Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

10 αλήθειες μετά τη χθεσινή κωμωδία στη Βουλή

1. Το πολιτικό σύστημα ξέρει μόνο από τακτικισμούς και τίποτε άλλο.
Κυβερνά με τακτικισμούς, αντιπολιτεύεται με τακτικισμούς.
Η κυβέρνηση έκρυψε επικοινωνιακά όλο το πολυνομοσχέδιο –σκούπα μέσα σε μια κούπα γάλα και η αξιωματική αντιπολίτευση έκανε μια πρόταση μομφής στον Στουρνάρα για να πει πως κάτι έκανε.
2. Η κυβερνητική ασυνεννοησία περί της αποδοχής ή μη της πρότασης μομφής στον Στουρνάρα ήταν για γέλια και για κλάματα.Με τον Σταμάτη στο βήμα της Βουλής να δείχνει πως την αποδέχεται κι αμέσως να «αδειάζεται» πανηγυρικά με την παρέμβαση Βενιζέλου.
Έτσι για να μην έχουμε απορία για το ποιος μας κυβερνάει.

3. Κυβερνητική πλειοψηφία με 151 βουλευτές, ανάμεσα στους οποίους και ο Γιώργος Παπανδρέου σημαίνει πως από την επομένη των ευρωεκλογών, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, θα αρχίσει να μετράει αντίστροφα ο χρόνος για τις εθνικές εκλογές.
Με δεδομένο πως αργά ή γρήγορα οι δανειστές θα ζητήσουν και νέα μέτρα, είτε θα λέγονται Μνημόνιο, είτε όχι, η προσφυγή σε εθνικές κάλπες θα είναι αναπόφευκτη.

4. Ο Σαμαράς επέλεξε να «εξαφανιστεί» από τη χθεσινή διαδικασία καθώς επικοινωνεί πλέον μόνο με «μηνύματα αισιοδοξίας» λες και ποστάρει στο facebook.

5. Ο Βενιζέλος είναι έξαλλος κι άρχισε τα «Ντροπή σου» στον Γιώργο Παπανδρέου από τηλεφώνου καθώς ανησυχεί βάσιμα πως η εκδίκηση είναι ένα «κρύο πιάτο» και είναι έτοιμος πλέον να το σερβίρει ο πρώην πρωθυπουργός.
Ειδικά στην πολύ πιθανή περίπτωση που η «Ελιά» μείνει εκτός ευρωβουλής.

6. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να κυβερνήσει.
Φάνηκε από τις υποψηφιότητες που επέλεξε για τις περιφερειακές εκλογές, φαίνεται και από τον τρόπο που χειρίζεται συζητήσεις στη Βουλή όπως η χθεσινή.
Είναι συμφωνημένο να περιμένει στη σειρά;
Είναι φόβος να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά;
Ή μήπως έχει αποδεχθεί τελικά πως θα κληθεί να συγκυβερνήσει με τη ΝΔ;

7. Ο Νικήτας Κακλαμάνης βρήκε την ευκαιρία να «απαντήσει» με μπόλικη δόση λαϊκισμού στην ορθή επιλογή Σπηλιωτόπουλου να παραιτηθεί από βουλευτής κι έτσι ενέταξε την ψήφο του στην καμπάνια για τον Δήμο της Αθήνας.

8. Οι ΑΝΕΛ ήταν απλά αξιοπρεπείς.
Αλλά ακριβώς για το λόγο αυτό, πληθαίνουν και τα ερωτήματα για τα πραγματικά κίνητρα της πρόσφατης «αποστασίας» τριών βουλευτών τους.

9. Το καινούργιο που φέρνει το «Ποτάμι» είναι η άκρα του τάφου σιωπή;
Αλλά εδώ που τα λέμε, τι να βγει να πει;
Να χτυπήσει τις τράπεζες;
Έχετε μετρήσει πόσα διαφημιστικά banner τραπεζών έχει φιλοξενήσει και φιλοξενεί η ιστοσελίδα του αρχηγού του «Ποταμιού»;
Έτσι για να μην απορείτε πως καλύπτονται τα προεκλογικά έξοδα.
Ας αφήσουν λοιπόν στην άκρη τα infographics!

10. Κοινωνία που πίνει όλη μέρα καφέ στα κακόγουστα Μικέλ και χαζεύει τηλεόραση στον καναπέ, είναι αναμενόμενο πως θα βιώσει αυτόν τον κύκλο πολιτικής παρακμής.
Ο οποίος όχι μόνο δεν πρόκειται να κλείσει εδώ αλλά μας επιφυλάσσει τα ακόμη χειρότερα για το εγγύς μέλλον. Αυτή είναι ίσως και η μεγαλύτερη αλήθεια.
ΠΗΓΗ.rizopoulospost.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: