Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Μας κάνεις πλάκα κύριε Σκορδά, έτσι;

Ο υφυπουργός…επί των τιμών, Αθανάσιος Σκορδάς βγήκε για να πανηγυρίσει.
Έδωσε συνέντευξη τύπου μαζί με τους δύο γενικούς γραμματείς του για να δείξει πως η «ομαδική δουλειά» απέδωσε και πως τώρα πλέον όλοι οι καταναλωτές σε αυτή τη χώρα μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι.
Πέτυχαν να πέσουν οι τιμές στα είδη διατροφής και στα μη αλκοολούχα ποτά κατά…0,54%.
Προφανώς, μας κάνεις πλάκα κύριε Σκορδά, έτσι; Και βρήκες και τη μέρα… Διάνα, έπεσες.
Δεν είχες τουλάχιστον έναν συνεργάτη με πολιτικό ένστικτο να σε συμβουλεύσει πως θα ήταν καλύτερο να αποφύγεις τους πανηγυρισμούς τη μέρα που η Πλατεία Βάθη, ξαναζούσε εικόνες τις κατοχής;
Δεν είχε τη στοιχειώδη πολιτική λογική να αφήσεις κατά μέρος τους πανηγυρισμούς και να κάνεις επιτέλους τη δουλειά σου, όταν ατελείωτες ουρές ανθρώπων κάθε ηλικίας περίμεναν υπομονετικά στην ουρά για να πάρουν δωρεάν δυο-τρία κιλά πατάτες ή ένα-δύο κιλά κρεμμύδια;

Δεν έχεις καταλάβει ακόμη πως για μια μεγάλη μερίδα των συμπολιτών μας τα 4, τα 5 ή 6 ευρώ που μπορούν να εξοικονομήσουν είναι μεγάλη υπόθεση;
Πως η ένδεια στην οποία περιέρχονται τμήματα του πληθυσμού κυρίως στα αστικά κέντρα, εξελίσσεται σε ένα τεράστιο ζήτημα που σε λίγο δεν θα μπορεί να κρυφτεί κάτω από το χαλί;
Έφθασε μέχρι και ο Ράιχενμπαχ να σας «βάλει χέρι» χθες, γιατί δεν έχετε καταφέρει να ρίξετε τις τιμές.
Κάθεστε απλά και τις κοιτάτε, απολύτως ανίκανοι να κάνετε ό,τι πρέπει να κάνετε, προκειμένου οι τιμές των προϊόντων να αποκτήσουν ευθεία αναλογία με τους μισθούς και τις συντάξεις, όπως διαμορφώνονται από τα μέτρα Στουρνάρα.
Το «κάτω οι μισθοί, πάνω οι τιμές» είναι η επιτομή της απόλυτης αποτυχίας. Μέσα σε συνθήκες ύφεσης και υποκατανάλωσης οι τιμές σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες ακολουθούν ανοδική πορεία. Αυτό επιβεβαιώνει το ότι οι περισσότερες αγορές αγαθών και υπηρεσιών στην Ελλάδα δε λειτουργούν ανταγωνιστικά.
Κλειστές αγορές, «κλειστά μάτια» των εποπτικών οργάνων του κράτους, κρυφές συμφωνίες κυρίων, εγγυημένα και θεσμικά κατοχυρωμένα περιθώρια κέρδους σε συγκεκριμένους κλάδους, κατώτατες υποχρεωτικές αμοιβές εξακολουθούν να τροφοδοτούν την ακρίβεια.
Το να «ντύνονται στο χακί» πότε οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες και πότε οι ναυτικοί , είναι το ένα σκέλος της εξίσωσης. Το άλλο θα πρέπει να είναι η επιστράτευση όλων των «όπλων» που έχει ένα κράτος στη διάθεσή του, για να μπορέσει να δώσει τις απαντήσεις που πρέπει την ώρα της κρίσης. Αλλιώς η εξίσωση «δεν βγαίνει» και θα συμβεί αυτό για το οποίο σε ανύποπτο χρόνο σας προειδοποίησε ο Γιώργος Παπανδρέου, όταν προέβλεψε το περίφημο: «Θα μας πάρουν με τις πέτρες». Κι όσο τα χέρια του κόσμου είναι απλωμένα για να πάρει από τα φορτηγά διανομής κάνα μαρούλι και κάνα λάχανο, έχετε χρόνο. Μετά, τα χέρια θα είναι ελεύθερα και θα αρχίσει ο πετροπόλεμος.
Συνεπώς, όσο έχετε ακόμη καιρό, κλείστε και κάνα σούπερ–μάρκετ, για να δείτε πως πέφτουν οι τιμές!
ΥΓ: Η συνάντηση του Χρύσανθου Λαζαρίδη με τον Γιάννη Στουρνάρα, έπαιξε το ρόλο της στο να «πάει για αργότερα και βλέπουμε…», ο ενιαίος φόρος στα ακίνητα. Χρύσανθε δεν κάνεις και μια συνάντηση με τον Σκορδά τώρα, να του εξηγήσεις μερικά βασικά πράγματα στην πολιτική.
ΠΗΓΗ. rizopoulospost.com






Δεν υπάρχουν σχόλια: