασφαλίσουν τα συμφέροντα τους δεν δίστασαν να κόψουν μισθούς, συντάξεις και άλλες αναγκαίες παροχές που έπαιρνε ο χαμηλόμισθος και ο μερικά υπό-απασχολούμενος άνεργος Έλληνας πολίτης.

Εδώ καθαρά κοροϊδεύουν τον Ελληνικό λαό χωρίς να αντιλαμβάνοντε πως στην ουσία οι ίδιοι δεν έχουν καμία λύση η πρόγραμμα για την Ελλάδα και ζητάνε από τον Ελληνικό λαό να τους βοηθήσει να γίνουν στην ουσια σερβιτόροι η COURIER SERVICE για να κουβαλάνε ότι έχει μαγειρέψει η Ευρώπη για την Ελλάδα και να το φέρνουν στην Ελληνική βουλή για να το σερβίρουν στον Ελληνικό λαό.

Τα δε προοδευτικά κόμματα αρκούνται σε αόριστες και απαρχαιωμένες ιδεολογίες και πρόχειρες προτάσεις λύσεως των προβλημάτων με αποτέλεσμα να χαθεί και για αυτούς μια χρυσή ευκαιρία να βοηθήσουν για να βγει η Ελλάδα από τον σημερινη δυσκολη θεση της.

 Όλοι τους καλούν τον Ελληνικό λαό να ψηφίσει κάτι αόριστο με θολές υποσχέσεις τις οποίες ούτε οι ίδιοι τις γνωρίζουν. Είναι σαν να προσκαλούν τον Έλληνα ψηφοφόρο στο εστιατόριο τους και να του δίνουν να διαλέξει από έναν λευκό κατάλογο φαγητών ο όποιος δεν περιέχει κανένα συγκεκριμένο φαγητό παρα μόνο το σήμα με τα χρώματα του κόμματος τους και την φωτογραφία του αρχηγού τους ! Δυστυχώς αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα.
Είναι πραγματικά ένα πολύ λυπηρό γεγονός που πρέπει να προβληματίσει κάθε Ελληνίδα και Έλληνα πολίτη για την ποιότητα των πολιτικών κομμάτων μαζί με    τους αρχηγούς και τα στελέχη που τα πλαισιώνουν.

Δεδομένου ότι η Πατρίδα μας σήμερα μοιάζει με ένα διαλυμένο κράτος, κανένας Έλληνας πολιτικός δεν τόλμησε ούτε τολμά να πει στον Ελληνικό λαό τι θα κυβερνήσει εάν εκλέγουν?. Φοβούμενοι την οργή του λαού αποφεύγουν όλοι τους - μηδενός εξαιρουμένου να πουν στον Ελληνικό λαό ότι όλοι τους ήταν παρόντες μεσα στην Ελληνική Βουλή όταν λόγωτης ανικανότητας τους θυσιαζόταν η Ελληνική κυριαρχία του βασικότερου μοχλού του έθνους ο οποίος είναι η Ελληνική Οικονομία, η Εξωτερική Πολίτικη, η Εθνική Αμυνα, το Εμπόριο, η Βιομηχανία και σχεδόν αφάνισαν την Ελληνική Ναυτιλία που ακόμα και το Υπουργείο της σχεδόν καταργήθηκε !
Χωρις λοιπον την κυριαρχια των ανωτερω Υπουργριων πρεπει τωρα να δειλωσουν τι αρκειβως θα κυβερνησουν?

Όλα τα σημερινά πολιτικά κόμματα ήταν και πολύ κακώς βρίσκονται ακόμα μέσα στην Ελληνική Βουλή μαζι με τα στελελεχη , όλοι τους ακριβοπληρώνονται για να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή όλα τα θέματα που αφορούν την Ελλάδα και να ενημερώνουν τον εργοδότη τους δηλαδη τον Έλληνα πολίτη.
Κανένα από τα κόμματα δεν ήρθε μετανάστης μεσα στην Ελληνική Βουλή και σε κανενα δεν επιτρέπετε να δικαιολογείτε ότι δεν γνώριζε η δεν γνωρίζει ακόμα για την άθλια κατάσταση που βρεθηκε η πατρίδας μετά από τόσες δεκαετίες ακριβοπληρωμένων υπηρεσίων τους μέσα στην Ελληνική Βουλή.

Αυτή είναι η προσωπική μου γνώμη και νομίζω ότι αυτή πρέπει να είναι και η γνώμη όλων όσων ενδιαφέρονται πραγματικά για το καλό της πατρίδας μας.
Είναι πλέον καθαρό πως στην πραγματικότητα δεν έχει μείνει τίποτα πια να κυβερνηθεί στην Ελλάδα εκτός από την αγανάκτηση, απελπισία, ανεργία φτώχεια, πορείες διαμαρτυρίας, απεργίες, πτωχεύσεις επιχειρήσεων, αυτοκτονίες κλπ,  για τα οποία κανένα από τα κόμματα δεν μας έχει δείξει ότι είναι ικανό να κυβερνήσει.

Οι Ευρωπαίοι ψεύτο-εταίροι μας απέδειξαν πως το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να εισπράξουν με οποιονδήποτε τρόπο όσα περισσότερα γίνετε και δεν τους νοιάζει αν πεινάσει στην κυριολεξία ο Ελληνικός λαός. Γνωρίζουν πολύ καλά πως πολλοί Έλληνες φτάνουν στην απογνωση η οποια τους σπρωχνει ακομα και στην αυτοκτονία και συνεχίζουν να επιμένουν πως πρέπει να συνεχίσουν όχι μόνο με τα ήδη επιβαλλόμενα μέτρα λιτότητας αλλά να προσθέσουν και ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ  !!!

Για αυτό πριν δώσει την ψήφο του ο κάθε Έλληνας και Ελληνίδα ψηφοφόρο πρέπει να πάρει από τους υποψήφιους ικανοποιητικές και ξεκάθαρες απαντήσεις στις ακόλουθες καυτές ερωτήσεις :

Ερωτηματα προς όλα τα κόμματα και υποψήφιους πολιτικούς

Τι ακριβός θα κάνουν για να ξανά δημιουργήσουν Ελληνική Οικονομία ;
           
Τι ακριβός θα κάνουν για να δημιουργήσουν δουλεία για τους σχεδόν μισούς άνεργους Έλληνες ;

Τι θα κάνουν να σταματήσουν οι πτωχεύσεις επιχειρήσεων ;

Τι θα κάνουν για να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι αυτής της σημερινής καταστροφής ;

Τι θα κάνουν να τιμωρήσουν την εγκληματική πολιτική η οποία οδήγησε σε εθνική οικονομική καταστροφή, εθνική ντροπή της Ελλάδας παγκοσμίως, τις αυτοκτονίες Ελλήνων πολιτών κλπ, τα οποία όλα αυτά ανήκουν στα πολιτικά εγκλήματα των κυβερνήσεων και μελών της Ελληνική Βουλής ; 
Δεν είναι μόνο οι δικτατορίες που εκτελούν. Εδώ βλέπουμε πως υπάρχουν και δημοκρατικές εγκληματικές πολιτικές οι οποίες σκοτώνουν και δεν πρέπει να μείνουν ατιμώρητες

Ερωτηματα προς αυτούς που πιστεύουν στην οδυνηρή παραμονή της Ελλάδας στην ΕΕ & Ευροζωνη¨

Τι περιμένουν από την συνέχιση παραμονής στην Ευρώπη & Ευροζωνη;

Όσα λεφτά μας δώσανε τα ζητάνε πίσω και μάλιστα με πολύ ακριβό κόστος. Θα πάμε να ζητήσουμε και άλλα ;

Οι Ευρωπαίοι δεν εμπιστεύτηκαν ούτε μια μικρή επένδυση να στήσουν έστω και μια βιοτεχνία στα χέρια των Ελλήνων εργαζόμενων.

Γιατί οι Έλληνες πρέπει να προστατεύουν και να αγοράζουν τα        ακριβά Ευρωπαϊκά προϊόντα ;

Για πιο λόγω μας αναγκάζουν να βάλουμε μεγάλους δασμούς σε μερικά φτηνά  μη Ευρωπαϊκά προϊόντα;

Τι όφελος έχει ο Έλληνας καταναλωτής να προστατεύει τα Ευρωπαϊκά εργοστάσια;

Αποδειξη ¨Οι Ευρωπαίοι μεταφέραμε τμήματα των εργοστασίων τους στη Πολωνία, Ουγγαρία, Τσεχία, Σλοβακία, Ρουμανία κλπ, αλλά δεν έφεραν ούτε ένα στην Ελλάδα Επίσης η Ελλάδα ακολουθώντας την Εξωτερική πολιτική της ΕΕ κατά του Ιράν με το οποίο είχαμε πάρα πολύ καλές φιλικές, εμπορικές και ιστορικές σχέσεις, και αγοράζαμε επί δεκαετίες μεγάλες ποσότητες πετρελαίου σε πολύ χαμηλές τιμές και ευνοϊκούς όρους, σήμερα χωρίς απολύτως καμία αιτία από μέρους του Ιράν, είμαστε αναγκασμένοι λόγω ΕΕ να λέμε πως το Ιράν ξαφνικά έγινε εχθρός μας, με αποτέλεσμα οι Ιρανοι να ακυρώσουν τα ευνοϊκά για εμάς συμβόλαια και την στιγμή που πρέπει να εξοικονομήσουμε το κάθε ΕΥΡΩ, αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε πολύ ακριβότερα το πετρέλαιο.
Έτσι έφτασε ο Έλληνας να πληρώνει σχεδόν 3 δολάρια το λίτρο βενζίνης, ενώ ο Αμερικανός πληρώνει λιγότερο από 4 δολάρια το γαλόνι, δηλαδή. λιγότερο από ένα δολάριο το λίτρο!!!

Εάν νομίζουν πως είναι σωστή αυτή η πολιτική τότε γιατί δεν λένε την πραγματική αλήθεια στον Ελληνικό λαό;

Γιατί κρύβουν τόσο σημαντικά πράγματα από τους ίδιους τους οπαδούς τους ;

Όσες επιχειρήσεις ήταν και είναι κερδοφόρες ήρθαν και της αγοράσανε η επένδυσαν μεσω πολυ υποπτων διαπραγματευσεων για δικο τους οφελος!
Από το πολύ επικερδές Αεροδρόμιο της Αθήνας το οποίο θεωρείτε το ακριβότερο και επομένως από τα πιο κερδοφόρα της Ευρώπης οι εταίροι μας οι Ευρωπαίοι δεν σκέφτηκαν το συμφέρον της Ελλάδας αλλά των Γερμανών ! 

Και εδώ πρέπει να εξηγήσουν στον Ελληνικό λαό, με ποια λογική αυτή η πολιτική είναι σωστή;
Ευρωπαίοι μας αποδεικνύουν με πράξεις πως δεν θέλουν να επενδύσουν στους Έλληνες διότι τους θεωρούν τεμπέληδες, σπάταλους, αναξιόπιστους, ανίκανους και ότι άλλο χειρότερο μπορεί να φανταστεί ανθρώπινος νους. Αυτά τα ακούσαμε, τα διαβάσαμε και συνεχίζουμε να τα ακούμε κάθε μέρα. Οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι ΅εταιροι μας΄χρησιμοποίησαν και δεν σταμάτησαν ούτε ένα λεπτό να χρησιμοποιούν τους ασχημοτερους και υποτιμητικοτερους χαρακτηρισμούς που υπάρχουν στο οικονομικό λεξιλόγιο.
Τέλος πια οι αοριστολογίες, οι φιλό-μνημονιακοί Έλληνες φωστήρες πολιτικοί και φιλό-Ευρωπαίοι πρέπει να δώσουν καθαρές απαντήσεις.

Τι μέλλον έχει η Ελλάδα μέσα στην ΕΕ και τι  θα κάνουν για να αλλάξουν αυτήν την νοοτροπία ;

Οι μοναδικές σταθερές Ευρωπαϊκές παρουσίες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας είναι οι ξένες τράπεζες, τα ξένα πολυκαταστήματα, σουπερμάρκετ κλπ., τα όποια στραγγίζουν κάθε Ευρώ από την Ελληνική οικονομία και το στέλνουν στις μητρικές τους εταιρείες στην Γερμανία, Γαλλία, Αγγλία, Αμερική κλπ., όπου οι κερδοσκόποι μεγαλομέτοχοι μοιράζονται εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια η Ευρώ σε ΒΟΝUS, ενώ οι Έλληνες αυτοκτονούν από απόγνωση. Αυτή η πολιτική από μόνη της, είναι οικονομικό έγκλημα εις βάρος του Έλληνα παραγωγού και του Έλληνα καταναλωτή. Έχουν την υποχρέωση να πουν στον Ελληνικό λαό.

Τι θα κάνουν για να σταματήσουν αυτό το οικονομικό έγκλημα εις βάρος της Ελληνικής οικονομίας? Γιατι επετρεψαν αυτην την τεραστια ζημια και δεν προστατευσαν την Ελληνικη Οικονομια αυτην την λελαπα ?

Ερωτηματα προς τα κόμματα που αρκούνται να είναι μέσα στην Ελληνική Βουλή μόνιμα

Μερικα απο τα κομματα επί δεκαετίες ολόκληρες ακριβοπληρώνονται με μισθούς, δώρα κομματικά κονδύλια κλπ., και δεν έχουν να παρουσιάσουν κανένα ουσιαστικό έργο, δεν νωμιζουν πως αυτο δεν μπορει να συνεχιστει αλλο?
Ο Ελληνικός λαός τους έστειλε στην βουλή για να δουλέψουν σκληρά, να σχεδιασουν εξυπνους νομους και να προφυλάξουν την χώρα από καταστροφές όπως η  σημερινή καθώς επίσης να βρίσκουν λύσεις στα προβλήματα που προκύπτουν, ποιος τουε ειπε οτι ενδιαφερει των Ελληνα
πολιτη η ψευτο ιδεολογιες τους, οι πολιτικες κοντρες, τα πολιτικα κουτσομπολια και οι αρνητικες για τον λαο πολιτικες διαμαχες>

Πως μπορούν να δικαιολογήσουν την παρουσία τους επί δεκαετίες ολόκληρες επιβαρύνοντας τον φορολογούμενο, χωρίς να έχουν παρουσιάσει ουσιαστικό έργο ; 

Ερωτήματα προς όσα πολίτικα κόμματα και άτομα τρομοκρατούν τον         Ελληνικό Λαό, με κινδυνολογίες περί καταστροφής της Ελλάδος,  εάν αποχωρήσουμε από την ΕΕ

Πως ειναι δυνατον μια τόσο μικρή χώρα η οποια διοικείτε από ένα τόσο μεγάλο αριθμό πολιτικών και δημοσίων υπαλλήλων, να έχει βρεθεί σε αυτόν τον βούρκο?

Η Ελλαδα οδηγηθηκε σε αυτην την οικονομικη καταστροφη και εθνικη  ντροπη παγκοσμιως απο τα ιδια αυτα τα κομματα και σχεδον απο το ιδιο σετ πολιτικων τι αποδεικτηκα στοιχεια εχουν στα χερια τους και επιμενουν πως η παραμονη στην Ευρωζωνη και στην ΕΕ ειναι προς οφελος της Ελλαδας΄? Οταν καποιος υπαλληλος δεν αποδειδει η κανει καποια μεγαλη ζημια στην επιχειρηση η φευγει απο μονος του η τον σχολαει το αφεντικο, ολοι οσοι ηταν μερος αυτης της καταστροφης γιατι δεν παραιτηθηκαν και ειναι ακομα υποψηφιοι ?

 Πρεπει επί τέλους να το καταλάβουν όλοι όσοι απετυχαν να προστατευσουν την Ελλαδα απο αυτην την οικονομικη καταστροφη ακι εθνικη ντροπη, καθως επισης και οσοι απο τα μελη της Ελληνικη Βουλης δεν είναι παραγωγικοί πως ο Ελληνικες λαος τους ακριβοπληρωνει για να  προσφέρουν έργο και όχι να είναι σαν την αγελάδα την όποια ταΐζουμε πλουσιοπάροχα και δεν μας δίνει ούτε γάλα ούτε κρέας.

Όλοι γνωρίζουμε την πανευρωπαϊκή εκστρατεία ψυχολογικής τρομοκρατίας με όλων των ειδών κινδυνολογιών που ασκείτε κατά των Ελλήνων ψηφοφόρων σε περιπτώσει που φύγει η Ελλάδα από το Ευρώ, δεν νωμιζουν πως Ελληνες πολιτικοι οι υποστειρηζουν η διαδειδουν τετοιου ειδους αβασημες  κυνδυνολογιες ειναι εθνικη προδοσια εναντιων του Ελληνικου λαου και πρεπει να τιμωρηθουν?

Οι απαντήσεις που πρέπει να δώσουν  στον Ελληνικό λαό για αυτές τις κινδυνολογίες είναι:
                       
Γιατί η επιστροφή στην ΔΡΑΧΜΗ η οποία μας έβγαλε ασπροπρόσωπους επί χιλιάδες χρόνια σήμερα μας τρομάζει και το ΕΥΡΩ το οποίο είναι ακόμα στα δοκιμαστικά του στάδια και το οποίο μας έφερε σε αυτήν την άθλια κατάσταση είναι η λύση και σωτήρια μας ;

Όλοι τους μέσα στην Βουλή γνώριζαν και γνωρίζουν καλά, πως με τις δικές τους ενέργειες η Ελλάδα έχει ηδη χρεοκοπήσει. Γιατί δεν το λένε ξεκάθαρα στον Ελληνικό λαό; 

Επιμένοντας στην παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη εξυπηρετεί μόνο τους ίδιους διότι με περισσότερα δανικά θα κερδίσουν χρόνο και δεν θα αναγκαστούν να πουν στον λαό αμεσως την αλήθεια.

Γιατί δεν είπαν στον Ελληνικό λαό ότι ήδη χρεοκοπησαμε προ πολλού;

 Γνωρίζουν πολύ καλά πως η Ευρώπη είναι πλέον ασύμφορη για τους Έλληνες. Ότι παίρνουμε το πληρώνουμε πολύ ακριβά και από σήμερα και πέρα ότι πάρουμε θα είναι ακόμα ακριβότερο,διότι για αυτούς χάσαμε            την αξιοπιστία μας. Τα κρατικά μας ομόλογα φροντίσαμε να μας τα βαφτίσουν σκουπίδια, την αξιοπιστία μας ανύπαρκτη και τις ικανότητες μας μηδαμινές. Όλα αυτά αποτελούν την καλύτερη συνταγή να μας φορτώσουν με πανάκριβα πακέτα οικονομικής διάσωσης. 

Για την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, η Ευρώπη είναι σαν ένα ξενοδοχείο υπερ-πολυτελείας στο οποίο παρόλο που δεν έχουμε ούτε ένα ΕΥΡΏ στην τσέπη μας, οι Ευρωπαίοι καθώς επίσης και όλοι αυτοί οι Έλληνες πολιτικοί και τα πολίτικα τους κόμματα μας λένε πως πρέπει να μείνουμε εκεί - έστω και νηστικοί - για να μην χάσουμε την πολυτέλεια και να δώσουμε τον λογαριασμό να τον πληρώσουν οι επόμενες γενιές των Ελλήνων.

Τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες κάθε μέρα αντιμετωπίζουν πρωτόγνωρα πρόβλημα και όλες οι προτεινόμενες προτάσεις λύσεων πρέπει να ξεκινάνε από τους ίδιους τους παθόντες.
Ήλθε πλέον η ώρα να δουλέψουν συλλογικά για να βρούμε λύσεις έχοντας πλήρη εμπιστοσύνη στις ικανότητες όλων των Ελλήνων.
Με υπομονή, θυσίες, σκληρή δουλειά σίγουρα θα βγούμε από τον βούρκο και θα ξαναβρεθούμε στον δρόμο της ελπίδας, θάρρους, δημιουργίας και εθνικής υπερηφάνειας για μια καλύτερη Ελλάδα. 

Ας σταματήσουμε να έχουμε ψευδαισθήσεις πως οι Ευρωπαίοι - ''κακώς ονομαζόμενοι εταίροι'' - θα μας βοηθήσουν. Αυτό δεν πρόκειται να γίνει διότι ο καθένας τους κοιτάει το δικό τους συμφέρων και όχι της Ελλάδος. 

Επίσης, πρέπει να πάψουμε οριστικά να αποκαλούμε τους Ευρωπαίους ΕΤΑΊΡΟΥΣ διότι δεν είναι και ούτε ποτέ κανένας Ευρωπαίος δεν μας αποκάλεσε ΕΤΑΙΡΟΥΣ’.

Εγώ και πιτευω πως και ο περισσότερος Ελληνικός λαός δεν έχουμε καταλάβει πως και πότε ακριβώς η Ελλάδα έγινε συνεταίρος με την Γερμανία, Γαλλία, Αγγλία, Βέλγιο, Ολλανδία και άλλους. Η Ελλάδα ήταν φτωχή και γίνετε κάθε μέρα φτωχότερη ενώ εκείνοι ήταν και είναι πλουσιοι

Επιμένοντας να φανταζόμαστε ότι είμαστε συνεταίροι με τους Γερμανούς είναι σαν να λέμε ότι ένας Μεγαλοεφοπλιστής η μεγαλοβιομήχανος διέταξε κάποιον χαμηλόμισθο υπάλληλο και του είπαν κάτσε σε αυτήν την αναπαυτική πολυθρόνα, πάρε και αυτό το πούρο, αναξε το και από εδώ και πέρα θα λέγεσαι ΕΤΑΙΡΟΣ μου !!!  .....  Ακόμα και σαν αστείο μοιάζει πολύ κακόγουστο και δεν μπορεί να προκαλέσει το παραμικρό γέλιο.

Η συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα (ΕΟΚ) ήταν ένα μεγάλο λάθος, διότι η Ελλάδα δεν ήταν ούτε οικονομική ούτε βιομηχανική δύναμη που αναζητούσε επέκταση.
Πρέπει να παραδεχτούμε την πραγματικότητα, οτι η Ελλάδα δεν μπορεί να ανταγωνιστεί με τις οικονομίες της Γερμανίας, Γαλλία, Βρετανίας, Ολλανδίας, κλπ., και ως εκ τούτου δεν έχει μέλλον στη σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση.           

Επίσης πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε πως η Ελλάδα δεν θα είναι ποτέ σε θέση να ανταγωνιστεί με τις μεγάλες οικονομικό-βιομηχανικές δυνάμεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για αυτό η έξοδος της από αυτήν την Ένωση πρέπει να γίνει τώρα.

Σαν Έλληνας που τον ενδιαφέρει το καλό της πατρίδας και χωρίς απολύτως καμιά φιλοδοξία για πολιτικά αξιώματα, κάθισα και έγραψα εντελώς ουδέτερα μερικές από τις ιδέες μου που πιστεύω ότι είναι πολύ απλές, ξεκάθαρες, πρακτικές εύκολα υλοποιησημες και οποσδηποτε ωφέλιμες για την Ελλάδα.

Εάν ρωτήσουμε όλους όσους αγαπούν την Ελλάδα  να προτείνουν και αυτοί τις δικές τους ιδέες, πολύ σύντομα θα χτίσουμε μια ιδεολογική πολιτική που θα βοηθησει σε πολυ μεγαλο βαθμο την πατριδα μας και θα την θαυμάζει όπως και παλιά όλος ο κόσμος.
 Οπωσδηποτε μια τετοια επιτυχια θα προσπαθήσουν και πολοι αλλοι να την μιμιθουν

Διαβάστε λοιπόν τις απλές ιδέες μου, δηλαδή ενός πατριώτη και άσχετου με την πολιτική και πείτε μου τι ακριβώς δεν σας αρέσει η ποιο νομιζετε οτι ειναι το πρόβλημα υλοποιήσεως αυτων των ιδεών ;

Σκοπός εδω είναι να  βελτιώσουμε τις ιδέες όσο γίνετε καλιτερα και για να γίνει αυτό θα πρέπει ολοι σας να κάνετε πολύ αυστηρή κριτική.  Οι βασικες αυτες ιδέες δημοσιεύτηκαν και στην Ηuffington Post την 1η Μαΐου 2012
http://www.huffingtonpost.com/ilias-sourdis/greece-is-better-off-outs_b_1467956.html
από όπου το πήρανε και πολλές άλλες εφημερίδες και μέχρι στιγμής δεν έλαβα αρνητικά σχόλια.


ΒΑΣΙΚΗ ΙΔΕΑ Νο.1 Έξοδος από την Ευρωζώνη και την ΕυρωπαϊκήΈνωση.

Έχουμε ακούσει πολλούς αξιωματούχους της ΕΕ να δηλώνουν ότι η Ελλάδα, προκειμένου να καταστεί και πάλι ανταγωνιστική πρέπει να εγκαταλείψει την Eυρωζώνη.
Η πρόταση αυτή παρουσιάζει την καλύτερη ευκαιρία για την αποχωρήσει, διότι η Ελλάδα δεν αξίζει την παρούσα ταπεινωτική κατάσταση της μέσα στην ΕΕ.

Οι Έλληνες έχουν χαρακτηριστεί από τους κακώς ονομαζόμενους εταίρους της ΕΕ πως είναι τεμπέληδες, αγνοώντας το γεγονός ότι οι χαμηλόμισθοι Έλληνες μετανάστες συνέβαλαν στην οικοδόμηση των οικονομιών της Γερμανίας, Αυστραλίας, Καναδά. ΗΠΑ, Congo, κλπ.

Οι ίδιοι αυτοί Έλληνες μπορούν να ξαναχτίσουν την οικονομία της πατρίδας τους χωρίς την φαντασμαγορική βοήθεια Ευρωπαίων ψεύτο-ευεργετών.
Το επίθετο «τεμπέλης» είναι κατάλληλο για τους διεφθαρμένους, κερδοσκοπους και ανικανους πολιτικούς τους οποίους ο ταλαιπωρημένος Ελληνικός λαός πρέπει να στείλει  όλους όσους είναι υπεύθυνοι για την σημερινή κατάσταση στο σκαμνί του ανακριτή και τους υπολοίπους στα σπίτια τους με απαγορεύση για πάντα την κατοχή οποιουδήποτε δημόσιου αξιώματος.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:    Έχουμε και τον κόσμο και τις ικανότητες να το πετύχουμε. Χρειαζόμαστε μόνο την απόφαση και την θέληση. Η σκληρή δουλειά παντού αποδίδει καρπούς και θα αποδώσει και σε αυτήν την περίπτωση.

ΒΑΣΙΚΗ ΙΔΕΑ Νο.2 Δηλώνοντας την Ελλάδα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ ''αφορολόγητων εισαγωγών''

Αυτό θα καταστήσει τη χώρα έναν πολύ ελκυστικό προορισμό επενδύσεων. Όλων των ειδών δραστηριότητες που δημιουργούν έσοδα, όπως περιφερειακά οικονομικά, εμπορικά και διαμετακομιστικά κέντρα, Διεθνή Συνέδρια, μεγάλες Εμποροβιομηχανικές Εκθέσεις, Πολιτιστικές Εκδηλώσεις και άλλες δραστηριότητες οι οποίες μαζί με ευνοϊκούς νόμους για την ανάπτυξη  του πολύ σημαντικού ναυτιλιακού και βιομηχανικού τομέα, θα συμβάλει στην εθνική οικονομία και θα δημιουργηθούν ευκαιρίες απασχόλησης για πάρα πολλούς Έλληνες. 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:  Μπορούμε να το κάνουμε. Χρειαζόμαστε μόνο την απόφαση. Όσα κράτη η ελευθερες βιομηχανικές περιοχές εφάρμοσαν μια τέτοια πολιτική ωφελήθηκαν, οπότε δεν βαδίζουμε στα τυφλά.

ΒΑΣΙΚΗ ΙΔΕΑ Νο. 3   Δημιουργία διεθνων περιφερειακών αποθηκών και εργοστασίων συναρμολόγησης προϊόντων.

Πρόσκληση βιομηχανικών και εμπορικών εταιρειών για τη δημιουργία κεντρικών περιφερειακών αποθηκών, (Logistics Depot) και ελαφριές βιομηχανίες συναρμολόγησης για προϊόντα ξενων εργοστασιων τα οποια θέλουν να εκμεταλλευτούν τους ευνοϊκούς επιχειρηματικούς νόμους, αφορολογητο για τις εισαγωγες καθεστως καθώς επίσης την γεωγραφικά στρατηγική τοποθεσία της Ελλαδας με εύκολη και σύντομη πρόσβαση σε ολόκληρη την Ευρώπη, περιοχές της Μέσης Ανατολής, Βόρεια Αφρική κοκ, για την διανομή των προϊόντων τους.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Έχουμε την υποδομή, τους χώρους και πολύ κατάλληλους ικανούς Έλληνες διαχειριστές για τέτοιου ειδους επιχειρήσεις.                             
Παρομιες επιχειρήσεις λειτουργούν σε πολλές χώρες του κόσμου, ειδικά σε  ελεύθερες (η μειωμένες) φορολογικά ζώνες και σε ειδικές βιομηχανικές περιοχές όπου η επιτυχία τους είναι γνωστή.
Η γεωγραφικά προνομιουχα στρατηγική θέση της Ελλάδας είναι ένα επί-πλέον θετικο στοιχείο για εγγυημένη επιτυχία.

ΒΑΣΙΚΗ ΙΔΕΑ Νο. 4  Αμοιβαίο σεβασμό στη ΔΡΑΧΜΗ και αποφυγη μονοπωλιακών Νομισματικών μονάδων.

Με την επιστροφή στην Δραχμή η Ελλάδα πρέπει να συνάψει αμέσως διμερείς συμφωνίες με διάφορες χώρες με ορους συναλλαγών βασιζόμενοι στον αμοιβαίο σεβασμό των εθνικών νομισμάτων για διευθέτηση πληρωμών στις μεταξυ τους συναπτομενες εμπορικές πράξεις για την αποφυγή εξάρτησης της εθνικής μας οικονομίας από τα μονοπωλιακά νομίσματα όπως το Δολάριο ΗΠΑ, το Ευρώ, Ιαπωνικό Υen  κλπ
Η Ελλάδα είναι μικρή οικονομία και δεν χρειάζεται μεγάλο όγκο συναλλαγών για να επιβιώσει και για να αναπτυχθεί, χωρις να εξαρτάται από οποιαδήποτε εξωτερική βοήθεια, υπαγορεύσεις και ελεγχο απο αλλα μονοπολιακα νομισματα.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Μπορούμε να το πετύχουμε εύκολα διοτι είμαστε μια πολύ μικρή οικονομία και δεν χρειαζομαστε τεραστιους ογκους συνναλαων για να επιβιοσουμε.. Εχουμε αρκετους ικανους Ελληνες επιχειρηματιες για τετοιες δρατηριοτητες και παραλληλα θα εκπαιδευσουμε και πολους απο τους σημερινους ανεργους και ταλαντουζους νεους. νε που μπορουν να εκεπεδευσουν και αλλους νεους
Το μονο που χρειαζόμαστε θέληση, πίστη και αποφασιστικότητα για Εξυπνες διαπραγματεύσεις. Έχουμε αποδεικτικά στοιχεία πως αυτό το σύστημα ωφέλησε στο παρελθόν και θα ωφελήσει και σήμερα.
Βλέπουμε πως και η προσφατα νεοσυσταθείσα συμμαχία BRICS ( Brazil,Russia, India, China, South Africa) στρέφονται και αυτή προς αυτήν την κατεύθυνση. Εκτός αυτού το Barter Trade δεν έπαψε ποτέ να εφαρμόζετε. Έτυχε να το ζήσω και να διαπραγματευτώ προσωπικά τέτοιου είδους εμπορικής συναλλαγής και είμαι βέβαιος πως είναι ευκολα εφαρμοσημο και οικονομικά πολυ ωφέλιμο.
Η Ινδία και μερικές άλλες χώρες σήμερα για να αποφύγουν το embargo που επέβαλε η δύση στο Ιραν,κάνει όλο το εμπόριο με το ΙRAN με Barter Trade. (Αγοράζει πετρέλαια, μεταλλεύματα και άλλες πρώτες ύλες από το IRAN και τα πληρώνει με ρύζι, μπαχαρικά, τρόφιμα και βιομηχανικά προϊόντα). Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτή η ιδέα είναι σωστή και υλοποιησημη.

Προσθέτοντας σε αυτό και την αμοιβαία αποδοχή των εθνικών νομισμάτων σαν εναλλακτικό μέσο πληρωμών μέσα στο Barter Trade,το αποτέλεσμα θα είναι ακόμα θετικότερο και ελκυστικότερο διοτι  ελαφρυνει την πιεση της δραχμης στις διευθετησεις νπληρωμων για τις εισαγωγες μας.

ΒΑΣΙΚΗ  ΙΔΕΑ Νο. 5  Οφέλη με την επανακυκλοφορία της Δραχμής

Φέρνοντας πίσω την δραχμή, θα ωφεληθεί σε μέγιστο βαθμό ο Ελληνικος Τουρισμος ο οποιος θα γινει απο τους πλεον ανταγωνιστικους στον κοσμο.
                       
Με τιμές αναγραφόμενες επίσημα σε Δραχμές, η ανταλλαγή ξένων νομισμάτων των τουριστών θα τους δίνει μεγαλύτερη αξία σε δραχμές και μαζί με τη φορολογική απαλλαγή ή μειωμένο φορολογικό περιβάλλον θα έχει ως αποτέλεσμα να μετατραπεί η Ελλάδα σε ένα από τα οικονομικότερα και δημοφιλέστερα τουριστικά κέντρα του πλανήτη

Μια ακμάζουσα τουριστική βιομηχανία θα βοηθήσει σημαντικά την ελληνική οικονομία και θα δημιουργήσει πολλές νέες ευκαιρίες απασχόλησης για τους Έλληνες.

Η επανακυκλοφοριση της δραχμής θα δημιουργήσει δυσμενές επιχειρηματικό περιβάλλον για πολλές πολυεθνικές εταιρείες στην Ελλάδα, όπως τα Carrefour, Lidl, CASH & CARRY, DIA, Champions, ΙΚΕΑ, Praktiker, κλπ., διοτι θα πρέπει είτε να χρησιμοποιήσουν και να εμπορεύονται μόνο τοπικά παραγόμενα προϊόντα ή να τα εισάγουν χρησιμοποιώντας την Δραχμή ως νόμισμα πληρωμών στους προμηθευτές τους. Επίσης τα κέρδη τους θα επιτρέπετε να αποστέλλονται στις πατρίδες τους μόνο σε Δραχμές..

Από τον ακόλουθο απλο υπολογισμό, μπορούμε να δούμε τη μεγάλη αιμορραγία της ελληνικής οικονομίας από τις πολυεθνικές αλυσίδες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.
Εάν τα 11 εκατομμύρια Ελλήνων καταναλωτών που δαπανούν τουλάχιστον 200 ΕΥΡΩ κάθε μήνα για την διατροφή τους ξόδευαν όλα  αυτά τα λεφτά σε Ελληνικά προϊόντα, η εσωτερική Ελληνική οικονομία  θα έχει περισσότερα από 2,2  Δισ. Ευρώ μηνιαίως να κυκλοφορούν στην αγορά.
Αυτά τα λεφτά θα ήταν μια πολύ δυνατή οικονομική ανάσα για την  σχεδον στεγνη εσωτερικη αγορά.

Αναμφίβολα εδώ διαπιστώνετε πως όλες αυτές οι πολυεθνικές είναι το σφουγγάρι που απορροφά κάθε Ευρώ από τις τσέπες των Ελλήνων καταναλωτών.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Η ιδέα από μόνη της είναι αυτονόητη πως μερικά ουσιώδη στοιχεια για την οικονομία μας θα επωφεληθούν παρα πολυ με μια αυστηρή εφαρμογή της ΔΡΑΧΜΉΣ.
Υπάρχουν πολλά παραδείγματα από το παρελθόν σε ξένες χωρες  όπου ο Αυστηρός έλεγχος του εθνικού τους νομίσματος έχει ωφελήσει παρα πολύ την Οικονομία τους.
Ας μην ξεχνάμε πως όλα τα μονοπώλια θησαυρίζουν. Δεν πρέπει να αμφισβητούμε πως κηρύσσοντας την ΔΡΑΧΜΗ σαν το αυστηρά μονοπωλιακό νομισμα στην Ελλάδα θα ωφεληθεί αφάνταστα η Ελληνική Οικονομία και θα  κρατάει την ΔΡΑΧΜΗ δυνατή.
Επίσης πρέπει να εξετάσουμε την ιδέα για κλείδωμα (πάγωμα) της      Δραχμής σε συναλλαγές με άλλα νομίσματα για την προστασία της από επιζήμιες υποτιμήσεις.π.χ.
Η ανταλλαγή δραχμής με ΕΥΡΩ, ΔΟΛΛΑΡΙΟ, ΥΕΝ κλπ., θα παραμένει στην ίδια τιμή (δηλ. αξία) μόνιμα και χωρίς αλλαγές.


ΒΑΣΙΚΗ  ΙΔΕΑ Νο. 6 Αυστηρός Έλεγχος Ξένων και Ντόπιων Τραπεζών

Να ψηφιστεί αμέσως συγκεκριμένος νόμος με τον οποίο θα ιδρυθεί η Ελληνική Κεντρική Τράπεζα η οποία θα λειτουργεί αυτόνομα και θα χει αυστηρή επιτήρηση σε όλες της Ελληνικές και ξένες τράπεζες οι όποιες θα λειτουργούν μέσα στην Ελλάδα

Μηδενός εξαιρουμένου, όλες οι τράπεζες στην Ελληνική επικράτεια θα λειτουργούν με άδεια λειτουργίας που θα εκδίδεται μονον από την Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδας η οποία και θα επιβλέπει την νόμιμη λειτουργία τους.

Καμιά συναλλαγή σε ξένα νομίσματα η Ελληνικές δραχμές δεν θα επιτρέπετε να γίνετε για διεθνής διευθετήσεις πληρωμών χωρίς τον έλεγχο και την έγκριση της Κεντρικής Τράπεζας. Της Ελλαδας.
Η μαύρη αγορά ξένων συναλλαγμάτων δια νόμου θα πρέπει να είναι σοβαρό έγκλημα εναντίον της Εθνικής Οικονομίας και σαν ποινη θα πρεπει να έχει την κατασχέση των ποσών και μακροχρόνια φυλάκιση.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Με αυτήν την ιδέα καθώς επίσης και με την αυστηρή εφαρμογή της Δραχμής σαν το μόνον επίσημο νόμισμα συναλλαγών, θα σταματήσει η μεγάλη διαρροή κλοπιμαίων και άλλων χρημάτων από παράνομες ενέργειες μέσα στην χώρα με αποτέλεσμα να σταματήσει η ανεξέλεγκτη εξαγωγή υπερκερδών των τραπεζών, παρανόμων μεταναστατων, κερδοσκόπων, φοροφυγάδων κλπ.
Το μόνο που χρειάζεται είναι ο κατάλληλος νόμος και η αυστηρή εφαρμογή τα όποια είμαστε ικανοί να το κάνουμε. Αυτή η ιδέα έχει εφαρμοστεί σε πολλα αλλα κράτη του κόσμου και οι εφαρμογή καθώς και τις ωφέλιες της είναι γνωστες και βέβαιες.
Ακομη και σημερα η Αμερικη καταγραφει και ελενχει ολα τα ποσα ανω των 10,000 δολλαριων που διακινουντε ανα τον κοσμο

ΒΑΣΙΚΗ  ΙΔΕΑ Νο.7  Ρυθμιζόμενη μετανάστευση στην Ελλάδα

Η Ελλάδα δεν είναι ενάντια στους νόμιμους μετανάστες και θα επιτρεψει την παραμονη σε ολους οσους ειναι αναγκαιοι για εξειδικευμένες υπηρεσίες, αλλά λόγω των οικονομικών δυσκολιών πρέπει  να επιβάλει άμεσα ρυθμίσεις για να περιορίσει την αποδοχή μεταναστων μόνο σε όσους είναι αναγκαίοι με τον όρο ότι αυτοί που πράγματι θέλουν να εργαστούν και να ζήσουν στην Ελλάδα θα πρέπει ξοδεύουν τα εισοδήματα τους στην Ελλάδα.

Βεβαια η επιστροφή της δραχμής και η αυστηρα ρυθμιζόμενη εξαγωγή των ξένων νομισμάτων θα αποθαρρύνουν την παράνομη ελευση μεταναστών με αποτελεσμα να σταματησει η ανεξελεκτη εξαγωγη απο την Ελλαδα δισεκατομμύριων Ευρώ κάθε χρόνο και ταυτόχρονα θα μειωθούν τα σοβαρα κοινωνικά προβλήματα που δημιουργούνται από τον μεγαλο αριθμο παράνομων μεταναστών.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Με κομμένες τις ελπίδες για παράνομη εξαγωγή συναλλάγματος, οι παρανομοι ξενοι μεταναστες θα χασουν το ενδιαφερουν τους να ερθουν στην Ελλαδα εγγυωντας απολυτη επιτυχία σε αυτην την ιδέα. Αυτό που χρειάζεται μόνο είναι ένας σωστός και αυστηρά εφαρμόσιμος νόμος.
Με την Ελλαδα πλεον μη ελκιστικη για λαθρομεταναστες θα ελαφρύνει σε πολύ μεγάλο βαθμό το εργο διαφύλαξης συνόρων διότι δεν θα υπάρχουν πλέον πολλοί λαθρομετανάστες οι όποιοι θα θελήσουν να έρθουν στην Ελλάδα.

\ΒΑΣΙΚΗ  ΙΔΕΑ Νο.8 Ενισχύσει και ενδυνάμωση της Ελληνικής Εμπορικής Ναυτιλίας

Αμεσα έναρξη διαπραγματεύσεων με τις ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες και τους πλοιοκτήτες που βρίσκονται στο εξωτερικό για να βρεθούν κίνητρα αμοιβαίου οφέλους να επαναπατριστούν πίσω στην Ελλάδα ώστε να ενισχυθούν περισσότερο οι ναυτιλιακές δραστηριότητες με δίκαιους νόμους σχεδιασμένοι από κοινού μεταξύ κράτους και πλοιοκτητών με στοχο να βοηθήσουν περαιτέρω την ελληνική οικονομία και να προστατεύσουν την ναυτιλία εντός και εκτός Ελλάδας.
,
Λόγω του μεγάλου στόλου της Ελληνικής Εμπορικής Ναυτιλίας, μεγάλες προσπάθειες πρέπει να ασκηθούν από κοινού μεταξύ κράτους και κλάδου ναυτιλίας για την δυνατότητα δημιουργίας  μεγάλων Ελληνικών ναυτιλιακών εταιρειών με την πλήρη στήριξη του Ελληνικού κράτους για να ανταγωνιστούν σε παγκόσμια κλίμακα για να επιτύχουν καλύτερους όρους συναλλαγών και ταυτόχρονα να γίνει η Ελλάδα ένα από τα σημαντικότερα ναυτιλιακά κέντρα του κόσμου.
                       
Εκτός από τα πολλαπλά αλλα οφέλη, αυτη η ενέργεια οπωσδήποτε θα δημιουργήσει παρα πολλές νέες θέσεις εργασίας για τους Έλληνες.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:  Οι Έλληνες εφοπλιστές και οι μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες είτε είναι στο Λονδίνο, Νέα Υόρκη κλπ σήμερα παντού πληρώνουν μεγάλους φόρους και παρόλο που προσφέρουν έναν αρκετά μεγάλο όγκο επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στις οικονομίες των χωρων που βρισκοντε, δεν έχουν την προστασία που θα έχουν από την ίδια τους την πατρίδα.

Εάν τους πλησιάσουμε πατριωτικά και για το συμφέρων της πατρίδας, τους καλέσουμε πίσω προσφέροντας τους πλήρη προστασία και λιγότερους φόρους από όσους πληρώνουν εκεί που βρίσκονται σήμερα, τότε η Ελλάδα θα έχει πολλαπλες ωφέλειες από αυτήν την ιδέα. Χρειαζόμαστε μόνον την απόφαση και έξυπνους διαπραγματευτές για τελικές συμφωνίες αμοιβαίου συμφέροντος  μεταξύ εφοπλιστών και Κράτους.
Φανταστητε στο παρελθων εαν οι τοτε μεγλοεφοπλιστες ειχαν ενωθει σε μια μαγαλη εταιρεια ποσο δυνατη θα ηταν η Ελληνικη εμπορικη ναυτηλια  Αυτο μπορει να επιτευχθει και σημερα.

ΒΑΣΙΚΗ ΙΔΕΑ Νο.9  Περιορισμένη πολιτική θητεία για όλους τους πολιτικούς με μεγίστη συνολικη υπηρεσία 10 ετών (2 Χ 5)

Για να καταπολεμηθεί αποτελεσματικά η διαφθορά η όποια ευθύνεται για την σημερινή άθλια κατάσταση που βρέθηκε η Ελλάδα πρέπει να απαγορευτεί δια νόμου η μονιμότητα και η απεριόριστου χρόνου θητεία πολιτικών σε όλους τους τομείς του δημοσίου.
Μηδενός εξαιρουμένου όλοι οι πολιτικοί να μην έχουν δικαίωμα να υπηρετήσουν σε οποαδηποτε θεση του δημόσιου πανω από δυο θητείες των 5 ετών με σύνολο 10 χρόνια μεγίστη χρονικη διάρκεια θητείας.

Όλα τα μόνιμα πολιτικά γραφεία δια νομου να κηρυχθούν παράνομα και να απαγορευτει οριστικά η λειτουργία τους διότι στην ουσία τέτοιου είδους γραφεία έχουν λομπιστικές ιδιότητες για  προσωπικά ωφέλη, και προσφέρουν υπηρεσίες διαφθοράς σε ειδικά συμφέροντα πάντα εις βάρους του Ελληνικού λαού.

Μαζί με την απαγόρευση των μόνιμων πολιτικών γραφείων, δια νόμου πρέπει απαγορευτουν όλων των ειδών ΅κεκλεισμενων των θυρω μυστικές διαπραγματεύσεις από όλους όσους υπηρετούν το Ελληνικό κράτος.
Ειδικότερα διαπραγματεύσεις για την προμήθεια υπηρεσιών, στρατιωτικές προμήθειες και άλλες σημαντικές αγορές σημαντικής αξίας πρέπει να γίνονται δημοσίως για να γνωριζει ο Ελληνικως λαος  τις τυχων υποχρεωσεις του να υπαρχει πληρης διαφανεια απο τους κυβερνητες του και ταυτοχρονως τιςκαταπολεμηθεί ριζικά η διαφθορά για να αποφευχθεί στο μέλλων παρόμοια καταστροφική οικονομική κατάσταση

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Η εφαρμογή αυτής της ιδέας, θα αποθαρρύνει πολλούς από τους φιλόδοξους απατεώνες να μπουν στην πολιτική με στοχο να γίνουν πλούσιοι γρήγορα. Επίσης αυτη η ιδέα θα ελκύσει περισσότερους Έλληνες πατριώτες να υπηρετήσουν την πατρίδα για να προσφέρουν κάτι πραγματικα καλό και όχι να την ρημάξουνε όπως γίνετε σήμερα, οπου τα πολιτικά κόμματα στην ουσία λειτουργούν σαν εργολάβοι που  αναλαμβάνουν το κράτος με απαταιωνιστικους διαγωνισμούς (δηλ. τις  εκλογές) και το ρημάζουν.

ΒΑΣΙΚΗ  ΙΔΕΑ Νο. 10  Διεκδίκηση Αποζημιώσεων Πολέμου από την Γερμανία

Να συνέχιση με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα μέσω των διεθνών δικαστηρίων, την διεκδίκηση αποζημιώσεων πολέμου από την Γερμανία για τις εκατοντάδες χιλιάδες αθώων θυμάτων, συμπεριλαμβανομένης της μεγαλης καταστροφή της Ελλαδας από την εισβολή και την κατοχή της των Γερμανων. Ακόμα και τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ κατοχικού δανείου που αναγκάσαμε τους Έλληνες να δώσουν στους Γερμανούς κατά την διάρκεια κατοχής  τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, εξακολουθεί να είναι απλήρωτο μέχρι σήμερα !

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Η καταστροφικές ζημίες, τα εκατονταδες χιλιαδες θύματα πολέμου, και το κατοχικό δάνειο που επιβλήθηκε στην Ελλάδα από τους Γερμανούς είναι καταγραμμένα με περισσότερα από όσα  αποδεικτικά στοιχεία χρειαζοντε και έχουμε υποχρέωση να απαιτήσουμε  ολες τις προβλεπόμενες αποζημιώσεις. Δεν πρέπει να σταματήσουμε ούτε στιγμή αυτον τον αγωνα και να μην αφήσουμε κανένα ντόπιο και διεθνές δικαστήριο να μας αρνηθεί την δικαίωση μας.
Χρειαζόμαστε μόνο απόφαση και δυναμική θέληση. Η ιδια η Γερμανια και ολοκληρος ο  κοσμος γνωριζουν πολυ καλα πως αυτες μεγαλες ζημιες κακο δεν εχουν αποκατασταθει και δεν ειναι σωστο να προσπθησουν να τις αποφυγουν.
Εξ’αλλου η βαρβαροτητα των Γερμανικων δυναμεων εινα κατεγραμεννη με πολα αποδεικτηκα στοιχεια τα οποια δεν μπορει να τα αμφισβητισει ουτε η ιδια η Γερμανια

Αυτές είναι οι λίγες ιδέες μου, οι όποιες εύχομαι να γίνουν κίνητρο περισσότερων ιδεών και ενδιαφέρωντος για βελτίωση των προαναφερομενων και να βάλουν στοχο την προτεραιότητα εκκαθάρισης του Ελληνικού Κοινοβούλιου από τα παρόντα μέλη του, ωστε να γεμίσει η βουλη με νέα πρόσωπα και φρεσκες ιδέες για μια  νέα σελίδα στην ελληνική πολιτική ιστορία.

Οπωσδήποτε αυτές οι ιδέες δεν μοιάζουν με αυτές της ΕΕ και των φιλο-Ευρωπαίων πολιτικών μας, αλλά πιτευω δυνατα πως με αυτές θα ζήσουμε και θα συνεχίσουμε να υπάρχουμε σαν Ελλάδα. Οσον αφορα ομως τις ιδεες της Ευρώπης, ήδη βλεπουμε πως δεν πρόκειται να δημιουργήσουμε ξανά ουτε Ελληνική Οικονομία, ούτε Ελληνική Βιομηχανία, ούτε Ελληνική Εξωτερική Πολιτική ούτε Ελληνικό Εμπόριο, Ναυτιλία κλπ και οι Έλληνες θα καλούνται να δέχονται ασταμάτητα μέτρα λιτότητας να γίνονται περισσότερο φτωχοί, να πεινανε και το αδιέξοδο να σπρώχνει όλο και περισσότερους Έλληνες στην αυτοκτονία.

Ας πούμε λοιπόν το αποφασιστικό ΑΝΤΙΟ στην ΕΕ και ας εμπιστευτούμε όλους ους Έλληνες να ξαναχτισουν την  Ελλάδα διοτι είναι πραγματικά ικανοί και μπορούν να το κάνουν πολύ καλύτερα από τους ξενους Ευρωπαίους.

Οι αρχαίοι Έλληνες, δίδαξαν σε όλο τον κόσμο τι θα πει πολιτισμός. Σε όσους μας ποδοπατούν σήμερα και μας βλέπουν σαν κάλαθο απορριμάτων της παγκόσμιας οικονομίας, ας δείξουμε εμείς οι σημερινοί Έλληνες πως ειναι μια πραγματικά ανθρώπινη πολιτική για να την θαυμάζουν και να την μιμηθούν.πολοι.

Οπως σε όλες τις νέες ιδέες πάντα υπάρχουν αντιδράσεις και αυστηρή κριτική.
Στις ανωτέρω αναμένετε να υπάρξουν πολύ περισσότερες και σκληρότερες αντιδρασεις διοτι θα επηρεαστούν παρα πολλα ειδικα συμφέροντα .
Η εφαρμογή στην πράξη όλων η μερικών από τις προαναφερομενς ιδέες, θα στειλεί στα σπίτια τους και στο σκαμνί του ανακριτή ολόκληρο το διεφθαρμενο σημερινό πολιτικό σετ. Ο πόλεμος που θα κηρύξουν εναντίων των νέων ιδεών θα είναι ατελείωτος και θα προσπαθήσουν με όλα τα μέσα να σταματήσουν την διάδοση τους και την εφαρμογη τους αν και οταν φτάσουμε  σε αυτό το στάδιο.

Παρόλο που στην καθ ιδέα δίνονται και συμπεράσματα (απαντήσεις) σχετικά με την εφαρμογή τους στην πράξη, ο πόλεμος και η σκληρές κριτικές όταν είναι εποικοδομητικές είναι πάντα ωφέλιμες και τις καλωσορίζουμε διότι θα μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε και να ενισχύσουμε τα τυχόν αδύνατα σημεία. Με αυτό το τρόπο θα βελτιώσουμε μπορεσουμε να δουμε αν χουν αδυνατα σημεια για να τα ενισχυσουμε .

Στόχος μας δεν είναι να ανοίξουμε πόλεμο με απολύτως κανέναν Έλληνα και Ελληνίδα αλλά όλοι μαζί να ενωσουμε τις δυναμεις μας και να συντονησουμνε τις προσπαθειες μας για το κοινο καλο ολων των Ελληνων.
Για να πετυχουν νεες ιδεες οπως οι ανωτρερω χρειαζετε ομαδικη προσπαθεια και συμμετοχη ολων. Θα ειναι πολυ οφελημο αν ολοι εσεις που διαβαζετε αυτο το κειμενο διαθεσετε λιγακι χρονο να κανετε τις δικες σας εισηγησεις για αλλες ιδεες η βελτιωση των ανωτερω

Επισης αναμένετε να υπάρξουν και αρκετές περιπτώσεις όπου μερικοί θα προσπαθήσουν να σταματήσουν κάθε νέα ιδέα πριν ξεκινήσει η να την κατεδαφίσουν μόλις αρχίσει να χτίζετε για να προστατεύσουν ειδικά συμφέροντα.
Τέτοιου είδους ανθρώπους χωρίς συγκεκριμένα σημεία αντίρρησης και εναλλακτικές λύσεις από πλευράς τους θα τους αγνοήσουμε ουτε θα τους αφήσουμε να μας αποπροσανατολίσουν από τον στόχο μας. Ο καλύτερος χαρακτηρισμός που μπορούμε να δώσουμε σε τέτοιους ανθρώπους θα είναι ''Σαμποταριστες'' προόδου της πατρίδας.

Έχουμε πολλα περιστατικά με μερικούς κλάδους της κοινωνίας όπου μεγάλοι οργανισμοί συμμετείχαν σε οικονομικό σαμποτάζ κατά της Εθνικής Οικονομίας της Ελλάδας και δεν τιμωρήθηκε ποτέ κανένας απ' αυτους, για ένα τόσο σοβαρό έγκλημα

Αν κάποιοι από τους Ευρωπαίους θέλουν πραγματικά να μας βοηθήσουν, αντι να μας αναγκάζουν να δεχόμαστε νέα μέτρα λιτότητας για περισσότερη πείνα και δυστυχία, θα είναι και για αυτούς πραγματικά ωφέλιμο να γίνουν αληθινοί συνεταίροι στην καινούρια μας αρχή για το καλό και το συμφέρον όλων

Θα εκτιμήσω παρα πολυ, εαν μου γράψετε στο παρακάτω email όλες σας τις ερωτήσεις, αμφιβολίες, διευκρινήσεις, απορίες, κρισεις,  κλπ.

Ηλίας Σουρδής
Απόδημος Έλλην
ilias.sourdis@hellenism.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: