Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Μάθετε για τον Ελληνισμό της Αυστραλίας με ένα «κλικ»!

Αν θέλετε να μάθετε πόσοι Έλληνες ζουν σε κάθε γωνιά της Αυστραλίας, πότε μετανάστευσαν, αν μιλούν ελληνικά, είναι πολύ απλό αρκεί να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Ελληνικού Προγράμματος της κρατικής Ραδιοφωνίας SBS, sbs.com.au/yourlanguage/greek
Η ιστοσελίδα αποτελεί ένα ηλεκτρονικό εργαλείο που βοηθά τον κάθε ενδιαφερόμενο να πληροφορηθεί τα ιδιαίτερα στοιχεία της Απογραφής του 2011, που αφορούν την ομογένεια.
Αυτός ο «ερευνητής» χρησιμοποιεί τα στοιχεία και τα τοποθετεί στον χάρτη της Αυστραλίας, με γραφικά σχήματα. Με ένα απλό πάτημα πάνω από ένα προάστιο, μπορείτε να δείτε π.χ. πόσοι μιλούν ελληνικά στην περιοχή, πότε πήγαν στην Αυστραλία, πόσοι είναι άνδρες και πόσες γυναίκες και άλλες πληροφορίες. Το ίδιο ισχύει για οποιοδήποτε σημείο της Αυστραλίας επιθυμεί ο επισκέπτης να πληροφορηθεί.
Στην ίδια ιστοσελίδα παρέχονται πληροφορίες για τα χρόνια που έφτασαν οι ελληνικής καταγωγής μετανάστες στην Αυστραλία, σε ποιες χώρες γεννήθηκαν, ποιο το φύλο και η ηλικία τους, σε ποιο ποσοστό είναι Αυστραλοί υπήκοοι, ποιο το εισόδημά τους, ποιες είναι οι γραμματικές γνώσεις τους και άλλα παρεμφερή στοιχεία.
Ο επισκέπτης μπορεί κατά τον ίδιο τρόπο να επισκεφτεί και τις άλλες γλώσσες στις οποίες εκπέμπει η Ραδιοφωνία SBS και να λάβει τις αντίστοιχες πληροφορίες.ΠΗΓΗ.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: