Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Τους... χόρεψε σάμπα ο Μέσι!

Πολλοί τον έχουν κατηγορήσει για τις εμφανίσεις του με την εθνική Αργεντινής και ο κορυφαίος παίκτης του κόσμου φρόντισε να δώσει απαντήσεις.
Στο φιλικό με την Βραζιλία που έγινε στο «MetLife» του Νιου Τζέρσεϊ, ο Λιονέλ Μέσι πήρε την «μπιανκοσελέστε» από το… χέρι και με προσωπική παράσταση και ένα εντυπωσιακό χατ - τρικ, της έδωσε τη νίκη με σκορ 4-3, μπροστά σε 82.000 (!) θεατές.
Εντυπωσιακά γκολ και θέαμα από τις δύο πλευρές, ενώ δεν έλειψε και το ξύλο στο τέλος του αγώνα μεταξύ Λαβέτσι και Μαρσέλο, και με τους δύο να αποβάλλονται.Από την πλευρά της η Βραζιλία παρατάχθηκε με την Ολυμπιακή ομάδα και «αστέρια» της τους Χουλκ, Νεϊμάρ, Μαρσέλο ενώ για την Αργεντινή αγωνίστηκαν πολλά από τα μεγάλα της ονόματα.
Στο πρώτο μισάωρο υπήρχε μόνο η Βραζιλία στον αγωνιστικό χώρο και η υπεροχή της μετουσιώθηκε σε γκολ με τον Ρομούλο στο 23΄, που ήταν μάλιστα και το πρώτο του με την εθνική ομάδα. Μετά από λίγα λεπτά, οι Αργεντινοί αφυπνίστηκαν και ο Μέσι τους πήρε από το… χεράκι. Ο Ιγκουαίν έκανε την μπαλιά στον κενό χώρο με τον «Λίο» να… τρυπάει το αντίπαλο κεντρικό δίδυμο και να πλασάρει υποδειγματικά τον Ράφαελ στο 31΄ κάνοντας το 1-1.
Αυτή ήταν ουσιαστικά και η πρώτη ευκαιρία για τους τυπικά γηπεδούχους, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Μέσι διπλασίασε τα τέρματα του και της ομάδας του, μετά από ασίστ του Ντι Μαρία. Το 2-1 ήταν και το αποτέλεσμα ημιχρόνου.
Στο δεύτερο μέρος, η Αργεντινή μπήκε πολύ δυνατά και στα πρώτα μόλις λεπτά έχασε ευκαιρίες με τους Ντι Μαρία και Μέσι για να διευρύνει τη διαφορά της. Ωστόσο, στο 56΄ ο Νταμιάο συνδυάστηκε άψογα με τον Όσκαρ και αφού έπαιξαν το 1-2, ο τελευταίος πλάσαρε τον Ρομέρο από κοντά, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με την εθνική της Βραζιλίας, ισοφαρίζοντας σε 2-2.
Ο ρυθμός του αγώνα στα επόμενα λεπτά «έπεσε», μέχρι την ώρα που ο γκολκίπερ της Αργεντινής, Ρομέρο, έκανε… ηρωική έξοδο σε εκτέλεση κόρνερ της «σελεσάο» και ο Χουλκ δεν έχασε την ευκαιρία να δώσει προβάδισμα 3-2 (72΄) στην «σελεσάο» με κοντινό σουτ. Η «μπιανκοσελέστε» αντέδρασε άμεσα και ο Αγουέρο, ο οποίος είχε περάσει στον αγώνα ως αλλαγή λίγα λεπτά νωρίτερα, εκτέλεσε το κόρνερ, με το οποίο ο Φερνάντεζ πήρε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή και ισοφάρισε σε 3-3. Η Αργεντινή δεν σταμάτησε όμως εκεί, με τον Μέσι να πετυχαίνει το τρίτο προσωπικό του τέρμα, με εξαιρετικό σουτ εκτός περιοχής, «γράφοντας» το 4-3, που έμεινε μέχρι το τέλος.
Μάλιστα, στις καθυστερήσεις, υπήρξε ένταση μεταξύ των δύο ομάδων, με τον Λαβέτσι, δύο λεπτά μετά την είσοδο του να χτυπάει εκτός φάσης τον Μαρσέλο και τους δύο να αντικρίζουν την κόκκινη κάρτα από το διαιτητή.
Δείτε τα γκολ της αναμέτρησης:
ΠΗΓΗ.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: