Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

McAfee: Συσκευή που θα εμποδίζει παρακολουθήσεις

Ο John McAfee, ιδρυτής της ομότιτλης εταιρείας antivirus, ανακοίνωσε τα σχέδιά του
για την κατασκευή μιας συσκευής, η οποία θα έχει τη δυνατότητα να μπλοκάρει την παρακολούθηση από κυβερνητικές υπηρεσίες.
Η νέα συσκευή, που θα έχει την ονομασία «D-Central», θα συνεργάζεται με smartphones, tablets και laptops, δημιουργώντας αποκεντροποιημένα δίκτυα τα οποία δεν θα είναι προσβάσιμα.
Μπορεί να ακούγεται ως ταινία του Τζέιμς Μποντ, όμως ο McAfee φαίνεται να έχει βάλει στόχο να την κάνει πραγματικότητα και να την πουλήσει για λιγότερο από 100 δολάρια.
Το μέγεθος της συσκευής θα είναι μικρό, ώστε να χωράει σε σακίδιο ή ακόμη και στην τσέπη.

Μιλώντας σε συνέδριο στη Σίλικον Βάλεϊ, ο McAfee ανακοίνωσε ότι αυτό θα είναι το πρώτο προϊόν της νέας εταιρίας του, Future Tense Central.
Kατά τη διάρκεια της ομιλίας του μάλιστα κατέκρινε τα σύγχρονα δίκτυα κατηγορώντας τα ότι είναι ιδιαίτερα ευάλωτα.
«Ζούμε σε ένα πολύ ανασφαλή κόσμο, με μία πολύ ανασφαλή πλατφόρμα επικοινωνιών», είπε χαρακτηριστικά.
Η συσκευή θα συνδυάζει την υφιστάμενη τεχνολογία σε ένα πακέτο hardware και software, δημιουργώντας ένα φορητό δίκτυο που θα εκτείνεται σε 400 μέτρα περίπου.
Οι χρήστες θα μπορούν να δημιουργήσουν ένα δίκτυο και να το χρησιμοποιούν για να μοιράζονται αρχεία ή να συνδέονται στο διαδίκτυο με ασφάλεια.
Κάθε συσκευή θα έχει το δικό της δίκτυο, αλλά θα υπάρχει ακόμη και η δυνατότητα σύνδεσης με άλλες συσκευές για να παρέχεται κάλυψη σε μεγαλύτερη περιοχή.
Αν και ακόμα δεν είναι γνωστές οι λεπτομέρειες του προϊόντος, ο ίδιος εκτιμά ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα απαγορεύσει τη χρήση του.
Υπόσχεται όμως να το πουλήσει σε άλλες χώρες, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «έρχεται και κανείς δεν μπορεί να τον σταματήσει».
ΠΗΓΗ.rizopoulospost.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: