Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

"Καλή τύχη Ελλάδα, Ιταλία, Ευρώπη"

Μία προσφορά συμβολική, "μία σταγόνα στον ωκεανό του τεράστιου χρέους της Ελλάδας", χαρακτήρισε την κίνησή του να δώσει τον μισθό του, ύψους 1.000 ευρώ, ο δήμαρχος της περιοχής Κάβα ντε Ρινέρι, Μάρκο Γκάλντι.
Σε δηλώσεις του στην πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του Ant1, ο Ιταλός δήμαρχος, απάντησε στους Έλληνες που τον ευχαριστούν για την κίνηση του αυτή, λέγοντας πως επηρεάστηκε από το γεγονός, ότι έχει πολλούς φίλους Έλληνες καθώς και από όσα του έχει διδάξει η ιδέα της Ευρώπης, που δεν είναι άλλο από την αλληλεγγύη μεταξύ των λαών.
Όπως είπε, στην Ιταλία, υπάρχει μεγάλη αντίθεση ανάμεσα στους μισθούς των βουλευτών και τους μισθούς των δημάρχων, ενώ ανέφερε, ότι όταν λήξει η θητεία του ως δημάρχου, θα αρκεστεί στη σύνταξη από το βασικό του επάγγελμα και σε μία μικρή αποζημίωση από το αξίωμά του.
Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός, ότι πολλοί Έλληνες τηλεφώνησαν για να τον προσκαλέσουν και να τον φιλοξενήσουν στο σπίτι τους, είπε ότι δεν θα μπορέσει να πάει σε όλους, ενώ τόνισε πως το να δωρίσει το μισθό του ήταν "μία μικρή προσφορά με μεγάλη καρδιά".

Ο κ. Γκάλντι, καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Σαλέρμο, έκανε γνωστή την απόφασή του να χαρίσει τα 1.000 ευρώ στους Έλληνες, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, τον Ιταλό πρωθυπουργό, Μάριο Μόντι και τον Έλληνα πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο.
Στην επιστολή του, ο Ιταλός δήμαρχος ανέφερε:
"Στην Ευρώπη, υπάρχει ένας λαός που λέει ότι δεν έχει αδέλφια.Και σε αυτή την ιστορική στιγμή, έχει δίκιο.Κανένας στον κόσμο δεν φέρεται με αδελφοσύνη προς τον ελληνικό λαό.Έστω και αν η Ελλάδα μας έδωσε τη φιλοσοφία και την επιστήμη, την ποίηση και τη λογοτεχνία, το θέατρο και τη μουσική.Η Ελλάδα μάς έδωσε τον πολιτισμό και η Ιταλία και η Ευρώπη δεν είναι αδέλφια της, αλλά παιδιά της.Η Ευρώπη, σήμερα κρίνεται.
Αν εγκαταλείψει την Ελλάδα, θα απορρίψει οριστικά μια συγκεκριμένη ιδέα της Ευρώπης, εκείνη την ιδέα της Ευρώπης, που θέλουμε και αγαπάμε. Από το μήνα αυτό θα καταβάλλω το μισθό μου υπέρ του ελληνικού λαού.Και όσοι κρατούν στα χέρια τους το μέλλον της Ευρώπης και της Ιταλίας, ας μην ξεχάσουν το χρέος τους, ένα χρέος αλληλεγγύης και αδελφοσύνης".

ΠΗΓΗ.news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: