Κυριακή, 28 Σεπτεμβρίου 2014

Κομπίνα με smartphone στη Λάρισα -Εξαπατούσαν υποψήφιους αγοραστές μέσω ίντερνετ

Μία «τεχνολογική» κομπίνα είχαν στήσει τρεις άνδρες στη Λάρισα, με εργαλείο το διαδίκτυο και δόλωμα τα smartphone που εμφανίζονταν να πουλάνε.
Δύο άτομα που συνελήφθησαν- ηλικίας 46 και 23 ετών- με έναν 31χρονο συνεργό, τους τελευταίους δύο μήνες εξαπατούσαν τον κόσμο δημοσιεύοντας σε ιστοσελίδες αγγελίες για πώληση smartphone σε δελεαστικές τιμές.
Μόλις οι ενδιαφερόμενοι κατέβαλαν τα χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό, 420-470 ευρώ για κάθε συσκευή, οι δράστες δεν έστελναν βέβαια το συμφωνημένο κινητό τηλέφωνο, αλλά αντικείμενα ευτελούς αξίας.

Θύματά τους έπεσαν αρκετοί άνθρωποι, σε όλη την Ελλάδα.
Την Παρασκευή το πρωί εντοπίστηκε και συνελήφθη στη Λάρισα ο 46χρονος και σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα βιβλιάριο καταθέσεων και μία κάρτα ανάληψης μετρητών, 27 ναρκωτικά χάπια, τα οποία κατείχε χωρίς ιατρική συνταγή και 205 ευρώ, χρήματα που προέρχονταν από την παράνομη δραστηριότητα του.
Στη συνέχεια συνελήφθη ο 23χρονος και στο σπίτι του αλλά και στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ένα tablet , δύο κινητά τηλέφωνα, τέσσερις συσκευασίες κινητών τηλεφώνων, δύο βιβλιάρια καταθέσεων και 200 ευρώ, ποσό προερχόμενο από τις παραπάνω παράνομες πράξεις.
Οι δύο συλληφθέντες κατηγορούνται για τα, κατά περίπτωση αδικήματα, της απάτης και της κατοχής ναρκωτικών ουσιών.
ΠΗΓΗ. papaioannou-giannis.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: