Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Ο Έλληνας μπάρμαν που έφτιαξε το καλύτερο κοκτέιλ του κόσμου

O Παναγιώτης Γκοβάτσος, δημιουργήσε ένα κοκτέιλ με γεύσεις και αρώματα που θυμίζουν Ελλάδα.
Ο λόγος για το κοκτέιλ "Skyfall ΙΙ", με το οποίο ο Παναγιώτης Γκοβάτσος εντυπωσίασε τους κριτές του 39ου Παγκόσμιου Διαγωνισμού Κοκτέιλ της Διεθνούς Ένωσης Bartenders και απέσπασε το χρυσό μετάλλιο ανάμεσα στους συμμετέχοντες από 56 χώρες όλου του κόσμου.
Η δημιουργία του συγκεκριμένου κοκτέιλ δεν ήταν καθόλου εύκολη, καθώς για να καταλήξει στην τελική συνταγή έκανε περισσότερους από 50 διαφορετικούς συνδυασμούς.
Το κοκτέιλ αποτελεί εξέλιξη του "Skyfall", με το οποίο ο ίδιος κέρδισε την πρώτη θέση στον 18ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Κοκτέιλ τον περασμένο Φεβρουάριο.
 Το Skyfall II, που είναι η εξέλιξη του πρώτου, αποτελεί την απόλυτη αποκορύφωση χρωμάτων και γεύσεων.
Η μοναδική πολυπλοκότητα τόσων γεύσεων κερδίζει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους", επισημαίνει ο κ. Γκοβάτσος.
Η επιλογή του ονόματος για τα κοκτέιλ που εντυπωσίασαν στον ελληνικό και στο διεθνή διαγωνισμό δεν είναι τυχαία, αλλά παραπέμπει στην ομότιτλη ταινία του Τζέιμς Μποντ και το τραγούδι της Αντέλ. Ευχή του είναι οι δημιουργίες του να παραμείνουν κλασικής αξίας και να αντέξουν στη δοκιμασία του χρόνου, όπως και οι ταινίες του Τζέιμς Μποντ.
Ο Παναγιώτης Γκοβάτσος γεννήθηκε στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, αλλά σε μικρή ηλικία ήρθε με την οικογένειά του στη Μονεμβασιά, όπου ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα.
Με τη συμμετοχή του στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό ο Παναγιώτης Γκοβάτσος εκπροσώπησε την Ελληνική Ένωση Μπάρμεν, αφού προηγουμένως είχε κερδίσει την πρώτη θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό.
O 39ος Παγκόσμιος Διαγωνισμός Κοκτέιλ ήταν μέρος του 62ου ετήσιου συνεδρίου που διοργάνωσε η Διεθνής Ένωσης Barternders και φιλοξενήθηκε στην Πράγα τον περασμένο Αύγουστο.
Το εξαήμερο συνέδριο περιελάμβανε την ετήσια γενική συνέλευση της Διεθνούς Ένωσης Bartenders με περισσότερες από 60 χώρες μέλη, workshops και masterclasses, με θέματα τις νέες τάσεις παγκοσμίως στα κοκτέιλ και τα αλκοολούχα ποτά, καθώς και τρεις διαγωνισμούς: Classic cocktail, Flairtending (free style) και non alcoholic.
H Ελληνική Ένωση Μπάρμεν έλαβε μέρος και στις τρεις κατηγορίες με τους Παναγιώτη Γκοβάτσο στο Classic cocktail, τον Κωνσταντίνο Φραντζή, ο οποίος κατέλαβε την 21η θέση στο Flairtending (free style) και τον Παναγιώτη Πάλλη στο non alcoholic.

Η συνταγή του κοκτέιλ «Skyfall II» 
* 4.0 cl Grey Goose La Poire
 * 3.0 cl Giffard Pampl' Hibiscus
 * 4.0 cl Finest Call Passion Fruit Puree 
* 2.0 cl Monin Pink Graprfruit Juice 
* 3.0 cl Lime Juice, Fresh
 * 3.0 cl Perrier 

Γαρνιτούρα: Blueberry, cranberry, grapefruit, passion fruit, pineapple leaf, carrot, turnip, chili pepper and mint leaf.
Μέθοδος: Shake

Δεν υπάρχουν σχόλια: