Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

“Αυλαία” για πολυϊατρεία χωρίς... γιατρούς και ραντεβού!

Μπορεί σήμερα επισήμως να κάνουν εγκαίνια τα 120 πολυιατρεια του ΠΕΔΥ δε σημαίνει όμως ότι θα εξυπηρετηθούν και άμεσα οι 10 εκατ. ασφαλισμένοι.
Σε πολλά πολυιατρεία ειδικά της περιφέρειας τα κενά σε γιατρούς είναι τεράστια.
Εκτός αυτού συμβάσεις δεν έχουν υπογραφεί ακόμη αλλά αναμένεται να υπογραφούν σήμερα εντός των ...πολυιατρείων.
Είναι ενδεικτικό ότι ενώ οι εργαζόμενοι περίμεναν μια ειδοποίηση τις προηγούμενες ημέρες για να υπογράψουν τη νέα τους σύμβαση, τελικά αυτή θα την υπογράψουν μέσα στη μονάδα υγείας και με το που θα ξεκινήσουν επισήμως δουλειά.

Με βάση την εγκύκλιο που εξεδόθη, η διαθεσιμότητα ολοκληρώθηκε χθες με την έκδοση της πράξης μετάταξης του προσωπικού που υπέβαλε αίτηση για παραμονή στο ΠΕΔΥ από τον διοικητή της οικείας υγειονομικής περιφέρειας.
Όμως για να αναλάβουν έργο οι γιατροί θα πρέπει να παραδώσουν σήμερα μέσα στα πολυϊατρεία όλα τα έγγραφα που θα αποδεικνύουν ότι έχουν κλείσει τα ιδιωτικά τους ιατρεία.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο απαιτείται βεβαίωση διακοπής δραστηριότητας ή εναλλακτικά στην περίπτωση που χωρίς δική του υπαιτιότητα είναι αδύνατη η άμεση λήψη αντίστοιχης βεβαίωσης, επικυρωμένο αντίγραφο της αίτησης διακοπής δραστηριότητας προς την αρμόδια ΔΟΥ.
Να σημειωθεί ότι με βάση τους σχεδιασμούς τα πολυϊατρεία θα είναι ανοικτά σε αυτή τη φάση από τις 7 το πρωί έως τις 19:00 το απόγευμα ενώ για την 24ωρη λειτουργία τους φαίνεται ότι θα περάσει πολύς καιρός ακόμη...
ΠΗΓΗ. pamepreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: