Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

“Μαϊμούδες» με τζίρο 20 δις ευρώ!

Oι οπτικοί εκτιμούν ότι επτά στους δέκα Έλληνες φορούν γυαλιά ηλίου «μαϊμούδες» που αγοράζουν από πλανόδιους πωλητές ή και μαγαζιά που δεν ειδικεύονται σε αυτό.
Εκτιμάται ότι ούτε λίγο ούτε πολύ ενάμιση με δυο εκατομμύρια γυαλιά πωλούνται κάθε χρόνο από μη εξουσιοδοτημένα καταστήματα.
Όμως η επιλογή αυτή του καταναλωτή μπορεί να είναι φιλική προς το πορτοφόλι του, αλλά απολύτως εχθρική προς τα μάτια του τα οποία εκθέτει σε σοβαρότατους κινδύνους…
Καλύτερα να μη φοράς γυαλιά λένε οι ειδικοί παρά να αγοράσεις πάρεις από το δρόμο…
Αυτό είναι η άλλη όψη του παρεμπορίου, το οποίο δεν βλάπτει μόνον την οικονομική δραστηριότητα αλλά θέτει σειρά ζητημάτων ασφάλειας και προστασίας του καταναλωτή.
Για να καταλάβει κανείς το μέγεθος τουλάχιστον της οικονομικής ζημιάς που προκαλείται στην εμπορική κοινότητα (γιατί η άλλη δεν μπορεί να προσμετρηθεί με μια σχετική ακρίβεια) αρκεί να πούμε ότι ο τζίρος του παρεμπορίου φαίνεται να ξεπερνά σήμερα τα 20 δις ευρώ…
Εδώ και πάρα πολλά χρόνια το υπουργείο Ανάπτυξης επιχειρεί να πατάξει το φαινόμενο του παρεμπορίου, μέσα από το συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων.
Ε, έχει μείνει ακόμα στο «επιχειρεί», αφού δεν έχει σημειωθεί καμία σημαντική πρόοδος. Τουναντίον η οικονομική κρίση βοηθάει τα μάλλα στην περαιτέρω ενδυνάμωσή του, στερώντας από τις επιχειρήσεις πόρους κρίσιμους για την επιβίωσή τους.
Τώρα πάλι κάτι δράσεις σκοπεύει να αναλάβει, αλλά μαντεύουμε ότι μάλλον και του χρόνου τα ίδια πάλι θα γράφουμε…
Μη χαλάσει και η παράδοση που θέλει κάθε υπουργό Ανάπτυξης να περιλαμβάνει μεταξύ των βασικών του στόχων και την πάταξη του παρεμπορίου….
ΠΗΓΗ.rizopoulospost.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: